Mimo wielu dużych problemów, które mnie spotkały w życiu, staram się byc pogodnym, wesołym człowiekiem. Moje podejście do świata ? Oto wynik pewnego psychotestu:
Do większości spraw masz podejście realistyczne. Potrafisz trzymać się faktów, nie fantazjować, realnie ocenić swoje możliwości, nie robić sobie niepotrzebnych nadziei, gdy wszystko wskazuje na to, że tym razem nie uda się osiągnąć celu. Jeśli spotka Cię jakieś niepowodzenie, nie wpadasz od razu w czarną rozpacz, tylko raczej traktujesz je jako informację o tym, że niezbyt dobrze przygotowałeś(aś) się do realizacji tego zadania, albo jako informację dotyczącą przeszkody, która Ci stanęła na drodze. Te informacje jesteś w stanie wykorzystać, przygotowując się do powtórnego podejścia. Dzięki temu, że jesteś w stanie nie emocjonować się zbytnio, nie wpadać w euforię na przemian z depresją, możesz zachować taki dystans do różnych spraw, który ułatwi Ci ich realizację. Korzystne jest też to, że udaje Ci się zachować elastyczność w działaniu i nie trzymasz się sztywno z góry ustalonych, zaprogramowanych reguł i zasad. Czasem pozwalasz sobie nawet na to, by trochę pomarzyć i oderwać się od rzeczywistości. Jednak przy Twoim usposobieniu te "wycieczki" nie są ani zbyt długie, ani odległe, gdyż zaraz zaczynasz zastanawiać się, jaka istnieje realna szansa na to, byś mógł (mogła) spełnić swoje marzenie. I bardzo często udaje Ci się to, bo zamiast z góry odrzucać coś, co z początku wydaje się nie-możliwe, zaczynasz to na spokojnie "rozpracowywać".
Jeżeli chce, raczej łatwo nawiązuje kontakty z innymi, jestem otwary, kumpli mam dużo, nie mam z nikim jakiś większych zatargów, nie mam sie czego wstydzic. Zajmuje się na codzień sportem, czytaniem czy chociażby pisaniem. Całe życie jestem sobą, praktycznie nigdy nie zakładam masek i nie odgrywam roli, która nie jest mi przeznaczona, bo moim nie ma nic lepszego niz człowiek, który nie wstydzi się swojego zdania, który nie ukrywa się za cudzym obliczem tylko po to aby uzyskac przyjaciół, bo wtedy jest to dla mnie zwykły fałszywiec.
Dużo jest dziś takich ludzi i nie wróżę im dobrej przyszłości, gdyż gdy okarzą się całkiem innymi osobami niż się ujawniały, mogą stracic wielu znajomych. (Gerbrandt, jeżeli jestes inteligentnym człowiekiem, po tym zdaniu powinnieneś dostrzec niektóre rzeczy
).