O Wszystkim I O Niczym - Pogaduchy

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
i jeszcze raz króciutko, z Bogusia Lindy, do szanownych gimnazjalistów:
- ty to stara d*pa jesteś, co ty wiesz o nauce-
...w gimnazjum nie ma nauki, to jest śmiech i tyle

Cedric

GołoWąs
i jeszcze raz króciutko, z Bogusia Lindy, do szanownych gimnazjalistów:
- ty to stara d*pa jesteś, co ty wiesz o nauce-
...w gimnazjum nie ma nauki, to jest śmiech i tyle
Chyba młoda d*pa skoro nie wiem co to nauka :lolface:

Zajmuje sie tu ktoś LARPem oprócz Vasemira ?

Cedric

GołoWąs
To takie RPG na żywo ,coś jak paintball albo ASG dla miłośników CS-a
Przebieramy sie w zbroje i nawalamy się mieczami z PCV otoczonymi pianką

Btw ,ja tego nie pisałem,nie czepiajcie sie błędów
LARP – Live Action Role Play

LARP’y zwane inaczej grami terenowymi ciesza sie w naszym kraju coraz to wieksza popularnoscia. Sa to gry fabularne odgrywane na zywo, pozwalajace oderwac sie graczom od tradycyjnych „stolikowych” rozgrywek RPG. W rozgrywce na zywo robimy to, co prowadzeni przez nas bohaterowie w tradycyjnym RPG. Najwazniejsza jest tu gra aktorska, gracz przywdziewa odpowiedni strój i poddaje sie charakteryzacji, musi równiez zachowywac sie i wyslawiac zgodnie z koncepcja odgrywanej przez niego postaci. Wymaga to wiekszego zaangazowania emocjonalnego oraz manualnego, lepszej gry aktorskiej, ale i dostarcza znacznie wiekszych wrazen. Który z graczy nigdy nie marzyl o przezywaniu przygód u boku wlasnej postaci, czy to stojac na czele oddzialu przed bitwa, czy czekajac na rozkaz do ataku na baze, w której widziano Obcego? Róznorodnosc swiatów i systemów tak samo jak w tradycyjnym RPG jest ogromna, niezaleznie od tego czy rozgrywka toczy sie w Sródziemiu czy Swiecie Mroku, zabawa zawsze jest znakomita. W grach RPG piecze nad fabula i mechanika trzyma Mistrz Gry, na zywo zas Mistrz Gry tworzy jedynie scenariusz, a nad mechanika strózuja tzw. Duchy Opiekuncze. Sam scenariusz jest jedynie zarysem wydarzen, odpowiednio modyfikowanych w trakcie gry poczynaniami graczy. Przy wspólpracy z Duchami Opiekunczymi Mistrz Gry ma mozliwosc naprowadzania poszczególnych graczy lub ich grupy na pewien kierunek dzialan zgodny ze scenariuszem. W grach terenowych, liczba fabularnych opisów jest minimalizowana, na rzecz uzywania jak najwiekszej liczby rekwizytów oraz gry aktorskiej. Walki zwykle sa rozgrywane zgodnie z zasada "bez dotyku" lub przy pomocy tzw. „Broni Bezpiecznej” dopuszczonej na okreslonych warunkach przez organizatorów. Sa to czesto miecze, topory, maczugi, tarcze wykonane z miekkich, bezpiecznych materialów. W LARP’ach zdecydowanie najwazniejszy jest klimat, warstwa scenariuszowa spelnia zadanie drugorzedne wobec glównego celu – dobrej zabawy wszystkich uczestników gry. Gracze choc na te pare godzin moga wcielic w swoja postac i poczuc jak to jest w rzeczywistosci, przebieraja sie za rózne stworzenia tj. elfy, krasnoludy, wilkolaki czy obcych znanych nam z gier fantasty oraz sci-fi, próbujac przy pomocy przeróznych strojów, rekwizytów, gadzetów i zachowania wzbogacic efektownosc oraz klimat swojej postaci. Najmniejsze LARP'y moga byc przygotowane dla zaledwie kilku graczy, w najwiekszych grach tego typu bierze udzial od kilkuset do kilku tysiecy osób, moga one trwac od kilku godzin nawet do kilku dni. Dodatkowa cecha LARP’ów jest to, iz czesto gracze dostaja okreslona role zgodna ze scenariuszem. Na role sklada sie opis oraz aktualna sytuacja postaci, która dany gracz ma odegrac. Tak wiec niezaleznie od tego czy twoja postac podola przygodzie czy tez nie – gra terenowa dostarczy ci niezapomnianych wrazen, o których amatorzy kostek i domowego zacisza moga tylko pomarzyc.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
LARP’y zwane inaczej grami terenowymi ciesza sie w naszym kraju coraz to wieksza popularnoscia. Sa to gry fabularne odgrywane na zywo, pozwalajace oderwac sie graczom od tradycyjnych „stolikowych” rozgrywek RPG. W rozgrywce na zywo robimy to, co prowadzeni przez nas bohaterowie w tradycyjnym RPG. Najwazniejsza jest tu gra aktorska, gracz przywdziewa odpowiedni strój i poddaje sie charakteryzacji, musi równiez zachowywac sie i wyslawiac zgodnie z koncepcja odgrywanej przez niego postaci. Wymaga to wiekszego zaangazowania emocjonalnego oraz manualnego, lepszej gry aktorskiej, ale i dostarcza znacznie wiekszych wrazen. Który z graczy nigdy nie marzyl o przezywaniu przygód u boku wlasnej postaci, czy to stojac na czele oddzialu przed bitwa, czy czekajac na rozkaz do ataku na baze, w której widziano Obcego? Róznorodnosc swiatów i systemów tak samo jak w tradycyjnym RPG jest ogromna, niezaleznie od tego czy rozgrywka toczy sie w Sródziemiu czy Swiecie Mroku, zabawa zawsze jest znakomita. W grach RPG piecze nad fabula i mechanika trzyma Mistrz Gry, na zywo zas Mistrz Gry tworzy jedynie scenariusz, a nad mechanika strózuja tzw. Duchy Opiekuncze. Sam scenariusz jest jedynie zarysem wydarzen, odpowiednio modyfikowanych w trakcie gry poczynaniami graczy. Przy wspólpracy z Duchami Opiekunczymi Mistrz Gry ma mozliwosc naprowadzania poszczególnych graczy lub ich grupy na pewien kierunek dzialan zgodny ze scenariuszem. W grach terenowych, liczba fabularnych opisów jest minimalizowana, na rzecz uzywania jak najwiekszej liczby rekwizytów oraz gry aktorskiej. Walki zwykle sa rozgrywane zgodnie z zasada "bez dotyku" lub przy pomocy tzw. „Broni Bezpiecznej” dopuszczonej na okreslonych warunkach przez organizatorów. Sa to czesto miecze, topory, maczugi, tarcze wykonane z miekkich, bezpiecznych materialów. W LARP’ach zdecydowanie najwazniejszy jest klimat, warstwa scenariuszowa spelnia zadanie drugorzedne wobec glównego celu – dobrej zabawy wszystkich uczestników gry. Gracze choc na te pare godzin moga wcielic w swoja postac i poczuc jak to jest w rzeczywistosci, przebieraja sie za rózne stworzenia tj. elfy, krasnoludy, wilkolaki czy obcych znanych nam z gier fantasty oraz sci-fi, próbujac przy pomocy przeróznych strojów, rekwizytów, gadzetów i zachowania wzbogacic efektownosc oraz klimat swojej postaci. Najmniejsze LARP'y moga byc przygotowane dla zaledwie kilku graczy, w najwiekszych grach tego typu bierze udzial od kilkuset do kilku tysiecy osób, moga one trwac od kilku godzin nawet do kilku dni. Dodatkowa cecha LARP’ów jest to, iz czesto gracze dostaja okreslona role zgodna ze scenariuszem. Na role sklada sie opis oraz aktualna sytuacja postaci, która dany gracz ma odegrac. Tak wiec niezaleznie od tego czy twoja postac podola przygodzie czy tez nie – gra terenowa dostarczy ci niezapomnianych wrazen, o których amatorzy kostek i domowego zacisza moga tylko pomarzyc.

[ironia mode]Widać, że to nie ty, ty inaczej stawiasz przecinki.[/ironia mode]

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Chciałem, żeby tamta wypowiedz była odbierana ironicznie, lecz nie wyszło.

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
No nie wyszło. Trza było emotkę wstawić. Wszyscy wiedzą, że jak ktoś nie wstawia emotki to coś z nim nie tak. O właśnie tak jak teraz!

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
No cóż :trollface: ze mną jest wszystko dobrze.

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Widać, że to nie ty, ty inaczej stawiasz przecinki.

Tak jak on je wstawia, to lepiej żeby w ogóle nie wstawiał, bo to drażni jak cholera patrzeć na te jego śmieszne spacje... Porażka :angry:. Bardziej drażni niż nie jeden błąd ortograficzny.

p.s. właśnie zasysam Edycję Rozszerzoną do G3ZB :D.

Cedric

GołoWąs
Tak jak on je wstawia, to lepiej żeby w ogóle nie wstawiał, bo to drażni jak cholera patrzeć na te jego śmieszne spacje... Porażka . Bardziej drażni niż nie jeden błąd ortograficzny.

p.s. właśnie zasysam Edycję Rozszerzoną do G3ZB

Pisz w 5 miejscach na raz to będziesz patrzył ,czy postawiłeś poprawnie przecinek czy literkę. :lolface:
Nie czepiaj się ,I'm a busy person (nie mylić z pussy :trollface: )

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Pisz w 5 miejscach na raz to będziesz patrzył ,czy postawiłeś poprawnie przecinek czy literkę. :lolface:

- to żadne tłumaczenie- raz,
- to nie pisz w pięciu miejscach na raz- dwa,
- to świadczy o niechlujstwie. Jeżeli masz w nosie jak inni odbierają to co napisałeś, znaczy że nie przykładasz do tego wagi, a to z kolei mówi dużo o Tobie. Może też świadczyć o tym, że w tyle masz opinię innych, ergo nie szanujesz innych- trzy,

W cytacie, znowu robisz to samo. Tak ciężko przestawić ten przecinek. Wystarczy, żebyś pilnował się przez jakiś czas, potem to samo wchodzi w krew.

Nie czepiaj się ,I'm a busy person (nie mylić z pussy :trollface: )

Nie czepiam się. Stwierdzam fakt, a jest on taki, że mnie to irytuje. Nic na to nie poradzę- czytam Twoje posty i widzę tylko te przecinki nie na miejscu, a to doprowadza mnie do szału... ^_^

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Biafra, coś się nie podoba - jest opcja wyloguj :trollface:

Jak zwykle masz same mądrości do powiedzenia... A jak ci się nie podoba, to co napisałem, jest opcja wyloguj ^_^.

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Mam w nosie to co napisałeś. Ostatnio czepiasz się byle czego, więc muszę powiedzieć Ci, że ludzi nie obchodzi czy coś ci się podoba czy nie ;). Radź sobie i wyjmij kyj z d*py.

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Mam w nosie to co napisałeś. Ostatnio czepiasz się byle czego, więc muszę powiedzieć Ci, że ludzi nie obchodzi czy coś ci się podoba czy nie ;). Radź sobie i wyjmij kyj z d*py.

Wow! To ciekawe- robisz za głos ludu? Czy nie jesteś nieco zadufany w sobie robiąc za trybuna... Może najpierw popytaj, czy wszyscy identyfikują się z bzdetami, które wpisujesz.
Co do kija w d*pie- zostaw go tam gdzie jest, nie twoja broszka. Zajmij się swoim własnym kijem, bo wbrew temu co usiłujesz pokazać, masz tam kołka, nie kija, a to różnica.

Forum jest podobno do tego, by wyrażać swoje opinie. Moja jest taka, że drażni mnie pisownia stosowana przez jednego z userów. Co robię: wyrażam ją. Tyle.

Jak naprawdę masz w nosie, to co ja piszę, to po co te ciągłe i głupie komentarze pod moim adresem? Sam się zastanów: masz to w nosie, czy nie do końca?

Bo mi jakoś na to nie wygląda.

Czekam na błyskotliwą, względnie błyskomiotną ripostę...

p.s. btw, te kwieciste sformułowania typu: kij w d*pie, lub luzowanie pośladków, są już z deka wyświechtane i nudne. Znajdź inny, oryginalniejszy środek ekspresji... Bo się powtarzasz i myszką to trąci.

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Ale słońce nap****ala za oknem, normalnie bajeroza! :trollface: :trollface: :trollface:

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Tak jak on je wstawia, to lepiej żeby w ogóle nie wstawiał, bo to drażni jak cholera patrzeć na te jego śmieszne spacje... Porażka :angry:. Bardziej drażni niż nie jeden błąd ortograficzny.

Też mnie to wurwia i jak się nie zmieni to bedom bany.

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Ban z rana jak śmietana.

Ja, tam, bym ,zbanował, wszystkich, jak ,leci, za to ,że ,nie ,wstawiają, przecinków i
spacje
robią
byle
gdzie.
Entery tak samo.

Do góry Bottom