Jesteśmy uratowani ci którym by nie poszło patrczie co znalazłem Jowod zmieniła wymagania minimalne na optymalne
!!
Wymagania sprzętowe
Świat gry nie został jeszcze ukończony, a silnik ciągle jest optymalizowany pod względem wydajności i szybkości. Dlatego, jak nasze spekulacje sprawdzą się w praktyce, zobaczymy dopiero po premierze. Seria charakteryzuje się pamięciożernością, w najnowszej odsłonie świat pozbawiony oddzielnie doładowywujących się obszarów z pewnością będzie potrzebował sporych zasobów pamięci, natomiast najnowsze efekty graficzne obsłużą jedynie karty kompatybilne z DirectX 9.0c.
Konfiguracja, która powinna już udźwignąć Gothic 3, aczkolwiek nie pozwoli się cieszyć szczegółową grafiką:
CPU: Pentium 4 2GHz / AMD 2000+
RAM: 512 MB
GPU: GeForce 3 / Radeon 8500 (64 MB)
Napęd: DVD-ROM
Konfiguracja optymalna, która zapewni grywalność na najwyższym poziomie detali: (włączone wszystkie opcje graficzne)
CPU: Pentium 4 3GHz / AMD 3000+
RAM: 1024 MB
GPU: Geforce 6800 GT / Radeon X800 Pro *
Napęd: DVD-ROM
*) Do płynnej gry ze średnim stopniem szczegółowości powinny wystarczyć karty graficzne GeForce 5900 / Radeon 9800 PRO.
Są to oficjalnie potwierdzone przez jowod wymagania gothic 3 Więc ja sobie pogram prawie na full wymaganiach a nie jak myślałęm na minimalnych uch odetknęŁem z ulga.
Pozdro dla wszystkich