kiedyś ktoś z was dał mi link, więc przytaczam fragment z tego temtu, reszte sobie sami doczytajcie, ale najciekawsze jest od 4-go postu
CYTAT
(...)jeśli pozycja strony jest dobra w innych głównych wyszukiwarkach - prawdopodobnie twoja domena jest w sandboxie. Czy z tego wyjdzie- TAK - ale jak - ta odpowiedź nikomu się nie spodoba - CZEKAĆ. Sandbox nie jest stałym filtrem, ma tylko na celu zredukować spam występujący w wyszukiwarce.
Jeśli jednak jesteś w sandboxie użyj tego na swoją korzyść [ jeśli umiesz to zaakceptować ]. Google cały czas bierze twoją domenę pod uwagę ustalająć ranking wyświetlania (tylko jej nie wyświetla). Buduj ruch na swojej stronie używając takich metod jak: pisanie artykułów, budowanie więzi między odwiedzającymi, wymiana linkami z innymi stronami.
źródło
CYTAT
z kad moge wiedziec ze jestem w sandboxie?
sprawdzajac pozycje strony za pomoca parametru "allinanchor:" - parametr ten pokazuje ktora strona powinna byc na ktorej pozycji pod wzgledem link popularity, jezeli strona z tym parametrem + naszym slowem kluczowym zajmuje np 5-ta pozycje, posiada prawidlowy content, a bez "allinanchor" nie ma jej w wynikach lub jest na jednej z ostatnich pozycji oznacza to ze strona jest w sandboxie
- na wp jesteśmy na pierwszej stronie na niezłej pozycji (ja tak tutaj trfaiłam), ale mało kto korzysta z wuszukiwarki wp.
- jakieś boty tam nas odwiedzają więc penie to nie ban tylko sanbox (może trwać nawet do 9 miesięcy - tak tam jest napisane)
- czyli trzeba zacząć coś kombinować ale niby co? artykuły są i to sporo
- nie wiem jak wygląda pozycjnowanie - tzn chodzi mi o to czy przypadkiem nie za dużo słów/linków nie jest użytych do tego i google odczytuje to jako spam czy coś w tym stylu i dlatego wywalia na dalsze pozycje (6-8 strone)
co możemy zrobić?
- być cierpliwi - no to trudne i mało skuteczne
- artykuły itp są pisane, nie wiem jak wymiana buttonów, ale widziałam że jesteśmy 'zaprzyjaźnieni' z Risen info - to też świetny pomysł. może jeszcze się tak z kimś 'zaprzyjaźnić' albo chociaż wymienić buttonem?
- logo trafiło na okładkę ZB - to lepiej być nie mogło
- radio jest świetnym pomysłem, ale faktycznie to trochę za mało tym bardziej że pewnie chętnych na wywiady itp jest mało, większość woli słuchać niż się wychylić
- ew każdy z nas kto ma konta na innych forach/portalach może w swoim proflu umieścić adres do GUp, ew jak regulamin tego nie zabrania to np w sygnie czy podpisie też może dodać adres, zawsze możemy liczyć że ktoś się skusi
- modów nie robimy, a one też promują
- można spróbować robić filmiki, komiksy czy inne prace nt gothica - coś co by ożywiło GUp a jednocześnie by promowało go
- można założyć konto na You Tube pod nazwą GUp i tam wystawiać 'dzieła filmowe'
- ostatnio na Naszej Klasie jest moda na zakładanie fikcyjnych szkół - klas, które skupiają ludzi o zainteresowanej tematyce i ludzie zaczynają szukać takich 'skupisk'. więc można założyć konto fikcyjne dla GUp (w opisie podać info o Gup etc) i tak się dopisywać jako fan.
- w sumie można pokombinować w różne strony by jakoś ludzi tu pościągać bo konkurencja nie śpi
edit:
zobaczcie jak sprytnie sobie radzą poziomkiZ
konkurs
w sumie można by było spróbować powalczyć o nagrode choćby 3-go miejsca i mielibyśmy umieszczony u nich link GUp na dwa tygodnie,