Nowy Skin

Status
Zamknięty.

cLoNe_xx

Król Nordmaru
Witam jak pewnie zauważyliście wrzuciłem na forum nowego skina. Ma jeszcze trochę niedociągnięć ale już nie wiele i będę je z czasem eliminował :) W tym temacie chciałbym poznać waszą opinie na jego temat :)
Pozdrawiam cLoNe_xx

Dark Shadows

Active Member
Faktycznie jakiś nowy widzę. ;) A moja opinia jest taka. Osobiście jestem przyzwyczajony do bardziej "ciemnych styli”, ale fajnie, że jest jakiś jaśniejszy, bo będzie to jakaś odmiana dla tych, co znudzili się już starymi skinami. :) Druga sprawa logo w sam raz, ale jedyne, co dziwne to czcionka mi osobiście nie kojarzy się z Gothickiem i tego typu rzeczami, ale sam styl wydaje się bardziej nowoczesny wiec logo też może być.

No cóż oceny nie dam, ale powiem, że skin bardzo ładny i schludny. Ogólnie fajnie, że powstają nowe i czekam na jakieś kolejne, jeśli takie macie w planach. :p

Faktycznie nieco trzeba w nim poprawić np. inny kolor tekstu w czasie pisania postów mało widać w czasie pisania. :p

Pozdrawiam.

cLoNe_xx

Król Nordmaru
Tak fakt ogólnie strona z pisanie postów jest najmniej na razie chyba dopracowana ale siedziałem nad nim dzisiaj około 12 godzin i chciałem już go wrzucić na forum:D

Dark Shadows

Active Member
QUOTE(cLoNe_xx @ 23-10-2006, 23:18) [snapback]125111[/snapback]

Tak fakt ogólnie strona z pisanie postów jest najmniej na razie chyba dopracowana ale siedziałem nad nim dzisiaj około 12 godzin i chciałem już go wrzucić na forum:D

Czasami trzeba się poświęcić by coś wyszło dobrze nawet, jeśli trzeba siedzieć 12 godzin. Ale za to błysk w oczach użytkowników - bezcenny. :p

Teraz wystarczy poczekać na ostatnie szlify i pewnie skin znajdzie sobie wielu zwolenników. ;)

Pozdrawiam.

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
Clone, powiem tak - napracowałeś się widze. Skin mi się podoba, ale jakoś tak bardziej mi by pasował do strony o AA, ASG itp ;], takie wojskowe bardziej (a tym bardziej buttony, ale osobiście interesuje sie takową tematyką wiec mi się podobają). Kolor czcionki większosci napisów (takze pisania posta [co już ujął Shadow)) jest za mało widoczny. Ogolnie skin nowoczesny, powinien spodobać się userą, ale i tak osobiście wole NIEBIESKI :p.

A właśnie noi podczas pisania posta na dole są opcje postu, ikona posta itp, nie widać tam tabelki, a chyba powinna być (tzn kresek od tabeli).

A ten zielony jasny w niektórych momentach nie pasuje, jako obramówka i takie rzeczy jak:
Forum Gothic Up > Gothic.Up > Strona > Nowy Skin
mogą być tak ale np. jak jest stopien ostrzezenia
Ostrzeżenie: (0%)

To 0 się za bardzo wyróznia, a powinno być tylko odznaczone, teoche innym kolorem ale nie tak ajskrawym.

cLoNe_xx

Król Nordmaru
W sumie tak tylko klasy w css są tak porobione ze praktycznie jedna klasą ustalane są wszystkie linki na forum i żeby do tego się dogrzebać trzeba html zmieniać ale będę jeszcze nad tym siedział a uwagi użytkowników na pewno wezmę pod uwagę w poprawkach :).
Pozdrawiam cLoNe_xx

rex

Member
Mi sie podoba tutaj wszystko butony są si ale mam pewne zastrzeżenia do tego logo i niektorych błędów i braków ikonek. Ale mam nadzieje ze sie szybko postawicie tak jak kiedyś. Ogólnie styl troche zazielony dajcie cos brązowego zdeczta te mocnozielone paski od ramki. Zamieńcie na brąz i bedze juz lepiej bo nieźle w oczy daje.

cLoNe_xx

Król Nordmaru
Prosiłbym jak już zauważycie brak jakiś ikonek to wymieńcie dokładnie czego wam brakuje bo mogę nie być w stanie wszystkiego wyłapać :D
Pozdrawiam cLoNe_xx

Kacperex

KacŚpioszek
Mi się lay podoba :)
Clone good work. Teraz tylko na sajt w jedzie do konca miecha. No i lecim w gogole na łeb, na szyje do góry :)

Boba Fett

Member
A ja powiem, że teraz Gothic Up to już nie to samo. :( Zawsze wolałem, wolę i będę wolał tamten czarny skin i logo.
Nawet jak piszę ten tekst, to trudno jest go odczytać (zlewa się z tłem).

Szczerze, to mnie zawsze tamten styl przyciągał na to forum i dlatego chętnie na nim piasłem.
Jeśli zostanie już ten, to to nie bedzie to już to samo co niegdyś... :(

Wolę ten starszy.

Kacperex

KacŚpioszek
Boba u siebie w profilu, a także na forum masz możliwość wyboru skinu :)
Weź sobie skin Gothic i masz stary lay g.up.

darkrider

Debile
O BLE! W tym skinie kolory nawet są nie dobrane :| Wygląda to obleśnie, a ten nav?? :| CHRYSTE PANIE!

W niektórych miejscach nawet nie widać liter :|

Zrobie wam profesjonalny skin za 150zl. jak by co, to piszcie na 6661924, pzdro

Boba Fett

Member
Boba u siebie w profilu, a także na forum masz możliwość wyboru skinu
Weź sobie skin Gothic i masz stary lay g.up.

Szczerze powiem, że o tym nie pomyślałem. :) W każdym bądź razie będę używał tego screenu.

W tym skinie kolory nawet są nie dobrane

Niestety, ale tu się zgodzę z przedmówcą. Kolory są niedobrane i takie jakieś jaskrawe... :/ Niestety, ale ja zawsze będę wolał ten czarn lay. ;)

Megarion

El Presidente
Wg. styl jest dziadoski :) Nawet nie chodzi o przyzwyczajenie, ale te "logo" wygląda hmmm cienko. Nie mówiąc już o czytelności liter czy ogólnie czytelności. Raz za ciemne, raz za jaskrawe. Moim zdaniem - krok daaaaaleko wstecz.

Cahir

Member
O BLE! W tym skinie kolory nawet są nie dobrane :| Wygląda to obleśnie, a ten nav?? :| CHRYSTE PANIE!

W niektórych miejscach nawet nie widać liter :|

Sorki za offtop ale...

Buhahahaha, darkrider, twoja propozycja jest naprawde wielkoduszna, też sądze, że kolory są zle dobrane, ale nie rozsmieszaj mnie, czy ty sądzisz, że KTOKOLWIEK zapłaciłby Ci 150zeta bo "jesteś" profesionalnym grafikiem robiacy profesionalne skiny? Pokaż jakąś swoją prace w necie(chodzi mi o grafike, profesionalisto :lol: ), bo jak widze twoje mniemnie o sobie straszliwie wzrosło, od czasu gdy g.up znowu istnieje wszystkie twoje posty to sama krytyka... Wiesz jak ciezko jest zrobić porządny lay ?Chyba nie... zresztą, kolory sa zle dobrane ale b.łatwo będzie to naprawić ;] Ogólnie wszystko jest dobrze, tylko ta "zgnitażółć" razi w oczy, gdyby to zmienić na jakiś inny kolor byłoby git ;)

Ps: nie wiem czy już pisałem... nie róbcie strony ani na joomlu ani na mambo bo są straszliwie jednolite i żeby wyszło z nich coś orginalnego trzeba bardzo dużo zmieniać...

Edit: No może przesadziłem z tym że zrobienie laya jest trudne... ale na linuxie, owszem ;P

E

eMzi

Guest
Hmm... lipa jak dla mnie
Zbyt oczojebne kolory, do bani napisy na logu, ogólnie kiepska kolorystyka... totalnie mi to nie pasuje do Gothica. Ciemniejsze klimaty (w stylu starego skina) by się przydały jak już...
Nawet nie chodzi o przyzwyczajenie, ale te "logo" wygląda hmmm cienko. Nie mówiąc już o czytelności liter czy ogólnie czytelności. Raz za ciemne, raz za jaskrawe. Moim zdaniem - krok daaaaaleko wstecz.

Nic dodać, nic ująć.

shooX

Ciasteczkowy Potwór
Weteran
Pozwolę sobie na małą dygresję w tym temacie…

Ludzie wam się nic nie podoba. Gothic Up było by postawione na jPortal i komentarze by wyglądały następująco:

Co wy dobrego zrobiliście znowu stawiacie na dziurawym skrypcie stronę…

Strona postawiona na joomli i co widzę? Komentarz kolejny odnośnie skryptu.

Ps: nie wiem czy już pisałem... nie róbcie strony ani na joomlu ani na mambo bo są straszliwie jednolite i żeby wyszło z nich coś orginalnego trzeba bardzo dużo zmieniać...

Ludzie zastanówcie się, co piszecie? Czy wam się w głowach już poprzewracało? Wszędzie źle nic wam się nie podoba… Osobiście przyznam rację administracji z wyborem cms’a, aczkolwiek miałem się nie wtrącać w sprawy strony. Uważam, iż w tym momencie odwalacie całkiem kawał dobrej roboty i podziwiam was za to.

Cahir wiadomo, że nie ma to jak własny cms – szkoda, iż nie udało nam się stworzyć reaktywacji gup tak jak planowaliśmy na własnym cms’ie i szkoda, iż administracja nie dała nam szansy pomóc.

Niestety wygląd forum okropny. Zielony kolor w ogólnie nie pasujący do klimatu Gothic. Przyznaje, iż pamiętam gup w starym wyglądzie forum z phpbb i z ibp przed hackiem i tylko takie je widzę wraz z stroną. Stary skin jest o wiele bardziej klimatyczny niż aktualny.
Czcionka mało widoczna, ogólnie cały skin nie czytelny. Moim zdaniem odstrasza on bez obrazy clone…

Witam ponownie… Co do twojej opinii, po raz pierwszy się zgodzę.

150zł? Żartujesz? Kushi ma dobre serce i zrobi znajomym chyba od ręki za free za prawa autorskie w stopce i również profesjonalnie.

A ja powiem, że teraz Gothic Up to już nie to samo.

Moim zdaniem Gothic Up się już szczerze mówiąc wypaliło. Lecz jeżeli pewne osoby połączą siłę (mowa o weteranach forum – patrz na grupę) to uważam, iż da się jeszcze wiele zdziałać. Postanowiłem się bacznie przyglądać waszej pracy. Jeżeli będę mógł jakoś pomóc walcie na PW i zrobię to, co będę musiał jak najlepiej, lecz wątpię, iż administracja mi ufa.

Pozdrawiam wszystkich starych jak i również nowych użytkowników GUP.

A dziękuje również tym, którzy pomagali mi, jodełkowi i kushiemu w odbudowie strony i forum.

Edit:

O zgrozo! Co to za napis na topie? FOROOM ?: | Zaczynam się zastanawiać czy to forum fanów kreskówek czy forum o serii Gothic… n/c

EDIT:
QUOTE(Dark Shadows @ 24-10-2006, 16:46) [snapback]125146[/snapback]

A co jak ktoś nie lubi niebieskiego i czarnego? ;) To ma ten zielony i bardzo dobrze, że mamy taki wybór. Co do tego, że niebieski jest schludniejszy to twoje zdanie. Ja wolę skiny bardziej "doładowane" i ładniejsze graficznie (według mnie oczywiście zielony jest bardziej doładowany graficznie tylko trzeba mu poprawek).

Pozdrawiam. (Mam manie pisania pozdrawiam :D).

Nie spamuj… Opcja edytuj istnieje (sory, że wytykam, ale to, że moderatorów nie ma nie oznacza, iż już wszystko każdemu wolno).

Skin zielony po prostu ma za dużo niedociągnięć, a co się z tym wiąże jest mało czytelny i kolorystycznie wygląda ohydnie porównując go do po przedniejszych dwóch wyglądów forum.

Niebieski skin też jest jasny i wg. mnie o niebo lepszy, schludniejszy, bardziej przejrzysty i nieoczojebny... sam go używam, bo uważam, że jest najfajniejszy z dostępnych (może to przez sentyment)

Zgadzam się z eMzim. Aktualnie skin za czasów phpbb najlepiej się prezentuje, lecz osobiście uważam, iż poprzedni wygląd jak by posiadał stare buttony był by najbardziej klimatyczny i schludny.

Clone, jeżeli masz dużo czasu wolnego proponuje dodanie jakiegoś mrocznego, skinu, który będzie bardziej przypasowany do Gothic 3.

Pozdrawiam.

Jay_Kay

Magister vitae
Cóż, przyzwyczaiłem się do starszego laya (tego ciemnego), ale ten też może być, ale koniecznie poprawcie widoczność liter (mało co je widać) w postach i zmieńcie ten bijący po oczach seledyn na jakiś inny kolor.
eMzi - racja, ja bym tu widział troszkę ciemniejszych barw.
Ogólnie styl troche zazielony dajcie cos brązowego zdeczta te mocnozielone paski od ramki. Zamieńcie na brąz i bedze juz lepiej bo nieźle w oczy daje.

Podpisuję się.

Dark Shadows

Active Member
Przesadzacie. ;) Jak dla mnie warto by na stronie był jakiś jaśniejszy skin, bo skąd możecie wiedzieć, co podoba się innym. Może chcą pisać o Gothicu, ale nie lubią ciemnego skinu i sobie wybiorą ten jaśniejszy. Kwestia gustu i tyle. Może nie jest to styl doskonały, ale jest dobry według mnie. Jak Clone popoprawi kilka rzeczy, może przyciemni dla was :p to będzie ok. Jedynie, co mi się nie podoba to napisy na logu, ale to już pisałem i jeśli Clone będzie chciał to zmieni.

Powinniśmy się cieszyć, że Clone robi nam nowe skiny. Lepsze to niż nic. Ale rozumiem, że macie swoje zdania. :)

Co do darkridera. Nie wypowiem się dla mnie jesteś dzieckiem z przerostem ambicji. <_<

Pozdrawiam.

doctor

Wariat
Weteran
jezu... nic wam nie pasuje, mi sie tam podoba tylko zamiast w logo napisac FOROOM zrobilbym poprostu FORUM reszta bajer wg mnie :) cos nowego jak sie komus nie podoba to moze zmienic na stary skin :) mnie osobiscie bardzo sie podoba i slowa pochwaly dla clone'a :)

superb :)

rzeczy do zmiany wg to > troszeczke mniej jaskrawy zielony
> kolor od profilu (na lewo od posta) troche jasniejszy i gdziekolwiek ten kolor wystepuje tez wolalbym zeby bylo jasniejsze... taki jak kolor napisu w poscie dalbym do profilu i wszedzie zamiast TEGO :D
> jasli chodzi o buttony to te od ostrzezen nadal sa niebieskie :)

EDIT:

aha... w ekranie najwiekszych gadul litery nachodza na tabele :)

EDIT2:

aha o strzalki przy wyborze skina oraz jezyka tak samo w suwaku nadal sa jasno niebieskie :)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom