Mogę Ci polecić Nokię 5300.
Sama ją miałam niedawno i powiem szczerze, że jest ok.
Aparat, to ten minimum, czyli 1,3 megapiksela. Jednak w dobrym świetle ładne zdjęcia wychodzą, jak zrzucisz na kompa, to ujdzie w tłumie - ale czego się spodziewać po 1,3 mega?
Głośnik główny jest bardzo głośny, a i dźwięk czysty. Na słuchawkach, to już w ogóle jest zajebiście, świetne efekty i dźwięk. Bateria jest średniej klasy. Jeśli będziesz słuchał muzyki ponad 4 godziny, rozmawiał trochę z kumplami i pisał z nimi kilkanaście/kilkadziesiąt smsów, to bateria potrzyma 1 dzień, a powinna dłużej - przecież wiadomo, że to do słuchania muzyki. W stanie "spoczynku" pociągnie około tygodnia.
Wadą jest to, że telefon nie jest wytrzymały. Ale nie każdy, niektóre egzemplarze są mocniejsze.
Ja np. lekko go zgniotłam i ekran się wylał przez to, że szybka jest plastikowa. Ogólnie, to obudowa jest dość słaba - wykonana z takiego słabego plastiku.
Ale jak już mówiłam nie każdy jest taki, są i dobre wydania.
Za 6 stówek lajtowo kupisz.
I drugi telefon jaki mogę polecić to Nokia 6300... Jest lepsza od 5300, i to dużo.
Zdjęcia są idealne, chociaż tel. ma tylko 2 megapixela.
Ta polecam bardziej, bo jest lepsza - jednak trochę droższa.
<<<LINK>>>
Za taką cenę na prawdę sie opłaca... I miałam okazję dokładnie przetestować ten telefonik
Myślę, że to już wszystko do powiedzenia na ten temat.
EDIT: Sprawdź sobie na internecie ceny... Są mniej więcej takie same jak w sklepach.