QUOTE A przodkowie? Gdyby nie ci ludzie, ci co mają teraz 90 lat czy więcej niewiadomo jaka by była ta polska (mówie o II wojnie światowej). Niewiadomo czy byś miał rodziców, czy ja bym miał czy kto inny i czy wogóle by był taki spokój..to właśnie tym ludziom 90 letnim zawdzięczamy dzisiejszą Polskę (nie tą co kradnie) ale tą z dobrymi zaletami...czyli że wogóle ona istnieje bo przecież ile było rozbiorów itd...losy sie warzyły naszego kraju. I dlatego dzieki tym nazwanym przez Tuska "Mocherowym Beretom" może nawet zawdzięczamy istnienie????
my old friend
chyba sobie pogadamy...
My tutaj nie kwestionujemy zasług ludzi starszych w czasie wojny, ale o czymś innym mówimy
. Po prostu niektorzy z nas mają na myśli to, że RM manipuluje nimi, a konkretniej robi to Rydzyk, który jest moim zdaniem wilkiem w owczej skurze. Ja w nim widzę wilka, babcie owcę. I się do nich ma pretensję za to, że dają się manipulować, jak było 14-lecie, oglądaliście wiadomości? starsi ludzie mówili "Polska by nie istniała gdyby nie RM, słucham RM na okrągło, nie wiem co by było bez niego..."
Rm miesza się w sprawy polityczne, a nie powinno tego robić. Kaczyński dogadał się z Rydzykiem, przez co ten wygrał wybory. To już ktoś stwierdził. Więc jak mozna bronic radia, które miało być instytucją kościelną, a stało się jakby jakąś partią, w której rządzi Rydzyk i żeby wygrac trzeba mieć jego poparcie... to jakas paranoja.
QUOTE I dlatego dzieki tym nazwanym przez Tuska "Mocherowym Beretom
blablabla . Ciekawe kiedy Tusk obrazał stare babcie nazywając je Mocherowym Beretem. Nie mieszaj w to Tuska, by wynikną z tego dyskusje zupełnie nie mające zwiąsku z tematem.