Skandal

Status
Zamknięty.

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
To ejst skandal! PiS zakasowało Prezydenta, premiera , mar4szałka senatu i teraz w dodatku sejmu !! Są największa partią w sejmie i senacie ! Nie no zaraz mnie coś trafi!! Nie ma szns już na koalicje POPiS! Pewnie teraz PiSowcy utworzą koalicje z PSL i LPR oraz Samoobroną i będziemy mieli rządy Leppera!!! To jest poprosru skandal.... Sprzedają polske komuś, Niemcą, Rosji albo USA a sami bęą się pluskać w pieniędzmi! Ja trace nadzieje że coś z tą Polske kiedyś ktoś zrobi!
A jakie ejst wasze zdanie??
Ja ide się uczyć(
laugh.gif
) i wjeżdżam z Polski!
Pozdrawiam Jodełko

Yezo

Active Member
ehhh Jodełko, skoro wybrali to mieli prawo do obsadzenia wszystkich stanowisk
tongue.gif
...Też mi się to nie podoba, bo nie przepadam za Kaczyńskimi a ni za ich partią. jednak fakt jest faktem, że tak wybrał nasz ehem naród i nic na to nie mozna poraadzic..Fakt koalicji z PO teraz nie będzie, ale tez nie będzie z PSL'em, ani ozgrozo z Samobroną..Pis jesli nie utworzy koalicj z Po stworzy rzad mniejszościowy, ktory będzie szukął poparcia u innych do przeglosowania ustaw.. W sumie przebakuje się coś, że Marcinkiewicz będzie bardzo krotko premierem, a jego miejsce zajmie..Kaczyński(ten drugi nie wiem jak mu jest)
Powiem tylko tyle nie ciekawie dzieje się w naszym kraju, oj nie ciekawie...

Megarion

El Presidente
Oczywiście cala wina spada na Pis!
PO to grzeczni, kulturalni ludzie, którzy nic innego tylko walczą za Polskę!
Nie ma co, Kaczyńskiego się opie***(nie wiem, czy te słowo zachacza o regulamin
tongue.gif
) za coś, czego jeszcze nie zrobił.

Ja powiem inaczej.

PO sądziło, co wynikało z sądaży, że to ona wygra, a Tusk zostanie prezydentem. Tak więc mieliby i premiera i prezydenta, co na szczeście się nie stało.
PiS zaproponowało fotel marszałka dla Zycha z PSLu, nie dla jednego ze swoich ludzi. Chcieli z chęcią posadzić tam Tuska, ale on postanowił się nie dać i nie pomóc w tworzeniu rządu, a przecież to idealny patriota, dla którego partia się nie liczy, liczy się tylko Polska
dry.gif

Gdyby zapewne PO wygrało i to PiS byłby w tej sytuacji, to on zbierałby baty.

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Skandalem to to napewno nie jest gdyż jest to zgodne z konstytucją, która przewiduje tego typu rozmieszczenie stanowisk w sejmie. Oczywiście mi również się to nie podoba. Liczyłem na to, że Donald Tusk po tym jak nie został prezydentem RP będzie chciał obiąć stanowisko marszałka sejmu, niestety tak się nie stało. W związku z tym, że PO zgłosiło na stanowisko marszałka osobę którą PiS akurat nie chciał nowym marszałkiem sejmu został Turek, Jurek... nie wiem kto tak szczerze. No i fakt, PiS zakasował wszystkie najważniejsze stanowiska co nie dobrze świadczy dla pszyszłości kraju. Bo wkońcu Polską będą rządzić przedstawiciele jednej partii ( Lech i Jarosław Kaczyńscy, premier i ten marszałek )
To nie dobrze, bardzo nie dobrze. PO chce po prostu pomóc RP a tutaj jakoś zdaje mi się, że gówno wyjdzie z tej koalicji a PiS przejmie taką władzę żę będzie mogła z naszym krajem zrobić co zechce bo jeśli PO przecziwstawi się np złym ustawom które chce wprowadzić PiS, to znając życie za PiSem będzie Samoobrona i PSL więc PO nie będzie miało nic do powiedzenia. Mam tylko nadzieję, że do koalicji dojdzie i nie stanie się tak jak przewiduje.

Gothi

Pain Donkey
Weteran
Kiedy partia ma większość ma szansę coś zrobić. Może jeśli jakaś koalicja zdobędzie większość może coś zrobią. Na pewno tak jak było dotychczas nie było dobrze... no moze dla anarchistów...

gryf

Member
a jak coś będzie nie halo to będzie przynajmniej wiadomo kogo winić, no nie? gothi dobrze mówi mają szanse coś zrobić, tylko czy tę szansę wykorzystają? i nie nazwałbym tego skandalem jeno monopolem
smile.gif
- skandal to za mocne słowo. Mase polityków jest jak widzę na tym forum
smile.gif

Świrus

Ginekolog (Przywódca zbójów)
QUOTE (Jodełko @ 26-10-2005, 15:38) To ejst skandal! PiS zakasowało Prezydenta, premiera , mar4szałka senatu i teraz w dodatku sejmu !! Są największa partią w sejmie i senacie ! Nie no zaraz mnie coś trafi!!
Nie no faktycznie to, że w demokratycznym kraju wybrało społeczeństwo władze PiSu to rzeczywiście skandal! Choćcie wszyscy publicznie stracimy cały PiS i będzie w dziób kaczki fajnie! o!

QUOTE Pewnie teraz PiSowcy utworzą koalicje z PSL i LPR oraz Samoobroną i będziemy mieli rządy Leppera!!!
Dokładnie, wszystkie socjalistyczne partie napewno sie zjednoczą i wybiora z nich największego debila, który będzie rządził! Na pewno! Ja wam to mówie, bo inaczej być nie może!

QUOTE To jest poprosru skandal.... Sprzedają polske komuś, Niemcą, Rosji albo USA a sami bęą się pluskać w pieniędzmi!
No właśnie! Chociaż sądzę, że Kaczyńscy są takimi nacjonalistami, że szybciej by rozpętali III wojne światową, a jak wiemy do trzech razy sztuka!

Marszałkiem Sejmu jest Marek Jurek, po tym jak Tusk ogłosił, że nie chce być tą osobą, miałem nadzieje na Bronisława Komorowskiego, którego on popierał. Z koalicją już niejako koniec.

Ale bądźmi szczerzy, ta wieść nie zrobiła na Mnie takiego wrażenia jak wybranie prezydenta, po prostu gospodarz jest jeden, a w Sejmie i Senacie PiS jest tylko częścią, sporą, ale nie ogromną i wciąż tylko częścią, nawet jeżeli mają większość jak nie wszystkie najważniejsze funkcje.

bobek_666

sex beast
Weteran
QUOTE PiS zaproponowało fotel marszałka dla Zycha z PSLu, nie dla jednego ze swoich ludzi.

Co z tego, że zaproponowali Zycha jak głosowali na Jurka;].

QUOTE Chcieli z chęcią posadzić tam Tuska, ale on postanowił się nie dać i nie pomóc w tworzeniu rządu

PO już wystawiło kandydata (Komorowskiego) i nie chciało go zmieniać.

QUOTE Gdyby zapewne PO wygrało i to PiS byłby w tej sytuacji, to on zbierałby baty.

Ale lud zdecydował aby PiS dostawał baty wiec nie gdybaj;].

Egoizm Prostaków i Samolubów (PiS) zadecydował o tym, ze koalicji najwyraźniej nie będzie. Była umowa, że Prawo i Sprawiedliwość wyznaczają premiera, którym jak wiemy został były członek ZChN Marcinkiewicz (porażka), PO za to miało wystawić marszałka. Wystawiło Komorowskiego. Polityk znany, ostrożny w słowach (choć ostatnio jego wypowiedzi były nieco ostrzejsze). Jak dobry typ. Niestety Kaczkom i stojących za nimi kukiełkami wiec wystawili Jurka (także były ZChN'owiec słynący z bardzo kontrowersyjnych wypowiedzi). Oczywiście na wicemarszałka PiS poparło Leppera. Napewno wcześniej sie na to umówili.

Szkoda. Jakoś przeżyjemy 5 lat żałoby.

Sword

Member
Rozumiem wasze rozgoryczenie i wściekłość spowodowane ostatnimi wydarzeniami jakie się dzieją w naszym "wspaniałym życiu politycznym" z uwagi że sam mam podobne uczucia,jednak nic nie da wkurzanie się i wieczne powtarzanie tego jak to ktoś sfajczył sprawę(tu zwykle wstawia się procent wyborców,głosujących na wybraną partie,kandydata).Zwróćmy jednak uwagę ż obecnie jesteśmy wobec tego bezsilnii i nic ie możemy zrobić.Wychodzi na to że musimy pozwolić toczyć sie sprawom swoim biegiem (ehh jak ja nie cierpie tej kwestii
mad.gif
).Jest jednak światełko w tunelu,choć brzmi to jednak ttroche zbyt optymistycznie,z tego co słyszałem tusk ciągle jest skory do koalicji POPiS no ale po dzisiejszych wydarzeniach tak szybko wszystko nie wroci do normy (jesli kiedys takowa w ogole była).Także chyba tylko pozostaje nam mieć nadzieje że jakiś trybik w tej maszynie zaskoczy choć po ostatnich rewelacjach.........

rex

Member
Cała polska wolała na prezdenta z pisu a potem dobiero zobaczą konsekfencje jakie mają po tym wybiorze ale w sumie jeszcze niejest tak źle według mnie powinni zlikfidować te wszytkie partie po co wogule jest powinna byc jedna partia na całą polske a nie że jak sie niedostanie ktoś do PO to tworzy swoja partie i przyjmuje ludzi to jest troche dziwne.

Megarion

El Presidente
QUOTE QUOTE PiS zaproponowało fotel marszałka dla Zycha z PSLu, nie dla jednego ze swoich ludzi.

Co z tego, że zaproponowali Zycha jak głosowali na Jurka;].

Ponieważ Zych zrezygnował.

QUOTE QUOTE Chcieli z chęcią posadzić tam Tuska, ale on postanowił się nie dać i nie pomóc w tworzeniu rządu

PO już wystawiło kandydata (Komorowskiego) i nie chciało go zmieniać.

Należy czasem z czegoś zrezygnować. Zobacz, na ile zrobił PiS, zeby była jednak ta koalicja. NAwet zgodzili sie rozdzieli MSWiA na MSW i iA, które miał objąć "premier z Krakowa".

Ale dla PO nie liczy się dobro partii, liczy się dobro Polski
dry.gif
.

Świrus

"To Prawo i Sprawiedliwość pierwsze złamało porozumienie. Obiecało przecież Platformie Obywatelskiej stanowisko marszałka Sejmu"
Szczególna uwagę polecam zwrócić na "pierwsze złamało porozumienie".

Cytat pochodzi stąd.

doctor

Wariat
Weteran
A ja wam powiem czemu Donald Tusk nie zostal marszalkiem sejmu... bo zaden z klonow nie bedzie MU ROBIL ŁASKI!!!

"Spierzaj dziadu"
"Co mam im powiedziec o tym pociagu?" znacie te slowa alez one swiadcza o inteligencji nowego prezydenta... Ahhh... lepiej nie mogli wybrac...

Świrus

Mylisz się, Donald Tusk nie został marszałkiem ponieważ nie był zainteresowany tą funkcją. Jego kandydatem na to stanowsiko był Bronisław Komotrowski.

Jay_Kay

Magister vitae
Ja mam mature za 4 lata wiec tak szybko nie wyjade
tongue.gif
. Wracajac do rzeczy - PoPiS upadł (z winy zachłanności PiS), sytuacja się destabilizuje. Nie chce byc zlym prorokiem, ale sytuacja idzie wyraznie ku PiS-Samoobrona-LPR-PSL. Tego sie boje.
A prezydenta wybrał Wschód, i to najgorszego z możliwych. Tusk byłby o wiele lepszy.

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Pierwsza sprawa :A najgorsze jest to że przez te cholerne kłutnie w sejmie i niemożność zawarcia koalicji niszczy naszą gospodatkę
mad.gif
No nie zupełnie gospodarkę ale naszą walutę. Wartość złotego przez ostatnie dni ciągle spada i spadać będzie dalej do puty do puki nie powoła się ostatecznie rządu oraz nie zostanie zawarta koalicja między PiS a PO ( co ostatnio jest mało prawdopodonbe )

Druga to ta iż tacy ludzie jak Jarosław Kaczyński i Jan Maria Rokita mówili po kampani parlamentarnej żę koalicja będzie na 100% A tu gówno! Nie dziwię się żę w głosowaniu była tak mała frekwencja bo ludzie po prostu nie ufają politykom i nie ma się czemu dziwić. Założę się, że w następnych wyborach frekwencja wyniesie jakieś 40 maks 45%
dry.gif

Świrus

QUOTE Nie chce byc zlym prorokiem, ale sytuacja idzie wyraznie ku PiS-Samoobrona-LPR-PSL
Wcale tak wyraźnie nie idzie, bo Samoobrona, PiS i LPR zaprzeczają, że takie coś ma zaistnieć, a dokładniej Jarosław Kaczyński: coś w stylu "będziemy dalej się starać o koalicje z PO", Andrzej Lepper: "Mam nadzieję na koalicje POPiS, a wypowiedzi Romana Giertycha nie pamiętam
smile.gif
Więc takiej koalicji, przynajmniej w najbliższym czasie, nie będzie.

QUOTE z winy zachłanności PiS
Można doładniej? Argumenty.

QUOTE i to najgorszego z możliwych
Zapewne Lepper byłby lepszy...

Ale uważam, że wkrótce się wszystko ustabilizuje, złoty przestanie tracić na wartości, rząd też w koncu powstanie, ale jaki on będzie-nie wiem. W najgorszym wypadku będzie powtórka 15 stycznia.

doctor

Wariat
Weteran
Wiem swirus ale tak sobie tylko napisalem
tongue.gif

Nekromanta... Rokita byl przekonany ze bedzie koalicja i to z winy tych klonow nie ma koalicji i sie wszystko pieprzy...

Jay_Kay

Magister vitae
No coz, PiS wykazało sie syndromem żarłoczności
tongue.gif
. Biora wszystko co sie da, nie zostawiajac nic ewentualnemu koaclijantowi PO. PO nie oplaca sie juz wchodzic do koalicji, gdyz po prostu zostana zdominowani przez PiS.
A pan prezydent Kaczynski mogl sie juz wykazac swoim talentem administracyjnym w Warszawie. W jakiej sytuacji jest teraz Warszawa, wszyscy wiemy... Jest zle, a moze byc jeszcze gorzej, jesli Kaczynski zacznie (jak zapowiada) rzadzic dekretami. Jets to krok ku autorytaryzmowi, nie oszukujmy sie.
Podsumowujac : PiS stworzy pewnie rzad mniejszosciowy z poparciem Leppera, Giertycha i PSL. Ja licze na wczesniejsze wybory i zwyciestwo PO, ktore stworzyłoby wraz z SLD koalicje rzadowa. Byłoby to dla Polski zdecydowanie najlepsze wyjscie.

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Jest to skandalem zgadzam się z tobą jodełko... PiS planowało zupełnie inną koalicje tzn. oni rządzą na PO wiesza sie psy.... cush politycy z PO to odkryli i teraz jest koniec z koalicją...... moi kumplem w szkole powiedzieli na wynik wyborów prezydenckich(2 tura oczywiście:p) " ptasia grypa dotarła do Polski"... w sumie trudno sie tu niezgodzić....

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom