Nowa Bariera I Spekulacje Na Jej Temat

Status
Zamknięty.

Dark Shadows

Active Member
Chciałem w tym temacie poruszyć temat powstania nowej bariery w Gothicu 3. Można ją zobaczyć na intrze, które można już obejrzeć pod tym linkiem:

Tu

Jak myślicie, w jakim celu powstała? Czy tylko ma bronić króla i jego ostatni zamek czy może jest to coś bardziej tajemniczego? Wypowiadajcie się i dyskutujcie.

A oto moja teoria na ten temat. Słowem wstępu chcę przypomnieć kilka rzeczy związanych ze świątyniami bogów. Jak wielu pamięta wiemy, że Beliar miał 4 świątynie. 2 z nich zniszczyli paladyni, jedną bezimienny a ostatnia prawdopodobnie znajduje się na wyspach południowych (na południe od kontynentu). Teraz Innos. On ma wiele świątyń wiec tego nie poruszam. Ale co z Adanosem? Miał świątynie w Jarkendarze (nie pamiętam pisowni), ale sam ją zniszczył. Jego magowie i wyznawcy krążą po świecie i nie mają stałego miejsca. Podobno w Gothicu 3 trafimy do ostatniej świątyni magów wody, która podobno ma znajdować się na pustyni.

Moja teoria jest taka, że owa bariera ma za zadanie obronić nie tylko króla, ale i ostatnią świątynie Adanosa, która znajduje się w tym zamku pokazanym na intrze przed Beliarem (wiemy, że fabuła Gothica 3 ma się opierać na wojnie bogów). Myślę, że Beliar chcę ją zniszczyć lub wykorzystać jej moc do własnych celów. I dlatego magowie i Rhobar 2 utworzyli ową barierę, by uchronić siebie i świątynie, choć na jakiś czas przed wrogiem.

Co o tym myślicie. Piszcie i własne opinie.

Pozdrawiam. :)

doctor

Wariat
Weteran
Boze <_< temat zalosny jak dla mnie... "dyskutujemy" gadasz jak polonistka :/
no coz... ale zeby nie bylo ze offtopik...

wg mnie bylo to zaklecie ktore zmiotlo z pobliza zamku tych okrow ktorzy akurat nacierali... - proste nie?

a nawet gdyby to byla bariera to co bedziemy w gierce ja rozbrajac zeby dostac sie do zamku i krola?
w sumie chociaz to prawdopodobne :p no ale generalnie niepotrzebnie wg mnie taki temat poczekajmy na g3 i wtedy sie przekonami i WTEDY bedziemy dyskutowac :)

pozdro ;)

Dark Shadows

Active Member
Lepsze jakiekolwiek dyskusje i tematy niż martwe forum, które zresztą takie często jest. Może nie potrzebnie pisałem to "dyskutujmy" :p ale ja próbuje po prostu coś pisać na tym forum, i by inni pisali. Raczej nic nie da nam nowy styl, strona itp. jak będziemy siedzieć i czekać na objawienie. ;) Chyba lepiej pisać i wymieniać się zdaniami niż czekać jak jakieś ... aż ktoś nam podsunie coś pod nos. :/

Ja tam mogę nie pisać ale naprawdę można coś robić i gadać na forum a nie tylko czekać.

Cahir

Member
A moim zdaniem to nie jest nowa bariera, ani zaklecie które mialo zabic orków tylko oni coś ładowali a to uderzenie to skutek uboczny ;P Ale to tylko mje zdanie, wszystkiego dowiemy sie jak g3 bedzie po polsku ;) Narazie możemy sie tylko domyslac iszukac informacji na zagranicznych stronach o g3 ;)

doctor

Wariat
Weteran
QUOTE(Cahir @ 17-10-2006, 15:54) [snapback]124956[/snapback]

A moim zdaniem to nie jest nowa bariera, ani zaklecie które mialo zabic orków tylko oni coś ładowali a to uderzenie to skutek uboczny ;P Ale to tylko mje zdanie, wszystkiego dowiemy sie jak g3 bedzie po polsku ;) Narazie możemy sie tylko domyslac iszukac informacji na zagranicznych stronach o g3 ;)

Robhar to trzymal :) jakas pewnie kosa fajna... mieczyk gry jak uriziel :p

Shadows - eeetam terz codziennie sa jakies nowe posty :p zawsze jak wchodze to jest cos nowego :p
reszta sama sie rozkreci

Dark Shadows

Active Member
To co trzymał Rhobar to jest jego berło. No wiecie atrybut króla. :p Według mnie, a że było magiczne to pewnie był jakiś podarunek od magów dla króla albo dziedziczne w całej dynastii.

Doctor - jakieś są. Ale pomóc im można. :p

Cisu

Member
No nie wiem, mnie też to na barierę nie wyglądało. W sumie to dla mnie najprawdopodobniej to było jakieś silne zaklęcie, lub coś właśnie ładowali ;)...

W sumie to temat jest w miarę, ale szybko go można wyczerpać i posty będą się często powtarzać (jak naprzykład mój, za co sorry). Najlepiej pozostaje poczekać jeszcze trochę i zobaczyć co też PB nam zgotowało ;).

Xombium

Member
To JEST bariera, i powstala, aby ochronic stolice od orkow, Rhobar rozkazal zeby ja utworzyc. Wiem to z World of Gothic, koles pisal jak przeszedl itd. (ponoc z Rhobara straszny sk****syn swoja droga:)) Link do tematu: KLIK Temat po angielsku, jesli ktos nie lubi spoilingu i woli sam sie dowiedziec wszystkiego to niech nie patrzy na to :D

Cahir

Member
Dobra, juz wiemy że to jest bariera, ale czy działa na takiej samej zasadzie jak ta w górniczej dolinie ? A może przepuszcza tylko ludzi ? Nasuwa mi się mnóstwo pytań ,ale jedno jest pewne, tworccy nie pozwolą nam się nudzić i prędzej czy póżniej poznam odpowiedzi na nie ;)

Dark Shadows

Active Member
Według mnie ona powinna przepuszczać ludzi choćby, dlatego, że na intrze widzimy jak zabija orki. Wątpię by taki czar, co zabija naszych zielonoskórych znajomych :D miał zabijać nas samych. Drugi powód to gdyby król wygrał wojnę to chyba chciałby wyjść spoza tej bariery. Wiec, dlatego wątpię by zabijała ona ludzi i prawie na pewno da się tam wchodzić i wychodzić.

Pozdrawiam.

cichy

Member
Hmm... Trochę dziwnie z tą barierą. Rozumiem, król u kresu sił wojska postanowił założyć barierę aby odgrodzić się od reszty świata jak i orków i planować co dalej, ale skąd będą brać prowiant, materiały na zbroję i broń? Podobno ma być kamień teleportacyjny do wnętrza bariery jednak gdyby coś takiego weszło w posiadanie zielonoskurych z królem i stolicą Vengard byłoby kiepsko...

Dark Shadows

Active Member
W pewnym sensie masz rację. Jak będą dostawać zaopatrzenie i jedzenie? Ja myślę, że jak już pisałem przejść mogą ludzie to oni mogą je przewieść. Druga sprawa, że zamek ma być okrążony wiec może w ogóle nie dostaną zaopatrzenia. Co do kamienia, który mógłby się dostać w ręce orków. Hmm kto wie może fabuła w jakiś sposób będzie związana z tym albo będziemy mieli zadania "zaopatrzeniowe”, że król zleci nam przyniesienie jakiś tam zasobów przy pomocy kamienia, o którym pisałeś.

Wiele by pisać, ale premiera coraz bliżej wiec już niedługo się dowiemy. ;)

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
A moze poprostu król wysyłą pewna grópe pod bariere i robione jest tak jak w G1. Rrzez bariere ktoś dostarcza im towary (przepycha?) a tamci je biorą...

Kushi nie zapomnij o nie spamowaniu ;p...

pS: Nie puszczam texy przez worda, sam je poprawiam wiec nie all bedzie dobrze... (tego akurat nie poprawiałem xd)

Kushi

Weteran
Weteran
QUOTE(Jodełko @ 24-10-2006, 21:30) [snapback]125175[/snapback]

A moze poprostu król wysyłą pewna grópe pod abriere i robione ejst tak jak w G1, przez abriere ktoś dostarcza im towary (przepycha?) a tamci je biorą...

Jodeł, nie zapominaj o przepuszczaniu przez worda... :p

rex

Member
Myślę że ta bariera była zrobiona tylko poto aby uratować zamek przed orkami i pewnie sami niemaja zielonego pojęcia jak ją zniszczyc i pewnie jeszcze raz będziemy pokonywac śniącego( w końcu go niezniszczylismy tylko odesłaliśmy do innego świata). Potym będziemy uznani za bochatera bariera zniknie i bedzie dalsza fabuła Gothic 3. To jest tylko moje zdanie na ten temat.

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
W Gothicu 3 jest Bariera !!! Jeśli nie wierzycie popytajcie tych co mają już Gothica 3. Stworzyli ją magowie z rozkazu Króla. Musieli ją sworzyć ponieważ orkowie zaatakowali, a nie mogli sie poddać. Bariera zabiła większą ilość orków i zabezpieczyła Magów oraz Króla i jego paladynów. Teraz czują sie bezpiecznie. Uwaga. Ci co mają Gothica 3 mogą zobaczyć króla wpisując w konsoli goto Robar.

Pozdrawiam.

Merdion

Member
nie dokładnie Aniele Stróżu jak bys nie zauważył to jest to bariera taka sama jak w koloni karnej czyli zostali w niej uwięzienie też orkowie i to bardzo dużo orków wiem bo grałem i widziałem no i wyrzynałem ich puxniej :D tak więc nie czują sie bezpiecznie wręcz przeciwnie ale reszta sie zgadza :D

Dark Shadows

Active Member
By rozwiać wątpliwości. W Gothicu 3 jest bariera i została ona utworzona nad miastem Vengard stolicą ludzi gdzie ukrywa się król Rhobar II. Tym razem jednak bariera podziałała prawidłowo i nie rozszerzyła się za bardzo. Mimo to nie sugerujcie się intrem, bowiem w barierze zostali uwięzienia też orkowie (związane z tym jest zadanie). Co do tego jak się tam dostajemy. Za pomocą kamienia teleportacyjnego zdobytego w innym mieście i za pomocą innego z tego miasta się wydostajemy.

Do bariera nie da się wejść od tak. :)

Pozdrawiam.

LOL tam na dole. Zauważyłeś, że były już dwa posty tłumaczące co i jak i koniec tematu. Nabijamy posty i dostajemy ostrzeżenie za spam. Super nie? Ehh.

Thoro

New Member
Jest w Gothicu 3 bariera dotarłem do niej nieświadomie chyba zmierzając do montery , idę patrzę jacyś orkowie dobra idę do nich może ich powybijam albo będzie jakiś quest nagle się rzucają na mnie i jak zwykle było ich dużo zbiegłem z jakiejś góry obracam się dobra zgubiłem ich idę dalej o jakieś miasto widzę z daleka idę tam patrzę nad miastem jest jakaś magiczna kopuła przybliżam się do niej patrzę ahh to bariera już wiem noto wejdę w nią tylko że już nie wyjdę mówię sobie próbuję wejść odrzuca mnie i padam na ziemię martwy , a więc chyba można z tej bariery wyjść ale już nie wejdziesz czyli ma ona odwrotny skutek niż w Górniczej Dolinie w Gothic I

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom