Sposoby Na Sensowne Przetrwanie Bana...

Status
Zamknięty.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
CYTAT
Moja propozycja.

Proponuje by modderom Gothica dać dostęp do SB ale bez pisania postów bo wkońcu to są ludzie którzy wkońcu coś robią na scenie Gothica wink.gif a userom dać dostęp do SB od minimum 50 Postów i minimum 1 warna.

zupełnie jej nie rozumiem....

CYTAT
Naliczać i dać wolną rękę modom, sprecyzować regulamin. Kiedyś był z tym problem i dlatego zdjęto licznik.

może i był problem ale modzi przynajmniej mieli zajęcie :)

szczurek

Menda serowa
Weteran
Tru yeed, tru.
Sam osobiście nie pamiętam kiedy dałem jakiegoś warna, już nie wspomnę o kasacji/przenoszeniu/zamykaniu tematów.
A taki dział, aktywny daje powody aby móc nazywać się pełnoprawnym modem ;p

Phantom Lord

Active Member
Żeby zmniejszyć znaczenie Googla, trzeba by zrobić ogromną akcję promującą inne wyszukiwarki. Niestety, ale ciężko by było choć trochę rozpowszechnić tego Binga (niezła wyszukiwarka, wpisując Megan Fox znalazłem więcej zdjęć niż bym to zrobił na Googlach) i inne. Swoją drogą był o Googlach dość niedawno art w Newsweeku. Normalnie monopol na internet. Nie wierzę, że ktoś będzie szukał strony o Gothicu gdzieś indziej, ewentualnie z dużym fartem na WP.

No widzisz, Szczurku, ja w Zakonie prawie cały czas coś zamykam, edytuję i kasuję :)

Jeśli już mowa o Zakonie to ogólnie jest strasznie mało ludzi dołącza. Ostatnio Dzyl, a przedtem to już nie pamiętam. Podobnie z Gildiami przecież. Shawn, Bury_Zenek i pusto. Konkursami zajmują się osoby, które już na forum są jakiś czas i już ich to tak nie bawi. Wydaje mi się jednak, że rozruszanie tego co tu jest, nie da zbyt wiele bez nowych użytkowników.

Rafco

Member
Dopiero co do was dołączyłem, ale jeśli jest taki kryzys to chętnie mogę pomóc :).

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
1.Interesuje cię coś w rodzaju dziennikarstwa?
2. Ściągnij gierkę Armagetron w temacie O Grach, chociaż teraz już chyba nikt w nią nie gra. A szkoda, bo było fajnie.
3. Zajrzyj do tematu Gothic Serial i sprawdź czy do czegoś mógłbyś się przydać.

Kacperex

KacŚpioszek
Witam,

W dobie kryzysu zapewne myślicie, że nic nie robię. Nic bardziej mylnego.
Uporczywie walczę z sandboxem, jednak bezskutecznie. Próbowałem chyba wszystkiego:
-dalesze pozycjonowanie
-stop pozycjonowania
-Poprawianie kodu, meta, i opisu strony
-zawartośc merytoryczna poiprawiaona
-newsy
-maile do google
-prośba o ponowne rozpatrzenie witryny

I NIC! Nie mam już sił i się poddaję. Sandbox zaraz będzie trwał ROK, co jest szmatem straconego czasu.
Postawnowiłem, że zakupię nową domenę i będę starał się nowy adres wypromować tak by userzy do nas trafiali.

Chciałbym także zainwestować w nową szatę graficzną witryny. Niestety nie znam nikogo, kto wykonałby ów za friko, a płacić aktualnie nei mam czym, bo jest to zbyt duży wydadek jak na moją kieszeń.

Co do samego forum:
Zostało ono odblokowane dla gości. Od dziś mogą oni pisać i na forum i w SB. Lepszy taki ruch niż żaden :)

Przykre jest to, że Gothic up nie może powrócić na należną pozycję wśród p[ortali, jednak ja mam uwiązane ręce.

Pozdrawiam

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
kacpi wiem ze robisz co możesz tylko to google jest wredne.

może faktycznie warto rozpatrzyć drugą domene z której można by było się tutaj przekierować. to wydaje się najlepszym rozwiązaniem. ostatnio z kumpelą brałyśmy domene za ok 20 zł na rok. ale zależy co się wybiera.

pozatym jeżeli trzeba w coś zainwestować to moze zrobimy jakąś zrzutkę? no w sumie jak by się zrzuciło kilka/kilkanaście osób to na pewno będziemy wstanie jakoś uzbierać na to co trzeba. tych co się zrzucą można jakoś wynagrodzić ;) chocby jakiś napis przy userze - no cokolwiek
ja chętnie się zrzucę i bez nagrody :p ale innych nagroda może bardziej zmobilizować :p

super że forum i SB jest bardziej dostępne - to będzie budowało ruch na forum :)
jak będziemy upraci i zaczniemy razem działać z różnymi pomysłami to jest szansa ze się uda ^_^

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Ale jak każdy ma dostep do SB nawet nie zarejestrowany to trzeba to kontrolować żeby nie było burdelu:D

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
To od czego jesteśmy My, Grupa Moderatoska? Jesteśmy od tego jak od srania. Wreszcie będzie jakaś porządniejsza robota.

Odblokowanie licznika postów i SB to bardzo dobry pomysł.

Broother

Member
Mialem napisac to samo Abi ;) Jesli bedzie zbiorka, to chetnie sie dorzuce.

Co do domeny, to juz teraz mozna cos wymyslic. Co myslicie o Gothic24.pl?

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Kac, a już myślałem, że nas opuściłeś, chlip chlip. A jednak czuwasz nad swoimi owcami (czyt. jeleniami) ;).

CYTAT
Postawnowiłem, że zakupię nową domenę i będę starał się nowy adres wypromować tak by userzy do nas trafiali.

Kacu, dałoby tak zrobić, żeby G up stał dalej na tej domenie + na nowej? wiem, że to wiążę się z kosztami, ale o tym niżej...
Bo wiesz, jednak sporo osób (czy to weteranów starych, czy jakiś ukrytych, stałych gości) zna ten adres, a jak walniemy coś nowego to mogą się pogubić/ pomyśleć, że G Up upadł.

CYTAT
Chciałbym także zainwestować w nową szatę graficzną witryny. Niestety nie znam nikogo, kto wykonałby ów za friko, a płacić aktualnie nei mam czym, bo jest to zbyt duży wydadek jak na moją kieszeń.

Nie ma hu* we wsi ani na forum. Musimy się rozwijać. W końcu to my tworzymy ten portal, my się tu schodzimy dla własnej przyjemności, a ty, tylko ty za to płacisz.
Dlatego postaraj się o kogoś, kto zrobi nową szatę, oblicz koszty i zaprezentuj je nam. Podzieli się to przez liczbę chętnych na zrzutę (będzie ich sporo, nie ma co się martwić, wierzę w nas ;)) i wyjdzie niewielka sumka dla każdego. Działać trzeba, a to żaden wstyd czy ujma, że chcemy cie wesprzeć finansowo w utrzymaniu i rozwoju G Up'a. wiem ,że na innych portalach odbywały siepodobne zrzuty ;). G up jest wart każdych pieniędzy. Najwyżej jedną sobotę posiedzę w domu ;p.

Kacperex

KacŚpioszek
CYTAT
Kacu, dałoby tak zrobić, żeby G up stał dalej na tej domenie + na nowej? wiem, że to wiążę się z kosztami, ale o tym niżej...
Bo wiesz, jednak sporo osób (czy to weteranów starych, czy jakiś ukrytych, stałych gości) zna ten adres, a jak walniemy coś nowego to mogą się pogubić/ pomyśleć, że G Up upadł.

Dać da radę, tylko nie wiem jak to się będzie miało do pozycjonowania nowej+sandboxa starej. Nie wiem, czy powiązanie nie będzie źle wpływac na nową domenę. trzeba będzie o tym poczytać u ruskich trochę ^-^. Jednak jeśli nie będzie to w żadnym stopniu kolidowało, to nie ma problemu.

Co do zrzuuty jeśli takowa będzie potrzebna to na pewno postaram się was o tym poinformować., by razem coś uzbierać.

Thran

Che Świniara
Ja staram się i robię co mogę, dwoje się i troje jeśli chodzi o newsy ale niestety scena filmowa Gothica powoli podupada, wielu reżyserów odchodzi od machinimy Gothica ponieważ większość studiów filmowych ma zasadę "Zrobisz film zostajesz, nie zrobisz LECISZ Z STUDIA !" co jest głupotą bo taki NP: PanZiomek aka Bagwell odszedł z machinimy Gothica z tego powodu niestety i teraz w wiedźminie będzie robił ale pogadam z nim i może pomoże z naszym serialem co wątpie, co do modyfikacji to też narazie mało się dzieje chociaż ostatnio wyszło demko Gerranheart po rusku ale to narazie żadne rewelacja no i gadałem z deksterem, będę robił angielską wersje GerranHeart tzn. Pisał dialogi ITP.

Jeśli was zawiodłem to przepraszam.

acha tak btw.

Proponuje nowe forum na silniku Vbuletin.

Kacperex

KacŚpioszek
CYTAT
Proponuje nowe forum na silniku Vbuletin.

Ok. Wygłupiłeś się.

Rafco

Member
Dziennikarstwo... to miałby być tygodnik czy miesięcznik? NIC nie obiecuję, ale spróbować mógłbym, problem siedzi w tym, że temat gothica póki co jest raczej wyczerpany.

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Jeśli dobrze pamiętam gazetka, która miała powstać, miała przedstawiać życie naszego forum w głównej mierze.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom