Mam problem. Gothic mi sie tnie nawet na minimalnych ustawieniach...
Wymagania g3 z Krolestwo Varantu
Minimalne wymagania :
CPU: 2,0 GHz Pentium 4/AMD 2000+
RAM: 512
Graphics: Geforce 3+ (not 4 MX!)
Drive: DVD-ROM Drive
Zaawansowana konfiguracja :
CPU: 2,8 GHz Pentium 4/AMD 64 3000+
RAM: 1024
Graphics: Geforce 6800 GT/Radeon X800 Pro
Gothic Up
Minimalne
- 2 GHz Pentium 4/AMD 2000+
- 1024 MB Ram
- Karta graficzna 128 MB obsługująca PixelShader 2.0
- Windows 2000, ME, XP, Vista
- DVD-Rom
- Karta graficzna kontabilna z DirectX 8.0
- 4,6 GB wolnego miejsca na dysku
Zalecane
- 3 GHz Pentium 4/AMD 3000+
- 1536 MB Ram (Dual-Channel)
- Karta graficzna 256 MB (Radeon X1600 / GeForce 6800)
- DVD-Rom
- Karta kontabilna z DirectX 9.0c
- 4,6 MB wolnego miejsca na dysku
A moj komputer :
- 1,7 Celeron
- 1024 mb ram
- karta graficzna 256 radeon x1300 pro ( W KG oznaczone jako M/H ) Lecz moja plyta glowna odbiera tylko na agp x4 a ona jest na x8 to ja spowalnia ale i tak na m/h to chyba wystarczajaca
- Windows XP
- DirectX 9.0c
- Dysk 140 gb
Procesor mam slabiutki, ale ze sredniej tych wymagan ppowinno byc ok. Ale sie tnie czasem baardzo a czasem prawie wogole. Macie jakies sposoby aby troche przyspieszyc gothica ? Znam takie jak :
Sciagnac zmoodyfikowany plik INI ktory powylacza niepotrzebne tekstury itp ale sie na tym nie znam i jesli sadzicie ze to dobry pomysl to prosze o upniecie takiego pliku .
Gothic 3 Tweak Co prawda mam go juz na kompie ale jak go wlaczam to nie ma zadnego chociaz by podobnego kompa co ja mam jak ustawiam na najpodobniejszy to nic on nie daje znalazlem tez gdzies taki sposob moze sie nadaje ??
1.siagamy gothic3tweak_pl
2.właczamy neta i wszystkie programy szczegulnie anryvira
3właczamy tego tweka i dajemy to na samym dole
4szczegułowośc...na odległość (dużo szczegółów ) dużo, odległość (mało szczegółów ) dużo, bufor zasobów mała, ilość szczegółów
obiektów średnia, jakość shadera 1.4, jakość tekstur duża, jakość filtrowania tekstur liniowa, jakosć roślinności mała, jakość cieni duża, postprocessing na wył i chodzi mi bez żadnego przycięcia.
Prosze o szybkie odpowiedzi!!!
Wymagania g3 z Krolestwo Varantu
Minimalne wymagania :
CPU: 2,0 GHz Pentium 4/AMD 2000+
RAM: 512
Graphics: Geforce 3+ (not 4 MX!)
Zaawansowana konfiguracja :
CPU: 2,8 GHz Pentium 4/AMD 64 3000+
RAM: 1024
Graphics: Geforce 6800 GT/Radeon X800 Pro
Gothic Up
Minimalne
- 2 GHz Pentium 4/AMD 2000+
- 1024 MB Ram
- Karta graficzna 128 MB obsługująca PixelShader 2.0
- DVD-Rom
- Karta graficzna kontabilna z DirectX 8.0
- 4,6 GB wolnego miejsca na dysku
Zalecane
- 3 GHz Pentium 4/AMD 3000+
- 1536 MB Ram (Dual-Channel)
- Karta graficzna 256 MB (Radeon X1600 / GeForce 6800)
- DVD-Rom
- Karta kontabilna z DirectX 9.0c
- 4,6 MB wolnego miejsca na dysku
A moj komputer :
- 1,7 Celeron
- 1024 mb ram
- karta graficzna 256 radeon x1300 pro ( W KG oznaczone jako M/H ) Lecz moja plyta glowna odbiera tylko na agp x4 a ona jest na x8 to ja spowalnia ale i tak na m/h to chyba wystarczajaca
- Windows XP
- DirectX 9.0c
- Dysk 140 gb
Procesor mam slabiutki, ale ze sredniej tych wymagan ppowinno byc ok. Ale sie tnie czasem baardzo a czasem prawie wogole. Macie jakies sposoby aby troche przyspieszyc gothica ? Znam takie jak :
Sciagnac zmoodyfikowany plik INI ktory powylacza niepotrzebne tekstury itp ale sie na tym nie znam i jesli sadzicie ze to dobry pomysl to prosze o upniecie takiego pliku .
Gothic 3 Tweak Co prawda mam go juz na kompie ale jak go wlaczam to nie ma zadnego chociaz by podobnego kompa co ja mam jak ustawiam na najpodobniejszy to nic on nie daje znalazlem tez gdzies taki sposob moze sie nadaje ??
1.siagamy gothic3tweak_pl
2.właczamy neta i wszystkie programy szczegulnie anryvira
3właczamy tego tweka i dajemy to na samym dole
4szczegułowośc...na odległość (dużo szczegółów ) dużo, odległość (mało szczegółów ) dużo, bufor zasobów mała, ilość szczegółów
obiektów średnia, jakość shadera 1.4, jakość tekstur duża, jakość filtrowania tekstur liniowa, jakosć roślinności mała, jakość cieni duża, postprocessing na wył i chodzi mi bez żadnego przycięcia.
Prosze o szybkie odpowiedzi!!!