Otóż to, teraz robione są gry bardzo krótkie i zasadniczo łatwe, nie ważne czy to Gothic 3-4 czy inne (np. Call of Duty), wrogowie są tak zrobieni aby nie było większych problemów z ich pokonaniem, w pierwszej i drugiej części Gothica o wiele częściej trzeba było robić zapisy aby nie stracić na czasie i misjach przy śmierci.
Zgadzam się w całości z przedmówcą
Dzisiejsze gry są tak porobione żeby zarobiły kupę kasy a twórcy zbytnio się przy nich nie napracowali
Pomimo że G3,G4 są łatwiejsze i lepszy system walki ja pozostanę przy 1 i 2nk
Dlatego że tam czuje się ten klimat mroczności i tylko przy tych częściach czułem.. to coś w sercu ;[
W G3 zabrakło dobrej fabuły z poprzednich części i mrocznego klimatu..
Nie lubię też tego że w G3 i G4 sam lecisz np rozwalić trolla albo rzucasz się sam na stado buntowników/orków w G1 czy G2 byś czegoś takie nie zrobił bo poprostu by ci w ziemię wgnietli xD
No ale zbytnio odchodzę od tematu i powiem wam że mi się coś takiego nie zdarzyło żebym miał problemy ze sterowaniem w poprzednich częściach jak zbyt długo grałem w G3/G4 ale i owszem denerwuje mnie sterowanie z 1 mogło być przynajmniej tak jak w 2 że nie trzeba za każdym razem klikać na przeciwniku tylko samo ci to przechodzi ;p
No to tyle xD