Rydzyk I Rm.

Status
Zamknięty.
G

Gray_Fox

Guest
Może i Rydzyk jest skorumpowany ale co mi do tego? :] Niech chłopak robi co chce. Może mieć Maybachy, niewiem, może mieć laski, kase. Widać z punktu TVN że niezłe z niego ziółko. Do samego Radia niemam nic. Jak sie modli do Boga to niech sie modli i jest wporząsiu. Niekiedy widziałem komentarze typu "Rydzyk Biznesmenem 2005".
No ale cóż..są ludzie i taborety no nie? ;p

Jedi

Caporegime
VIP
QUOTE Rydzyk pozytywem nie jest i bronić go nie będę, ale jakby nie patrzeć druga strona skrajnych krytyków też nie jest lepsza.
No właśnie... nie odpowiada mi toże rydzyk tak nakręca ludzi... nawet ostatnio rozmawialem z mojej Babci(ona akurat nie słucha RM) koleżanką(która słucha... :/ ) która powiedziała mi że ostatnio rydzyk na antenie powiedział do ludzi coś w stylu : - wy nie dzwoncie tyle z pytaniami tylko więcej przekazów wysyłajcie. Nie należę do "AntyRydzyków" ani "SektyRydzyka" jestem po środku, nie podoba mi się to że rydzyk namawia starszych ludzi do głosowania, jeżeli jakaś staruszka posiadająca wiek 90lat, niosą ją do głosowania albo prowadzą na wóżku - bo nasz kochany ksądz Rydzyk powiedział żebyśmy głosowali na Kaczynskiego, osobiscie nie byłem za Kaczynskim(ale to juz inna sprawa) Nie rozumiem dlaczego ludzie tacy pragna zmienić Polskę, przecież wiadome jest że długo już nie pożyją, to po co mają zmieniać coś "dla młodych" przez takie przekonania mogą tylko zaszkodzić... No ale wola człowieka jest nieugieta, jak ktoś chce słuchać RM to niech słucha, jak chce wysyłać pieniądze do RM(w błoto?) to niech robi jak uważa, tylko niech potem nie nażeka na biede, i niech nie chce wyższej emerytury. Ja jednak pozostane z tymi którzy nie słuchają RM, a RMF i innych normalnych, muzycznych...

Pozdro

G

Gray_Fox

Guest
Z jednym sie nie zgadzam...

QUOTE Nie rozumiem dlaczego ludzie tacy pragna zmienić Polskę, przecież wiadome jest że długo już nie pożyją, to po co mają zmieniać coś "dla młodych" przez takie przekonania mogą tylko zaszkodzić

A przodkowie? Gdyby nie ci ludzie, ci co mają teraz 90 lat czy więcej niewiadomo jaka by była ta polska (mówie o II wojnie światowej). Niewiadomo czy byś miał rodziców, czy ja bym miał czy kto inny i czy wogóle by był taki spokój..to właśnie tym ludziom 90 letnim zawdzięczamy dzisiejszą Polskę (nie tą co kradnie) ale tą z dobrymi zaletami...czyli że wogóle ona istnieje bo przecież ile było rozbiorów itd...losy sie warzyły naszego kraju. I dlatego dzieki tym nazwanym przez Tuska "Mocherowym Beretom" może nawet zawdzięczamy istnienie????

Pzdr :]

Jedi

Caporegime
VIP
QUOTE A przodkowie? Gdyby nie ci ludzie, ci co mają teraz 90 lat czy więcej niewiadomo jaka by była ta polska (mówie o II wojnie światowej). Niewiadomo czy byś miał rodziców, czy ja bym miał czy kto inny i czy wogóle by był taki spokój..to właśnie tym ludziom 90 letnim zawdzięczamy dzisiejszą Polskę (nie tą co kradnie) ale tą z dobrymi zaletami...czyli że wogóle ona istnieje bo przecież ile było rozbiorów itd...losy sie warzyły naszego kraju. I dlatego dzieki tym nazwanym przez Tuska "Mocherowym Beretom" może nawet zawdzięczamy istnienie????
Jeśli o to chodzi to przecież te "moherowe berety" miały po 20, 22 lat , im nie przeszkadzali dziadkowie kiedy walczyli, im pomagali, nam natomiast przeszkadzają. Nie wiem czy wiesz ale jak narazie to jest więcej emerytów niż pracujących, a wielu emerytów dorabia sobie pracując i oni przynoszą wielkie straty...

Pozdro...

G

Gray_Fox

Guest
QUOTE Jeśli o to chodzi to przecież te "moherowe berety" miały po 20, 22 lat

ekhm to chyba uważnie nie słuchałeś....Mocherowe Berety to starsze Panie. (noszą takie berety w kościele ztąd to powiedzenie)

QUOTE im nie przeszkadzali dziadkowie kiedy walczyli, im pomagali, nam natomiast przeszkadzają

W czym przeszkadzają?!? To że sie modlą? xD (chodzi o te panie) To że mówią że Tusk to mason? Wątpie
tongue.gif

donricardo

Member
Ja osobiście nienawidze tego człowieka i reżimu jakim siebie i wszystko w okół siebie otacza.Nie rozumiem dlaczego on sie miesza w sprawy polityczne panstwa i angarzuje w to RM i telewizję TRWAM (chyba w ciemnocie)
tongue.gif
.Dziś w wyborczej przeczytałem artykół o szkole Rydzyka tam za byle przewinienie wywalalaj a jak by tego było mało to rozsyłają do wszystkich uczelni wyrzszych pisma zeby takiego ucznia nie przyjmowano
blink.gif

Gorąco namawiam wszystkich do naciągania RM na kase !!! przeczytałem to z kumplem w necie trzeba wysłać na konto RM przez pocztę darowizne na radio maryja np 1gr.Opłata pocztowa czy coś takie kosztuje pare zł ale to musi zapłacić RM a nie my więc im więcej osób wyśle taką "darowizne"tym więcej zapłaci RM a na ich konto wplynie pare groszy.

Lord Viqux

Member
QUOTE A przodkowie? Gdyby nie ci ludzie, ci co mają teraz 90 lat czy więcej niewiadomo jaka by była ta polska (mówie o II wojnie światowej). Niewiadomo czy byś miał rodziców, czy ja bym miał czy kto inny i czy wogóle by był taki spokój..to właśnie tym ludziom 90 letnim zawdzięczamy dzisiejszą Polskę (nie tą co kradnie) ale tą z dobrymi zaletami...czyli że wogóle ona istnieje bo przecież ile było rozbiorów itd...losy sie warzyły naszego kraju. I dlatego dzieki tym nazwanym przez Tuska "Mocherowym Beretom" może nawet zawdzięczamy istnienie????

my old friend
biggrin.gif
chyba sobie pogadamy...
biggrin.gif

My tutaj nie kwestionujemy zasług ludzi starszych w czasie wojny, ale o czymś innym mówimy
wink.gif
. Po prostu niektorzy z nas mają na myśli to, że RM manipuluje nimi, a konkretniej robi to Rydzyk, który jest moim zdaniem wilkiem w owczej skurze. Ja w nim widzę wilka, babcie owcę. I się do nich ma pretensję za to, że dają się manipulować, jak było 14-lecie, oglądaliście wiadomości? starsi ludzie mówili "Polska by nie istniała gdyby nie RM, słucham RM na okrągło, nie wiem co by było bez niego..."

Rm miesza się w sprawy polityczne, a nie powinno tego robić. Kaczyński dogadał się z Rydzykiem, przez co ten wygrał wybory. To już ktoś stwierdził. Więc jak mozna bronic radia, które miało być instytucją kościelną, a stało się jakby jakąś partią, w której rządzi Rydzyk i żeby wygrac trzeba mieć jego poparcie... to jakas paranoja.

QUOTE I dlatego dzieki tym nazwanym przez Tuska "Mocherowym Beretom

blablabla . Ciekawe kiedy Tusk obrazał stare babcie nazywając je Mocherowym Beretem. Nie mieszaj w to Tuska, by wynikną z tego dyskusje zupełnie nie mające zwiąsku z tematem.

G

Gray_Fox

Guest
QUOTE my old friend biggrin.gif chyba sobie pogadamy...

ja cie nieznam
tongue.gif
tongue.gif
tongue.gif

QUOTE My tutaj nie kwestionujemy zasług ludzi starszych w czasie wojny, ale o czymś innym mówimy wink.gif . Po prostu niektorzy z nas mają na myśli to, że RM manipuluje nimi, a konkretniej robi to Rydzyk, który jest moim zdaniem wilkiem w owczej skurze. Ja w nim widzę wilka, babcie owcę. I się do nich ma pretensję za to, że dają się manipulować, jak było 14-lecie, oglądaliście wiadomości? starsi ludzie mówili "Polska by nie istniała gdyby nie RM, słucham RM na okrągło, nie wiem co by było bez niego..."

Mam pytanie : czy widzialeś sam kiedykolwiek by Rydzyk brał od kogoś łapówkę albo jeszcze coś gorszego. Przyłapałeś go na tym? NiE! A telewizja może np go wrabiać na zlecenie kogoś. Też tak może być. Jeden z biskupów ktory mial kazanie mial 100 % racji..to rzeczywistny polski Disneyland. (POPiS)

QUOTE Rm miesza się w sprawy polityczne, a nie powinno tego robić
Ho właśnie ze powinno xD ^^ Kościół neida sobie w kasze dmuchać..wynika to też z tych parad gejowskich jakoże jaruga nowacka (świnia no coment) apelowała do koscioła o zatwierdzenie zwiazkow homo. Niepamietam ale chyba na tv4.

QUOTE blablabla . Ciekawe kiedy Tusk obrazał stare babcie nazywając je Mocherowym Beretem. Nie mieszaj w to Tuska, by wynikną z tego dyskusje zupełnie nie mające zwiąsku z tematem.

Buhehehehehe xD Widać żeś telewizji nie oglądał. W telexpresie pokazywali już dawno jak Tusk wyzwał od mocherowych beretow starsze panie z Rm. Nie zaprzeczaj. W radiu później przepraszał...eh poor man.

Lord Viqux

Member
QUOTE ja cie nieznam

Dziwny zbiego kolicznosci, panie bum . Własnie sobie rozmawiamy na gg
laugh.gif
laugh.gif

QUOTE Mam pytanie : czy widzialeś sam kiedykolwiek by Rydzyk brał od kogoś łapówkę albo jeszcze coś gorszego. Przyłapałeś go na tym? NiE! A telewizja może np go wrabiać na zlecenie kogoś. Też tak może być. Jeden z biskupów ktory mial kazanie mial 100 % racji..to rzeczywistny polski Disneyland. (POPiS)

Ja nie mówię, że Ryzyk brał łapówki, ale że nie może być księdzem, bo ksiądz ma życ w ubóstwie, ma być pokorny, a tu mamy wspaniałego zioma jeżdzącego furą za setki tysięcy złotych. Sam wiesz, ze to nie jest osoba powołana przez Boga. Nikt go nie wrabia poza tym. Wszyscy o tym wiemy, on sam pokazuje kim jest.

QUOTE Ho właśnie ze powinno xD ^^ Kościół neida sobie w kasze dmuchać..wynika to też z tych parad gejowskich jakoże jaruga nowacka (świnia no coment) apelowała do koscioła o zatwierdzenie zwiazkow homo. Niepamietam ale chyba na tv4.

powinno? :| powinno... chyba sam nie pomyślałeś nad tym, co napisałeś. KOŚĆIÓŁ POTĘPIŁ RM ZA MIESZANIE SIĘ W POLITYKĘ KRAJU. Więc mówienie, że kościół ma się mieszać, jest bezsensu. Bo Rm się miesza, a nie powinno tego robic! RM to miała być modlitwa, a nie rozgłośnia polityczna.

A Tuska zostawię, do tego założy się inny temat
biggrin.gif

pozdro

G

Gray_Fox

Guest
QUOTE Sam wiesz, ze to nie jest osoba powołana przez Boga. Nikt go nie wrabia poza tym

Wszyscy są powołani ale niewielu wybranych

QUOTE Ja nie mówię, że Ryzyk brał łapówki, ale że nie może być księdzem, bo ksiądz ma życ w ubóstwie, ma być pokorny, a tu mamy wspaniałego zioma jeżdzącego furą za setki tysięcy złotych

W dzisiejszych czasach samochód jest potrzebny nawet kapłaną ale jest to dobro wspólne.

Narq

Lord Viqux

Member
QUOTE Wszyscy są powołani ale niewielu wybranych

Wybrani są księża, a on udaje że nim jest. Sam wiesz jaki powinnien być ksiądz, czy on taki jest? Nie! Nie broń go, bo sam wiesz że taki ksiądz byc nie moze.

QUOTE W dzisiejszych czasach samochód jest potrzebny nawet kapłaną ale jest to dobro wspólne.

Nie bronie mu posiadania samochcodu, ale jaki on ma samochód? Nie wielu może sobie pozwolić na takie auto, ale żeby czyms takim jeździł ksiądz, to... słów brak.

<INOS>

Member
QUOTE Niech chłopak robi co chce. Może mieć Maybachy, niewiem, może mieć laski, kase.

Ja jako osoba wierząca poczułem się urażony tym zdaniem. Ksiądz nie może mieć ja ty to nazwałeś LASKI...

QUOTE przecież wiadome jest że długo już nie pożyją, to po co mają zmieniać coś "dla młodych" przez takie przekonania mogą tylko zaszkodzić

Dobiłeś mnie tym zdaniem, a kto za nas umierał abyśmy żyli w wlnym kraju, nasi przodkowie. Starsi ludzie robią coś dla młodych aby mieli lepiej...

QUOTE jak chce wysyłać pieniądze do RM(w błoto?) to niech robi jak uważa, tylko niech potem nie nażeka na biede, i niech nie chce wyższej emerytury

Tutaj się z tobą zgodzę, przecież zamiast wysyłać na Rydzyka to mogliby na jakieś akcje charytatywne.

QUOTE To że sie modlą? xD (chodzi o te panie)

Człowieku obraziłeś mnie i wszystkie osoby wierzące, co Ci do tego kto jak się modli. Ale człek....

Musiałem to skomentować...

G

Gray_Fox

Guest
R000tfl....

Ja jako osoba wierząca poczułem się urażony tym zdaniem. Ksiądz nie może mieć ja ty to nazwałeś LASKI..

Wiem , ale przytoczyłem wypowiedź jednego z użytkowników.

QUOTE Człowieku obraziłeś mnie i wszystkie osoby wierzące, co Ci do tego kto jak się modli. Ale człek....

Mistrzu nie obraźiłem cie. O co ci chodzi?

QUOTE Jeśli o to chodzi to przecież te "moherowe berety" miały po 20, 22 lat , im nie przeszkadzali dziadkowie kiedy walczyli, im pomagali, nam natomiast przeszkadzają. Nie wiem czy wiesz ale jak narazie to jest więcej emerytów niż pracujących, a wielu emerytów dorabia sobie pracując i oni przynoszą wielkie straty...

Z tego
QUOTE im nie przeszkadzali dziadkowie kiedy walczyli, im pomagali, nam natomiast przeszkadzają

QUOTE W czym przeszkadzają?!? To że sie modlą? xD (chodzi o te panie) To że mówią że Tusk to mason? Wątpie

Jasne? :/

Shrat

Przywódca Magów
OO widze że znowu się zrobiło głośno o tym starym pryku Rydzyku:).ehhh teraz nawed ministrowie mu fure pożyczają, chyba ja też założe sobie radio tylko nie bede ludzi kłamał ale powiem wprost-Ludzie zbieram na merca dawać kase:Da nie texty typu chcemy pomoc stoczni:p i ile z tego stocznia dostała-NIC:).
Polecam 2 fajne gierki na stronce www.cda.pl - moherowe berety 1 & 2
smile.gif

ps. go to hell rydzyk & RM

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom