Nowe Gildie

Status
Zamknięty.

Kacperex

KacŚpioszek
Witam,

Chcę zapytać was o to, jaki chcecie dwie nowe gildie.
Po zapoznaniu się z waszą opinią powstaną nowę gildię oraz wybrani zostaną przywódcy.

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Hmm.. Osobiście mi wystarczyłyby takie proste. Np Wieś i Miasto xD. Albo miasto i farma :p. Nie ma tu czego więcej pisać xD

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Myślę że móglby być podzial na gildie typu magowie i wojownicy. Zadania bylby zrożnicowane dla obu gildii.

Z drugiej strony mozna zaczerpnac z g3 i wziac buntownikow oraz najemnnikow. Tu jeszcze prosciej byloby wprowadzic rywalizację miedzy gildiami. Niby podobne organizacje ale kompletnie różne cele.

Takie jest moje zdanie.

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Jak dla mnie mogłyby być wyrafinowane, np. Wojownicy i Skrytobójcy (wiem, że dziwne) albo coś w tym stylu.

P.S. Popieram Rangiza. Archiwum ze starymi gildiami to świetny pomysł.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Ja nie wykorzystywałbym nazw starych gildii.
Proponuje:
1. Wędrowcy - ci ludzie nie mają domu. Wędrują po całym świecie w poszukiwaniu przygód, zabaw i łatwego pieniądza do zarobku.
2. Zakonnicy - tajny zakon, którego zadania i cele nie są do końca znane.
Taki głupi pomysł xD.

Można by stworzyć przeciwstawne gildie np. Krzyżowcy i Mahometanie. Chyba, że zostajemy przy Gothicu, to wtedy bierzemy gildie z gry, czego jednak bym nie robił.

A co do całości NRP, to można by stworzyć jakiś dział, czy coś na ten styl, o nazwie "Archiwum," gdzie wrzuciłoby się to wszystko co znikło nam z dniem wczorajszym. Zawsze byłaby to jakaś pamiątka :).

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
CYTAT
Z drugiej strony mozna zaczerpnac z g3 i wziac buntownikow oraz najemnnikow. Tu jeszcze prosciej byloby wprowadzic rywalizację miedzy gildiami. Niby podobne organizacje ale kompletnie różne cele.

Popieram zdanie kaczki. NIe za skomplikowane i też nie jakieś zbyt banalne. Na temat i można ciekawie zrobić z tego system rpg.

E

Electric_Dragon

Guest
Miałem coś innego na myśli. Nie daję swojej propozycji, gdyż Najemnicy i Buntownicy jak najbardziej będą tutaj pasować. Jeśli zamierzamy od nowa wszystko organizować, przydałoby się wstępnie określić charakter obydwu gildii.

Co do starego NRP, jestem za opcją umieszczenia go w archiwum, gdy powstanie nowe.

Kacperex

KacŚpioszek
Najemnicy i Buntownicy

Te dwie nazwy są najbardziej konkretne.
Co do działalności grup: działają one na zasadzie starych ugrupowań mają swoich przywódców, bawią się itd.
Co tydzień będą ogłaszane "zadania" dla każdej z grup, ot opowiadania, grafika, orientacja w internecie itd.
raz na jakiś czas organizowane będa eventy, ot gra w szachy, bilard, itd.

To ogólny zarys, tak by coś się działo :)

Kacperex

KacŚpioszek
CYTAT(dudekkss @ 26-10-2008, 16:33) index.php?act=findpost&pid=200014
A jakiegoś RPGa przewidujesz ?

Sam nie będe miał czasu, checi i umiejętności.
jednak jeśli będa chetni do prowadzenia systemy, to czemu nie.
Jednak we wczesnej fazie startu na razie rpg odejdzie na bok, gdyż zobaczymy jak bedzie z checiami dzialania.
A po NRP wiemy jak to bywa...,.

Karpielek

VIP
VIP
Ja to bym wymyślił po prostu jakiś Barbarzyńców, Myśliwych czy jak inni napisali Buntowników i Najemników. Ale to pierwsze jest lepsze ;)

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Najemnicy i buntownicy - jak dla mnie jest ok. Szczegóły RPG i takie tam duperele ustali się z czasem, póki co trzeba zrobić jakiś ogólny zarys całej akcji i poprzyjmować ludzi do gildii, ustalić hierarchię - to zajmie trochę czasu.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
No więc najpierw trzeba wybrać dowództwo gildii, które to dalej pociągnie. Nie wiem, czy Kac wybierzesz ich od razu, czy zrobisz jakiś plebiscyt. "Twój problem" xD.

Zrobimy "Casting". Każdy kto chce być szefem gildii, musi pokazać się w bikini : ] - sX.

Ja mogę bez bikini :p

Jedi

Caporegime
VIP
A dla mnie nowe gildie to strasznie glupi pomysl. Wolałem mniejsze grono w ktorym moglem sobie swobodnie pogadac. Odszedlem z tego forum ale czasem tu wpadalem. Teraz juz raczej nie będę bo nie ma do kogo/

Elo.

szczurek

Menda serowa
Weteran
CYTAT(Jedi @ 27-10-2008, 00:15) index.php?act=findpost&pid=200054
A dla mnie nowe gildie to strasznie glupi pomysl. Wolałem mniejsze grono w ktorym moglem sobie swobodnie pogadac. Odszedlem z tego forum ale czasem tu wpadalem. Teraz juz raczej nie będę bo nie ma do kogo/

Elo.

Niestety bardzo dużo osób zrobi tak samo.
I możemy mieć tylko nadzieję że fala nowych wypełni tą lukę...

El Bastardo

Władca Wiedźm
Moderator
Redakcja
Również pasują mi buntownicy i najemnicy, mam nadzieje że będzie ciekawie. Tylko szkoda że NRP odkładamy na później. Mam nadzieje że jak najszybciej znajdzie się się ktoś chętny i odpowiedni do stworzenia porządnej gierki. Czekajmy więc co na to co zrobi nasz "Król" i dajmy mu na to czas.
A kiedy można się spodziewać ostatecznie gildii ?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom