Jest to chyba jedna z kilku gier w której dostrzegłem wspaniałą fabułę, i chciało mi się grać, byłem również ciekaw jak gra potoczy się dalej naprawdę gra majstersztyk grafika jeszcze lepsza, polecam tą grę. Ulepszony tryb strzelania w ogóle lepiej się gra niż w pierwszą część, szczerze mówiąc mało gier FPS ma niepowtarzalną fabułę, Half-Life 2, właśnie Max Payne 2, i jeszcze, dwa tego podobne tytuły... reszta gier wnosi to co zawsze zabijać hordy wrogów, ocalić świat przed złem i zagładą... to już było to samo z II Wojną Światową, ten temat się już skończył te gry się powtarzają, tylko firmy produkujące je ścigają się kto zrobi lepszą grę o tej tematyce... Max Payne na pewno do nich nie należy miło się gra w takie gry, to nie tylko strzelanie w banie trzeba też (ale mało) pokombinować żeby np. uniknąć walki, najbardziej nie lube gier serii Quake tournaments, Uneral Tournament, Serious Sam, i Painkiller, chodzisz i zbijasz bąki sub plazmową bronią. Trzeba iść o krok w przód, niektóre gry robią postępy a niektóre się cofnęły (można dobierać).Powiem tyle Max Payne jest grą godną polecenia to jest gra z urokiem. Polecam grę: Malcolm.