Przepowiednie

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Odnośnie proroctwa - to i ta ośmiornica paul, poli, czy kij wie jak, też ma dar... wszak przepowiadała wyniki.

I trafiała. Bodajże na 15 przepowiadanych wyników tylko 2 jej się nie sprawdziły :D Dziwne ale prawdziwe jakby nie patrzeć ;)
Ciekawe czy trafiła z prezydentem rosji po wyborach w 2012 xD

Kacperex

KacŚpioszek
I trafiała. Bodajże na 15 przepowiadanych wyników tylko 2 jej się nie sprawdziły :D Dziwne ale prawdziwe jakby nie patrzeć ;)

W stsach ludzie też trafiali, ba nawet dokładne wyniki ;)

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja

Co nie zmienia faktu, że to zwykła hochsztaplerka... ^_^

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja

Ale ludzie znają piłkarzy grających w danej drużynie, ich obecną formę, jak drużyna jest ułożona, kto ma większe szansa itd. i na tej podstawie typują :) Wiadomo, w piłce wszystko możliwe i może zadecydować dzień. Ale ośmiornica raczej nie miała większego pojęcia o tym kto jak gra... :trollface: Wiem, naciągana lekko teoria ale jak już mi przyszło do głowy to się tym podzieliłem : D

Kacperex

KacŚpioszek
Co nie zmienia faktu, że to zwykła hochsztaplerka... ^_^

Oczywiście, że tak.

Ale ludzie znają piłkarzy grających w danej drużynie, ich obecną formę, jak drużyna jest ułożona, kto ma większe szansa itd. i na tej podstawie typują :) Wiadomo, w piłce wszystko możliwe i może zadecydować dzień. Ale ośmiornica raczej nie miała większego pojęcia o tym kto jak gra... :trollface: Wiem, naciągana lekko teoria ale jak już mi przyszło do głowy to się tym podzieliłem : D

Moze po prostu w jednym z pojemników były lepsze małże, lub coś innego, a flagę wskazywali człowieki... Hmmm....?

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
nie wiem jakie małże były, co wskazywali człowieki ale nie zawsze wskazywała niemców. Nie wiem jakim sposobem wybierała i trafiała, pewnie nigdy się nie dowiemy;p

gra

Banned
Dla mnie przepowiednie nie mają większego sensu i tyle. Są to po prostu wymysły chorych ludzi. Takie rzeczy są totalnie bezsensowne. Może od czasu do czasu pewnemu człowiekowi uda się coś trafnie przepowiedzieć ale są to jednostki i tyle. Powiem tylko tyle bo nie ma się co rozpisywać na tak nudny temat, chyba, że ktoś chętny do dyskusji.

Randal

Banned
Nie wierzę w żadne przepowiednie. Zaczynając od przepowiadania pogody a kończąc na końcu świata. Jest to strata czasu i nic więcej. Nie mają one dla mnie żadnego sensu. Są setki ludzi i tysiące różnych przepowiedni ale czy chociaż połowa z nich się sprawdziła- wątpię. Takie przepowiednie na temat końca świata, było ich wiele, ale jak dotąd żadna z nich się nie sprawdziła. Ludzie przepowiadający przyszłość robią to dla kasy, lub szumu wokół siebie. Dobrym tego przykładem są wróżki oraz wróżbici przepowiadający przyszłość z kart, ludzie do nich dzwonią a oni z pełnym przekonaniem mówią im to, co chcą usłyszeć. Ale czy ktoś sprawdzał kiedyś ile takich wróżb sprawdziło chociaż częściowo- raczej nie, bo po co. Takie rzeczy nie mają dla mnie sensu, i tyle.

Veyrens

Banned
Żal mi ludzi, którzy wierzą w różnego typu przepowiednie. Takie rzeczy sa po prostu zbędne do przeżycia, ale oczywiście jeśli chcą w to wierzyć- to niech wierzą, nic nie stoi na przeszkodzie. Koniec świata jest typowym przykładem próby otumanienia ludzi, żeby przetrwać trzeba coś kupować, ale nie będzie to tanie. Zwykłe bzdury, które nie mają szans na sprawdzenie się w rzeczywistości i tyle.

Do góry Bottom