Rydzyk I Rm.

Status
Zamknięty.

Shrat

Przywódca Magów
Co sądzicie o działalności ojca Rydzyka czyli Radio Maryja, TV trwam itp.Ja osobiscie uważam że Rydzyk kontroluje tych wszystki emerytów & rencistów i reszte fanatyków. Można było to zobaczyć w trakcie reportarzu na TVN kiedy reporterzy byli na spotkaniu sympatyków RM przez głośniki rozległ się głos aby nie rozmawiac z tą stacią i co no to że wszyscy symaptycy zamiast nic nie mówić rzucili sie na TVN wyzywając od masonerii i żydów, wydaje mi się że gdyby Rydzyk powiedział że mają ich zabic w imie Boga to by ich zabili.W RM panuje ogólna nagonka na żydów czytałem że którys z księży powiedział że powinni ich wrzucic do gazu O0 !!!!.Albo teksty takiego typu że wszyscy co maja w logu słońce są masonami czyli - TV polsat, Unia Wolności ba Rydzyk wymienił nawed wode Bonaqa:p.Czytałem także dialogi które leciał podczas rozmowy z słuchaczami RM jakaś babcia mówiła że kocha Rydzyka bardziej niż BOga !!!!.Poprostu nie wiem co się dzieje o.Rydzyk który jest kapłanem powinnien dawać przykład a nie namawiac innych aby tepili żydów, gejów i wogóle wszystkich którzy są przeciw kosciołowi nazywać masonami, paranoja i tyle.
p.s.-A co do Rydzyka mam nadzieje że spali sie w piekle (zawsze chciałem to napisać
tongue.gif
)

freak_man

Member
Oj Rydzyk mi sie nie podaba. Otumania te biedne babeczki i łupi kase. Myślicie, że skąd on miał kase na Merca Maybahe? Taka potencjalna dewotka idzie dziennie do kościoła ze dwa razy (bo w sumie co ma robić) i za każdym razem żuci te 2 złote, i takich babeczek jest... hmm sam nie wiem ile, ale na pewno sporo. Moim zdaniem Rydzyk i w ogóle Kościół nie powinien się wtrącać do niczego poza wiarą. A jak Rydzyk coś powie, że np. ten i ten to gej (bo wiem, że Rydzyk potrafi po nazwiskach wymieniać) to babeczki już ich nienawidzą. Gdyby Rydzyk powiedział, że nie ma nic przeciwko homoseksualistom dewotki też by nie miały. On nimi manipuluje. Mojego kolegi brat chodzi do takiego innego kościoła - ta sama wiara tylko inne zasady, czyli w nic się nie wtrącają i tylko prowadzą mszę. W tym kościele każdy się zna i jest w zgodzie. Moim zdaniem tak powinno być we wszystkich kościołach.
Dla Radia Maryja, telewizji Trwam i Rydzykowi mówię NIE!!!

Gorn 2

Member
Z całym szacunkiem dla Rydzyka i jego wiernych, ale myślę że to banda fanatyków, którzy są w klątwie "Rydzyka". Całe jego radio oraz telewizja TRWAM uważam za kompromitacje naszego państwa oraz religii katolickiej w oczach innych. Myślę że, Rydzyk zrobił to wszystko, żeby być poprostu sławnym :/ (z nim samym jest coś nie tak).
Nie oglądam ani nie słucham telewizji TRWAM ani Radia, ale słyszałem że pokazują w telewizji jak ksiądz i inni podczas modlitwy śmieją się poprostu z tego, jak z głupiego dowcipu ;/. Widząc jak traktują reporterów TVN to wątpię czy mają jakąś szanse na spojrzenie prawdzie w oczy, trzeba z tym skończyć bo będzie się szerzyć jak choroba ;/. Dla Rydzyka mówiłem i mówię NIE!!!

Jak słyszę nazwisko Rydzyk to mnie ku***zna bierze. Ten K%*@!$ jeden oczernia Woodstock jakby to była impreza dla ćpunów(nie wiem czy ćpun pisze się przez "u" czy przez "Ó" jak coś to poprawcie). Sam chciałem pojechać w następnym roku ale jak starzy usłyszeli te brednie o Woodstock'u to lipa na maxa!! Nie pojade i już. A jak sie pytam dlaczego to mi mówią, że to impreza dla ćpunów i gwałcicieli i morderców. Ręce opadają i jak o takich ludziach slysze to mi sie robi słabo. A to nie wszystko!! On nie tylko pluje na Woodstock ale także na
świętego człowieka jakim jest Owśiak i ogólnie na Orkiestrę Świątecznej Pomocy.
Pozdro U All!!!!
Ps. Sorka za pare wulgaryzmów ale inaczej o nim nie moge powiedzieć.

masta

Member
Gasp! Ten gość i jego radio jest straszny! Nie wiem, ile on kasy wydaje na łapówki. Kiedyś dla jaj słuchaliśmy sobie z ojczulkiem Radia Maryja i się zaśmiewaliśmy do łez. Trafiliśmy akurat na audycję dla młodzieży. Grupka AUTENTYCZNYCH nastolatków(ile kasy musiało pójść...) mówiła o tym, jak szkodliwe są dla młodzieży czasopisma "Bravi" itp. Według nich powinniśmy czytać katolickie czasopisma "Wzrastanie", "Droga" i "Niedziela". Przecież to jest śmieszne! Nawet ministranci tego nie czytają! Wiem, bo znam czterech. I wcale nie są fanatykami, o nie!

Kacperex

KacŚpioszek
Nie wiem, dlaczego ale ojczulek napawa mnie o lęk. Chłopak ma bardzo poraniona psychikę i jest zagrożeniem nie tylko dla siebie. On już nie reprezentuje kościoła, lecz jakieś swoje skraje ideologie. Jest on śmieszny i jego podejście do życia.
On i jego fanatycy są zagrożeniem dla nas. Wielu z nich wysyła mu połowę swojej renty a on sobie majbaszka kupi nowego
biggrin.gif
. Ludzie nie mają, co robić i słuchają głupot wygłaszanych w tym radiu. Dla mnie oni są gorsi niż sekta. A ich przekonania i postępowanie jest naprawdę przerażające.
Straszne jest to, że Ci starzy ludzie i nie tylko starzy dali się wplątać w sidła fanatycznej organizacji. Chętnie bym Rydzykowi strzelił shota w głowę za jego głupotę.

Mordimer

Member
O. Rydzyk według mnie jest przywódcą bandy. Najgorsze, że inni księża idą w jego ślady (Proboszcz mojej parafii). Rydzyk wyzywa na prawo i lewo, jaki to Woodstock jest "deprawujący" i "zły". U mnie na wsi, gdzie starsze babcie były zawsze bardo religijne, nie słuchają RM, co graniczy wręcz z cudem
smile.gif
. Dwaj chłopaki (a właściwie mężczyźni) jeżdżą co roku na Woodstock i nikt ich sie nie czepia. o. Rydzyk wyzywa na WOŚP, że to jest "szatańska orkiestra". Oni zrobili wiele dla chorch ludzi i dzieci. A co zrobił o. Rydzyk? Nic. Za kase z puszek na datki kupił sobie Merca.

O. Rydzyk SUXXX

Sever Sharivar

Słodka...
VIP
Temat kontrowersyjny. Z jedej strony to nawet dobrze, że ludzie nie boją się okazywać tego iż są wierzący...ale jak widze tego człowieka, czyli o.Tadeusza R. to mnie szlag trafia. Nie dość, że w mojej rodzinie ( co tam, ze jakaś siódma woda po kisielu...
dry.gif
) są "fani" RM to jeszcze podzielają zdanie R. Przykład? Kiedyś rozmawiałam z matką i ciotką ( to ten "fan") na temat RM i dostałam taką zje...opiermicz, że hej. Moja ciotka twierdzi, że wszyscy to bezbożnicy a tylko Rydzyk jest jeden sprawiedliwy. Myślałam, że padne...
dry.gif
Ile razy się z nią kłóciła...Ale jej nie da sie przegadać. Moim zdaniem gościu nabiera na piękne słówka emerytów i rencistów, wyciąga od nich kase i kupuje sobie jakieś szałowe auto, albo helikopter. Najeżdża na ludzi, którzy naprawdę robią coś dla innych, wyzywa ich od satanistów itp. A on co zrobił? Nic. Ta cała jego stacja jest lepiej chroniona niż pałac prezydencki
sleep.gif
A te jego zapewniena, że "pomagamy biednym" mam gdzieś. Zbijać kase na ludzkiej głupocie...Żałosne. Ludzie są głupi, że mu ufają...Ale sami sobie są winni.
Dziś w radiu, bodajże RMF, słyszałam, że Rydzyk ma zamiar finansować jakiś luksusowy ośrodek wypoczynkowy...Chyba ma za dużo kasy, albo zostało mu forsy z opon dla swojego Maybach'a. W końcu zima idzie..
mad.gif
dry.gif

Dobijają mnie takie zdjęcia...
http://img363.imageshack.us/img363/4484/rydzyk0tz.jpg

Kan

Member
Co? Radio ma-ryja? No to współczuje, bo ja mam twarz.
dry.gif

Jeśli chodzi o Rydzyka. To ten gość kojarzy mi się bardziej z faszystą niż z księdzem, stojącym w jednym szeregu z Jankowskim i Giertychem
dry.gif
. To jest chore. Jak kapłan "pokojowej" wiary , może nawoływać do nienawiści skierowanej ku komukolwiek. Właśnie przez takich śmieci zacząłem odwracać się od kościoła. Ten gość jest hańbą dla własnej wiary jak i dla całego kraju. Przykro się robi kiedy słucham iż za granicą jest o wiele większa tolerancja kiedy na naszym podwórku mamy taką chałę.

A ci jego słuchacze? Tutaj miesza się żal z rozgoryczeniem. "Bezmózgie sieroty", takie coś przychodzi mi ma myśl kiedy słyszę o ich dokonaniach. Nie raz spotykałem się z artykułami opisującymi ich agresje skierowanej w kierunku każdego kto sprzeciwi się woli "Ojca dyrektora"

Kiedyś słyszałem także pewien reportaż który wspominał o tym że statystyczny słuchacz RM to człowiek w podeszłym wieku, wywodzący się ze wsi, i z średnim lub nawet podstawowym wykształceniem. No wszystko jasne. Tępe babcie maja Rydzyka a łysa młodzież Giertycha
dry.gif

Ostatnio także usłyszałem iż Papież wygłosił swoja dezaprobatę dla wszystkich kościelnych mediów które zajmują się polityką. A Rydzyk właśnie to robi, wtyka swój nos w politykę. Np. jak była ta zadyma z unia europejską. I co teraz? Sprzeciwi się samemu papieżowi?

Nie spotkałem się z nikim kto by nie myślał inaczej. Moja znajoma dla przykładu ostatnio rozważała ze mną jakie miejsce najbardziej nadawałoby się na założenie ładunków wybuchowych pod rozgłośnie
dry.gif
.

Stanowcze NIE!
Faszystom też

Siegheiler88

Member
Rotfl.
icon_biggrin.gif

Oczywiście wiadomo, że Rydzyk ma Maybacha, helikopter, wyspe na Antylach, forsy jak lodu, n dodatek niezłe laski, jest kaprofilem i mam poletko marichuany za kosciołem.
Wiadomo oczywiscie dlatego że tak twierdzi: TVN/Gazeta wyborcza/Nie/Kolega który sie zna/ciocia/itp.
No i oczywiscie kiedys ktos powiedział/kiedyś usłyszałem....

No i oczywiscie jest złodziejem, bo babcie daja mu pieniadze.

Rozumiem, ze teraz przez tak zwana "inteligencje"(osoby typu Michnika) modne jest wysmiewanie wszystkiego co polskie, że modne jest bycie lewicowcem pedalem czy inna szumowiną.

Ale ocenianie czlowieka po szykanach w TVN to zakrawa na powazne porażenie dzieciece.

Bezmózga sierota

Megarion

El Presidente
QUOTE (Siegheiler88 @ 30-11-2005, 15:30) Rotfl.
icon_biggrin.gif

Oczywiście wiadomo, że Rydzyk ma Maybacha, helikopter, wyspe na Antylach, forsy jak lodu, n dodatek niezłe laski, jest kaprofilem i mam poletko marichuany za kosciołem.
Wiadomo oczywiscie dlatego że tak twierdzi: TVN/Gazeta wyborcza/Nie/Kolega który sie zna/ciocia/itp.

No i oczywiscie jest złodziejem, bo babcie daja mu pieniadze.

Rozumiem, ze teraz przez tak zwana "inteligencje"(osoby typu Michnika) modne jest wysmiewanie wszystkiego co polskie, że modne jest bycie lewicowcem pedalem czy inna szumowiną.

Ale ocenianie czlowieka po szykanach w TVN to zakrawa na powazne porażenie dzieciece.

Bezmózga sierota
Hmm, trzeba szanować każde zdanie, ale nie z każdym trzeba się zgadzać. Ja osobiście nie popieram żadnych skrajnie narodowościowych i faszystowskich grup, ale sądzę, że nacjonalizm jest w 100% lepszy od tej naszej polskiej lewicy, czyli SLD & SDPL, nie mówiąc o skrajnościach ten strony.

Gejów nie potępiam, bo nawet Watykan to mówi, ale nie można im pozwolić na śluby i adopcje. I tu niestety trzeba CZĘŚCIOWO, powtarzam CZĘŚCIOWO zgodzić się z ludźmi pokroju Giertycha. Ale nie wolno im czegokolwiek zabraniać, chyba że chcą wymuszać, jakieś dodatkowe prawa, jak na zachodzie. Wtedy trzeba się bronić przed czymś takim.

QUOTE Oczywiście wiadomo, że Rydzyk ma Maybacha, helikopter, wyspe na Antylach, forsy jak lodu, n dodatek niezłe laski, jest kaprofilem i mam poletko marichuany za kosciołem.

Tak mówią jedne media. Jednak RM mówi powiedzmy bardziej skrajne poglądy. Zresztą z takim podjeściem i tak ci sie nic nie wytłumaczy.

Acha, mój dziadek (nie wiem czy bacia też) słucha wieczorem RM. I nie widzę, że mimo tych ich "akcji" był krzykaczem "GEJÓW DO GAZU, ŻYDÓW WON Z NASZEGO KRAJU". Wręcz przeciwnie, możecie mi wierzyć. Co nie znaczy, żer jest tez wielkim fanem gejów. Nie, jak najbardziej umiarkowany.

Aha, i co niedziela daj na ofiarę, jednak na Rydzyka pieniedzy nie wysyła.

Gothi

Pain Donkey
Weteran
Rydzyk pozytywem nie jest i bronić go nie będę, ale jakby nie patrzeć druga strona skrajnych krytyków też nie jest lepsza.
Najbardziej w tej całej sprawie nie boli mnie to, ze rydzyk to, czy, że rydzky tamto, a to, że robi [zabrzmi to głupio] antyreklamę całemu klerowi. Psuje jego wizerunek. I nie tylko on.
A przecież jak wszędzie są ludzie i parapety.
I tak samo znowu sądzenie, że całe Radio Maryja jest złe jest bezsensownym gadanie. W końcu to nie tylko Rydzyk. Są też, jakby nie patrzeć, komentarze ludzi inteligentnych i gadanie, że same zło, zło, zło jest głupie. Jest rasizm i nietolerancja, ale nie ciągle i nie tylko. I nie można tego wiązać z Katolikami co najczęściej się robi.
"Nie sądźcie abyście nie byli sądzeni". Jaki jest ów Rydzyk każdy kto chce zobaczy [żeby było śmieszniej zobaczy tak jakby chciał aby było], ale znów powtarzam: nie ma miejsca gdzie nie znaleźliby się oszołomy i idioci. Po prostu.

Gothi Out

PS>Jakby ktoś nie zrozumiał tego co napisałem, niech przeczyta to jeszcze raz. Wkurza mnie jak ludzie po dwóch linijkach uważają, że wiedzą co jest dalej. Przeczytajcie całe, żeby nie wyszło, że kogolwiek bronie lub oczerniam.

chery

Member
Jak podkreśla Watykan media kościelne nie powinny się mieszać w sprawy polityczne. Jak dobrze nam wiadomo ojciec R. nie przestrzega tego zakazu i propaganduje LPR a gnoji PO. Moim zdaniem jego media jak i on sam są absolutnie głupie i upolitycznione. Ponadto propaguje on antysemityzm i bóg wie jeszcze co!!! Tfu!!! Tfu!!!!
mad.gif

EDIT
Coś takie krótkie to co napisałem
biggrin.gif
Wkurza mnie zwłaszcza to że Radio Maryja i TV Trwam są mediami politycznymi!!! Powinno się tam unikać tematu polityki itp. lecz tak nie jest. Podobnym przykładem jest ksiądz z parafii św. Brrygidy. Tak tak ten na J. Najgorsze jest to że znajdują one (media) wiernych zwolenników i to mnie martwi
unsure.gif

Siegheiler88

Member
QUOTE Jak podkreśla Watykan media kościelne nie powinny się mieszać w sprawy polityczne.
Gdzie?
Autor, tytuł, strona...

QUOTE Ponadto proklamuje
Proklamować mozna deklaracje niepodleglosci.
Lepiej nie uzywac słow których znaczenia sie nie rozumie...

QUOTE Powinno się tam unikać tematu polityki itp. lecz tak nie jest. Podobnym przykładem jest ksiądz z parafii św. Brrygidy
Gdyby Prałat Jankowski nie mieszał sie w polityke pewnie byś stał teraz z kartkami na mleko...
Wiec zastanow sie co piszesz.

chery

Member
Dobra więc tak. Po pierwsze racja pomyliły mi się słowa to do tego "proklamować" ale znam jego znaczenie (sorki za błąd). Co do Watykanu to nie podam ci z pały tego o co prosisz lecz na pewno jest taka ustawa która określa wzajemne stosunki między kościołem a władzą. Z pewnością kościelne władze z polski zakazują tego typu rzeczy (widziałem wywiad z Glempem w którym o tym mówił). Co do pana J. to każdy chyba wie o co mi chodzi więc nie musisz się odrazu wkurzać
smile.gif
Rozumiem co mówię tylko mi się pomyliło
mad.gif

Megarion

El Presidente
QUOTE (Siegheiler88 @ 30-11-2005, 18:38) QUOTE Powinno się tam unikać tematu polityki itp. lecz tak nie jest. Podobnym przykładem jest ksiądz z parafii św. Brrygidy
Gdyby Prałat Jankowski nie mieszał sie w polityke pewnie byś stał teraz z kartkami na mleko...
Wiec zastanow sie co piszesz.
Kiedyś ten pan wiele zrobił dla sprawy Polski w zerwaniu "stosunku lennego" (w cudzysłowiu, żebyć mi czegoś nie zarzucił) z ZSRR, świadczy o tym chocby to, że początkowo był za nim Wałęsa, jednak jego obecne wypowiedzi są nie do przyjęcia dla pewnych grup społecznych, które także mają prawa. I oto chodziło chyba chery'emu.

Proszę nie odbiegac o tematu. Dyskutujemy o o. Rydzyku i jego wiernych a nie o gejach itd. to do Was wszystkich. - Kacperex

chery

Member
Ehh ludzie ale się mnie czepiacie
biggrin.gif
biggrin.gif
Chodziło mi o to że dziwię się zachowaniu pana Jankowskiego ponieważ "góra" kazała mu kiedyś tam ustąpić a on ma ich w ....... Meg nie chodziło mi o :
jednak jego obecne wypowiedzi są nie do przyjęcia dla pewnych grup społecznych, które także mają prawa. I oto chodziło chyba chery'emu.

Bo moim zdaniem jego wypowiedzi są nie do przyjęcia nie dla "pewnych" grup społecznych lecz dla większości narodu. Poza tym jak to się dzieje że ksiądz produkuje wino (czy coś tam innego) ???
biggrin.gif

Ludzie ale posieka dziś na religi zacząłem rozmowe o Rydzyku. Zaraz się zaczęło, że Woodstock nie jest wcale potępiany, Owsiak to nie szatan ale daibeł. Jak opowiedziałem "3 słowa do księdza prowadzącego" to dostalem banie ale warto było.

Lord Viqux

Member
Rydzyk to dla mnie nie jest ksiądz, ani żaden człowiek, posiadający wartości moralne, jakimi powinna kierowac się osoba duchowna, powołana przez Boga. Nie mówię nic złego na Radio Maryja, bo nie widze nic złego w tym, żeby się w jakiś tam różny sposób modlić, czy słuchać księży, chociaż i tego za bardzo nei pochwalam. Rządzi tym wszystkim Rydzyk, jak stwierdził autor tematu - on manipuluje tymi ludźmi... nie może wydawać dobrego owocu coś, co jest złe; a tak jest w przypadku Radia maryja - ten, kto rządzi jest osobą złą, dlatego samo radio nie może być dobre. Gdyby jakiś dobry ksiądz przejął interes, to może by coś z tego wyszło, a tak...

pozdrawiam

ozi

Athlete
Weteran
Hehehe... To co przeczytałem nadaje się na wykozaczony scenariusz komiksu :D Ale teraz poważnie. To prawda, Rydzyk ma schizy. Przecież każdy powie, że kościół nie powinien ingerować w "życie" państwa, a tu widze w RM tego nikt się nie trzyma. Kaczyński wygrał dzięki Rydzykowi, który nakręcił te wszystkie napalone na niego staruszki. Poza tym tepią żydów :/ "Kochaj bliźniego swego jak siebie samego!". DUPA! jak widać.

Odrazu widać, że ten cały Rydzyk to chyba specjalnie poszedł na księdza, żeby mieć jakąś przykrywkę dla swojej chorej działalności i współpracy np. z wcześniej wymienionym Leszkiem, chce kasy. Albo naoglądał się za dużo MTV i teraz szuka okazji, żeby o nim pisano (między innymi na forum :p). Chce być sławny, teraz tylko czekać aż pokaże się z nim wywiad w MTV Select albo w CKM'ie (fuj...!).
Poprostu jego postawa to porażka i aż nie chce się wierzyć w Boga kiedy się ma przed sobą takich Agentów :|

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom