Przepowiedni jest wiele. Począwszy od tych dotyczących pogody w danym roku, poprzez te o wydarzeniach lokalnych itd, a kończąc na końcu świata. Jedne kuriozalne, inne mniej, nie które w jakiejś części się sprawdzają a inne nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Niektórzy ślepo wierzą w nie i wyczekują na spełnienie słów wypowiedzianych przez proroków, wróżbitów, jasnowidzów, szarlatanów... Inni nie zwracają na nie uwagi.
A jakie jest wasze zdanie na ten temat? Wierzycie w przepowiednie czy uważacie że to stek bzdur tworzonych po to by otumanić ludzi?
Wg. mnie nie warto się przejmować przepowiedniami. Tysiąc wróżbitów a każdy mówi zgoła co innego. Kilku coś się sprawdzi po części i później się zachwalają jak to im się udanie wróży
Szukałem i tematu takiego nie znalazłem Zapraszam do dyskusji, może rozwinie się coś ciekawego;]
A jakie jest wasze zdanie na ten temat? Wierzycie w przepowiednie czy uważacie że to stek bzdur tworzonych po to by otumanić ludzi?
Wg. mnie nie warto się przejmować przepowiedniami. Tysiąc wróżbitów a każdy mówi zgoła co innego. Kilku coś się sprawdzi po części i później się zachwalają jak to im się udanie wróży
Szukałem i tematu takiego nie znalazłem Zapraszam do dyskusji, może rozwinie się coś ciekawego;]