Uruchom grą jako administrator w zgodności z XP i:
1. Jeśli pojawił się proces Rundl32, to uruchom grę ponownie, po czym ją zminimalizuj i zamknij ten proces.
2. Jeżeli go nie ma, to zamykaj po kolei procesy użytkownika (zacznij od antywira) oczywiście przy "odpalonej" grze. W sytuacji, gdy w pewnym momencie Gothic samoistnie się włączy, to znaczy, że ostatni zamknięty proces go blokował i będziesz musiał go za każdym razem wyłączać.
Wersje GOG oraz te z zestawu "Saga Gothic" zostały tak zmienione, że działają na nowych systemach.
Jeśli nie działa powinno pomóc zainstalowanie STARSZYCH sterowników do karty graficznej. Sterowników takich by wspomagały akurat Gothic'a.
Ja mam Windows 7 Home premium i posiadam również stare wydanie Gothic 1, które ładnie mi działa, bez niczego.
Spróbuj ustawić z zgodnością z windows xp serwice pack 2
To też robiłem. Nic nie dało. Szukam dalej na innych forach. Kiedyś pamiętam, że jeszcze przed formatem zmieniałem coś w dokumentach i wtedy śmigało, ale nie pamiętam co.
Wybacz Yeed, ale ja nie znam angielskiego. Nawet się go nie uczę w szkole. Pomogło mi wczoraj coś, co nie spodziewałem się, że może pomóc. Zainstalowałem playerkida i działa. Boli tylko fakt, że muszę czekać za każdym razem równo 5 min zanim się odpali, ale śmiga.
Witam. Mam trochę inny problem. Chciałem pograć sobie w Gothic a i przypomnieć stare dobre czasy, wszystko ładnie się zainstalowało lecz po uruchomieniu gry wywala mi błąd Access Violation.
Niestety to już próbowałem i nic to nie dało. a na innych forach przeczytałem ze na win7 64 bit. nie działa. i nawet przyznam szczerze że użyłem tego fixa co tak chwala ale tez nic.
Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.