Sposoby Na Sensowne Przetrwanie Bana...

Status
Zamknięty.

Broother

Member
Wszystko pięknie, tylko jak przeciętny user ma znaleźć radio GothicUp? Ja nigdy nie wpisywałem w Google "radio gothic" i wydaje mi się, że większość ludzi też nie.

Co do gazetki, świetny pomysł, nawet mógłbym spróbować pomóc.

I jeszcze takie coś. Może by tak zrobić userbary typu "Gothic Up user" etc. na inne fora? Ja mogę osobiście się tym zająć. Z ręką na sercu mogę powiedzieć, że mam duże doświadczenie w tworzeniu prac tego typu. (robiłem te pode mną :p)

A krótki filmik reklamujący GUp? Czemu nie, może i bym coś zrobił, ale na czym dokładniej ma to polegać?

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
CYTAT(Broother @ 18-06-2009, 11:44) index.php?act=findpost&pid=223617
Wszystko pięknie, tylko jak przeciętny user ma znaleźć radio GothicUp? Ja nigdy nie wpisywałem w Google "radio gothic" i wydaje mi się, że większość ludzi też nie.

<pac> http://gothic.org.pl/forum/index.php?showtopic=24094

Co do tematu, w dalszym ciągu, w miarę możliwości i czasu, będę prowadził audycje w radyjku, mogę także pomóc przy gazetce.
Więc jak coś to BooM, wiesz gdzie mnie szukać ^^

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Ale tutaj nie chodzi tylko uzyskanie nowych ludzi ale o rozruszanie zdechłego forum, na którym nic od dawna się nie dzieje konkretnego. Dlatego kontynuowanie radia, gazetka a także ta śmieszna gierka, którą Boom dał jest jak najbardziej na miejscu. I skupmy się na tym może.

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Wiesz, jak ludzie będą się pojawić na audycjach, można zakładać tematy, dyskutować, może powstać aktywny temat który będzie żył radiem.

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
przegladarka na ktorej po wpisaniu hasla gothic na 5 miejscu jest strona tibia.net.pl wygląda na rzetelną;
nie oszukujcie się, google nadal jest gigantem z którego wszyscy korzystają;

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Przecież to wiadomo....jednak od czegoś trzeba zacząć :p
Z takim myśleniem nikt nic by nie robił, bo są już giganci.

Broother

Member
No właśnie, bardzo dobrze, że w takiej wyszukiwarce jak Bing.pl jesteśmy na wysokim miejscu. Mam nadzieję, iż owa wyszukiwarka niedługo stanie się choć trochę widoczna. No a co z userbarami?

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Może warto ożywić dział konkursy?Całkiem niezła zabawa może z tym być.
Dałem odpowiedzi do dwóch konkursów.Może to jakoś pomoże rozruszać forum;]

Bury_Zenek

Rycerz Wody
jeżeli chodzi o to aby było więcej ludzi to po prostu polecanie znajomym którzy grają w gothic'a tą stronę a jeżeli nie grali to najpierw gothic'a a później dopiero gothic up.

A jeżeli chodzi o pozostanie członków to konkursy (oczywiście ciekawe) wiele tematów rozbudowane gildie wiele działów, aby każdy był dla innych miły.
Dużo wymienionych wyżej propozycji jest bardzo dobra i można je zastosować. Nie będę się więcej rozpisywał ponieważ dużo pomysłów jest wyżej i jeszcze więcej na pewno zostanie wymienionych

Pozdro - Zenek :)

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Dodatkowo zacznijmy od tego, ze w 85% działów wyłączono licznik postów.......a nie ma się co oszukiwać, że ro było największą zachętą do pisania. Jeśli chcecie cokolwiek obudzić zacznijcie od tego....

Arminas

Wybraniec Adonix'a
Trzeba też odblokować forum dla niezarejestrowanych userów. Teraz chyba wszystko jest zablokowane - to odpycha...

E

Electric_Dragon

Guest
CYTAT
rzeba też odblokować forum dla niezarejestrowanych userów. Teraz chyba wszystko jest zablokowane - to odpycha...

Nie rozumiem tego argumentu. Niezarejestrowany może oglądać wszystkie działy związane z problemami z całą sagą. Nie może chyba tylko pisać. Tak więc, wszystko nie jest zablokowane - więc nie odpycha

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
ED dla niezarejestrowanych/niezalogowanych wiele jest zabezpieczonych
Dostęp jest tylko do :
- Konkursów
- Zmierzch Bogów – Problemy
- Arcania – English Section
- Gothic Filmy
- Nasze Prace: Galeria, Opowiadania
- Forum Generalne (całość)
- Ziemie Niczyje
- NRPG

Cała reszta jest zabezpieczona że nawet poczytać nie można. To niestety może odpychać.
Warto udostępnić te wszystkie o Gothic bo to w sumie najważniejsze dla userów

Co do licznika postów, fakt są osoby które żyją nabijaniem postów i może im bardzo na tym zależeć.
No i niestety taki nowy ma problem jak ponabijać posty by dostać się do gildii, skoro większość problemów nt gry jest już dokładnie omówione.
Tylko nie wiem czy ma sens uruchamianie wszędzie tego licznika – to trzeba dokładnie przemyśleć gdzie go ew. włączyć.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Konkursy można naliczać.To by przyciągnęło userów do tego działu.Ale trzeba zwrócić większą uwagę na posty w tym temacie,żeby nie było spamu.W Gildiach nie ma sensu aby było naliczanie...I Buntownicy i Najemnicy mają tematy w których są rozmowy o wszystkim i o niczym to gdyby tam było naliczanie...spam by się szerzył bardziej niż teraz xD
Trzeba odblokować chociaż część tematów związanych z serią.Głównie działy "Problemy" bo zazwyczaj tego szukają potencjalni userzy...przynajmniej tak było ze mną;]
Może warto zrobić jakieś bannery na stronie G.Up?Np. na każdej podstronie wyświetlany by był banner z napisem "Forum Gothic Up" albo coś w tym stylu.Bo nie każdy user który jest nie zarejestrowany a odwiedza stronę główną zauważy mały,migający na zielono napis "Forum"...

szczurek

Menda serowa
Weteran
Naliczać i dać wolną rękę modom, sprecyzować regulamin. Kiedyś był z tym problem i dlatego zdjęto licznik.

Thran

Che Świniara
Moja propozycja.

Proponuje by modderom Gothica dać dostęp do SB ale bez pisania postów bo wkońcu to są ludzie którzy wkońcu coś robią na scenie Gothica ;) a userom dać dostęp do SB od minimum 50 Postów i minimum 1 warna.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
CYTAT
Proponuje by modderom Gothica dać dostęp do SB ale bez pisania postów bo wkońcu to są ludzie którzy wkońcu coś robią na scenie Gothica wink.gif a userom dać dostęp do SB od minimum 50 Postów i minimum 1 warna

Chyba maksimum 1 warna :eek:.
Co do sb. Od dawna jestem za co najmniej zmniejszeniem tej granicy dostępu do niego, na jakąś rozsądną (20 postów?). sb to ważny czynnik utrwalający więź z forum, wiem to na własnym przykładzie. Blokując go nowym, strzelamy sobie sami w pietę...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom