CYTAT(Jodełko @ 21-10-2007, 07:56) [snapback]156188[/snapback]
PO jako partia taka jaka jest w obecnej formie nie rządziła...
Czepiasz się szczegółów,po rozpadzie KLD nastąpiło utworzenie UW z ludzi KLD i UD. Po rozpadzie UW utworzono PO głównie z ludzi UW(czyli byłego KLD i UD) + trochę ludzi z AWS i to oczywiste, że byli(bo chyba już nie ma) ludzi, którzy brali udział w rozmowach przy okrągłym stole, są tam ludzie, którzy doprowadzili do haniebnego upadku rządu Olszewskiego i mianowanie głupiego Pawlaka na premiera, są tam ludzie, którzy doprowadzili, że prywatyzacja kojarzy się z kradzieżą, a liberalizm z aferami(nie przez przypadek nazywano ich kongresem aferałów), ludzie zakłamani i chcący się dorwać do żłoba. Zresztą jak miał powstać POPiS to czemu nie chcieli resortów gosodarczych jak proponował PiS tylko siłowe? Bo chcieli trzymać łapę na agenturze i taczkach by nie wyszło z nich to co wyjść nie powinno.
Nie wiem czemu, jakoś tak w psychice mam ;P. Ale startowanie z list LPR'u to naprawdę przemyślana decyzja... Zapraszam na www.platforma.org
Startują z list KW LPR, bo oni zaproponowali najlepszą propozycję i zresztą(ku mojemu wielkiem zaskoczeniu i aprobacie) przyjęli naprawdę dużo postulatów UPR i wszystko wskazuje, że to UPR prowadzi to porozumienie, tylko że media wciąż pokazują Giertycha...
UPR jest bardzo kontrowersyjną partią, wiem że JKM się wytłumaczył z tej wypowiedzi, ale naprawde ta jej forma mnie oburzyła. Nie chciałbym aby np. jeśli JKM by został premierem się wypowiadał w ten sposób, a robi tak samo właśnie pan J. Kaczyński.... O to mi chodzi...
Proszę, nie bądź jak GW. Nie wiesz jaka była forma(chyba, że tam byłeś), więc znasz tylko oskarżenia, które okazały się bezpodstawne. Zresztą premier powinien mieć mocne stanowisko, nawet jeśli jest zaskakujące.
A od czego jest PSL?
PSL z wszystkim rządzić by mógł
, oni nie wybredzają
.
PSL to "stare świnie" i zależy im tylko na korycie. Racja, że zbratają się z każdy kto im da jakąś ciepłą posadkę, zresztą nie wiem czy PSL się dostanie, bo tak naprawdę to nic sobą nie reprezentuje, a został wypromowany przez PO, ale moc mediów czasem jest nadzwyczajna...
To zrob tak jak ja, poczytaj wyrywkowo
, rzeczy które wydają ci się najważniejsze. Tylko omiń wszystkie teksty gdzie jest napisane "cud gospodarczy" bo to chwyt reklamowy typu "3 miliony mieszkań"
.
Nie można czytać wyrywkowo, ja doszedłem do 45-50 strony i już nie mogłem, ale przynajmniej wiem jakie głupoty dam pisali i jaki to był bełkot, kilka mądrych(powiedzmy) pomysłów, a reszta to pierdoły.
Jak narazie PO to jedyna alternatywa która może odsunąć PiS od władzy. Bo nie ma szansy żeby LiD wygrał wybory... A jak PiS będzie mieć 30%, PO 25% i LiD 25% to Kaczka będzie dalej rządzić. Korzystniejszy układ jest taki: PiS 30, PO 35%, LiD 15%... Oczywiście mówię czysto teoretycznie
.
L*D to już jest skandal, jak ludzie mogą na to
gówno głosować? J*bani(cenzura nie dlatego, że słowo nie pasuje, ale by nie gorszyć niektórych osób
) socjaliści, którzy rządzą od tylu lat(chociażby sam Kwachu, który był w PZPR), 100 konkretów to po pierwsze bełkot, hasła i slogany, a po drugie nawet jeśli uznać je za program to jest to stek bzdur i socjalizm. Jeśli będzie rządził POL*D to koniec z nami, sprzedadzą nas UE, ale może wtedy będę miał satysfakcję, że miał rację(małe pocieszenie :/).
Kurski mówił że był w wermachcie, że wstąpił dobrowolnie... Prawda był w wermachcie, ale został wcielony przymusowo, zresztą bardzo krótko tam był, bo zaraz uciekł, a kłąmstwa i chamstwo posła tegoż PiSu Nie zna granic! Zresztą Kurski też mówił o bilbordach PO... Kurski też mówił o sukcesach LPR'u jako o swoich. (PiS głosowało przeciw, a LPR Samoobrona PO itp były za).
Z tego co pamiętam to to nie było tak ładnie wytłumaczone, bo niby został wcielony przymusowo, ale coś tam robił itd itp Nie wiem czy jest sens gadania o Kurskim, ja go nawet lubię, jest całkiem inteligentny i zrobił film "Nocna Zmiana" który powinni oglądać wszyscy!
W sumie LPR, proporcjonalnie do PiSu (liczby posłów, ilość stanowisk w rządzie) zrobił więcej niż PiS... Ale Giertych ministrem edukacji to był naprawdę jeden wielki niewypał...
Kolejne medialne manipulacje, z tego co się dowiedziałem to był ministrem całkiem spoko, i wprowadzał wiele zmian o których media nie mówiły, oczywiście największy nie wypał to amnestia. Z resztą LPR dopiero teraz zaczął jakoś wyglądać, bo wcześniej to byli zwykli socjaliśsci chodzący do kościoła(tak jak PiS).
Lord, takie są warunki kampanii... Uwierz mi takich ludzi jak ty jest mało, a jeśli mają zrobić coś dobrego dla polski to muszą nadążać za tempem kampanii, muszą wydawać dużo hajsu... Taki jest ten świat... A, PiS może i mniej wydaje na kampanię z "pieniędzy na kampanię", ale za to wydaje drugie tyle z kancelari premiera i prezydenta... Do tego dochodzi to że prezydent, premier, marszałek i ministrowie mają darmowy czas w TVP za który nie trzeba płacić więc są do przodu. Zresztą w TVP PiS ma więcej czasu (jakieś 2x) niż reszta partii. A prezydent powinien być wszystkich polaków, a nie prezydentem PiSu
Ludzi jak ja jest mało? Mówisz mi, że jest mało ludzi, którzy nie lubią jak ktoś ich okrada i potem namawia za te pieniądze ludzi by głosowali na niego, bo on nadal chce ich okradać? Dofinansowywanie partii to pomysł skandaliczny i UPR już wiele lat temu przygotował ustawę, która miała to zlikwidować, ale oczywiście jakoś nikt się nie zgodził. TVPiS to inna sprawa, już mówiłem że dla mnie się sk*rwili, zresztą robią głupio, bo teraz jedynym poważnym koalicjantem będzie LPR(o ile PiS zgodzi się przyjąć postulaty liberalne) i powinien robić co się da by LPR zdobył dużo głosów, a tak to nie wiem na co oni liczą.
PO nie dąży do zmniejszenia podatków, PO dąży do reformy która z tych jakie teraz są (ew. trochę mniejszych) która pozwoliła by naprawić wiele w państwie. Bo jak nie będzie podatków to z czego wybudują drogi? Stadiony? Z czego będą finansować służbę zdrowia?
I właśnie o to chodzi, wielki cud gospodarczy! Liberalizm! Wolny Rynek! A gdyby naprawdę byli liberałami to by to wszystko sprywatyzowali i drogi, stadiony czy szpitale(służb zdrowia to instytut mafijny ministra zdrowia, który jest całkowicie zbędny i tylko kradnie nasz hajs) by budował prywatny inwestor. Podatki wtedy naprawdę byłyby minimalne.
KOD
Wiesz, może i PO zrobiła by tyle samo dobrego co UPR, nie mi to osądzać, nie będę gdybał. Ważne jest to że Jeśli chcemy odsunąć PiS od władzy, to możemy zrobić to tylko przez oddanie głosu na PO.
PO nie zrobi prawie nic dobrego, a na pewno nie tyle samo ^^. I uwierz, że nie najważniejsze jest odsunięcie PiSu od władzy, jeśli PiS zgodziłby się na uchwalanie UPRowskich ustaw to czemu nie miałby rządzić? Zresztą pozycja lepsza, bo mają prezydenta.
KOD
PS3: Yelonky, nie mówię że UPR jest złe, złe jest PiS, mówię tylko że jestem za PO. Jakoś oni mnie bardziej przekonują i dopóki nie zawiodę się na nich jestem za nimi. Gdyby UPR znalazło się w sejmie było by spoko, zaproponowało by pewnie wiele dobrych ustaw, na które ewentualne rządy PO, pewnie nie były by obojętne.
UPR będzie w sejmie!(jestem o tym głęboko przekonany) o zobaczysz jak PO ich będzie traktowało, przynajmniej pryśnie mit liberalizmu i cudu gospodarczego, jeśli media to pokażą...