Problem Z Monitorem

Status
Zamknięty.

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Zależy, jeśli na karcie graficznej masz wiatraczek i się nie kręci, to zrób coś z tym.. Ja właśnie miałem grafikę przez to spaloną.. Tzn wiatraczek kręcił się ale tak wolno że nie schładzał. Jeśli takowy masz, odkręć i tam w środku posmaruj z deczka olejem roślinnym ;]. U mnie zaczął się kręcić, ale i tak karta była do wymiany. Jeśli go nie posiadasz, nie wiem jak chłodzenie masz sprawdzić (ja w nowej karcie nie mam..)

Dzyl

El Principe
Nie mam takiego wiatraczka :p Mam tylko ten główny wiatrak, na karcie graficznej nie mam żadnego. Pozostaje jeszcze monitor...Być może z nim jest coś nie tak.

szczurek

Menda serowa
Weteran
W momencie w którym monitor nie wyświetla mi nic po uruchomieniu kompa wystarczy że przełączę się na kartę zintegrowaną ( która nie żre tyle energii co nie zintegrowana ) więc ciągle śmiem twierdzić że to zasilacz.
W weekend powinienem się o tym przekonać ;)

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
W momencie w którym monitor nie wyświetla mi nic po uruchomieniu kompa wystarczy że przełączę się na kartę zintegrowaną ( która nie żre tyle energii co nie zintegrowana ) więc ciągle śmiem twierdzić że to zasilacz.

Młotku...skoro działa ci na zintegrowanej, a na niezintegrowanej nie..to równie dobrze niezintegrowana może być z uszkodzona i dlatego nie odpala, a zasilacz sprawny.
Więc nadal śmiem twierdzić, że to niekoniecznie musi być zasilacz.

Nie mam takiego wiatraczka :p Mam tylko ten główny wiatrak, na karcie graficznej nie mam żadnego. Pozostaje jeszcze monitor...Być może z nim jest coś nie tak.

Staraj się po kolei wykluczać co może być przyczyną usterki.
U mnie z reguły grafa
-Za bardzo się grzeje
-Wiatraczki niedomagają
-Skoki napięcia potrafią uszkodzić
-Wejście VGA jest uszkodzone....kupujesz przejściówkę i podpinasz pod to drugie

Kabel(mało prawdopodobne)
- pożycz od kogoś i sprawdź jak się będzie zachowywał na nowym kablu

Monitor.
-Podłącz się pod inny monitor .

Zasilacz (Szczerze wątpię) No chyba, że coś zmieniałeś ostatnio w sprzęcie i ma za słaba moc do obsługi kompa.
Ale jak zasilacz by nie domagał to cały komp miałby problemy z funkcjonowaniem a nie tylko monitor.

szczurek

Menda serowa
Weteran
Młotku...skoro działa ci na zintegrowanej, a na niezintegrowanej nie..to równie dobrze niezintegrowana może być z uszkodzona i dlatego nie odpala, a zasilacz sprawny.
Więc nadal śmiem twierdzić, że to niekoniecznie musi być zasilacz.

Tylko że po jakimś czasie nagle załapuje, psuje się a potem naprawia i działa ?? I dont think so
Grafikę sprawdzę u kumpla, też w weekend.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
No cóż konkretyzuj...:p bo wcześniej napisałeś działa nie działa...a teraz piszesz, że jednak działa po jakimś czasie...no to mogą być kłopoty z napięciem faktycznie

szczurek

Menda serowa
Weteran
Pisałem młotku kilka postów wyżej, czytaj a nie chcesz od razu pomóc :D <3

Przejściówka też nic nie dała, dalej raz na jakiś czas ten problem występuje.
Podczas włączania kompa, wszystko fajnie rusza tylko monitor nie reaguje, trzeba trochę pokombinować i mieć nadzieję że się uda.
Dlatego podejrzewam że to nie wina monitora tylko zasilacz zaraz po starcie nie domaga.
W simie czasem jest tak też gdy po długim czasie używania kompa muszę go zrestartować.

szczurek

Menda serowa
Weteran
Mam od kumpla zasilacz, jakaś "lepsza" wersja mojej 400tki, na razie problemów nie ma, ale używam go dopiero 3 dzień.
W weekend będę go oddawał i się będę mógł na ten temat wypowiedzieć więcej.
Kumpel jedzie w tej chwili na moim zasilaczu ale też się nie skarży, ale do końca nie potrafimy jeszcze sprecyzować wyników testu gdyż jak pisałem on wciąż trwa ;p

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom