Lech Kaczyński Nie Żyje

Kacperex

KacŚpioszek
Pilot samolotu prezydenckiego, również został ostrzeżony, tylko wedle prawa wieża nie mogła obcemu samolotu zakazać lądowania. To pilot podjął taka decyzję, tylko po co próbował ponownie kiedy pierwsze próby były nie udane??

Pilot z tak waznymi osobami sam nie podjął decyzji. Nie miał do tego uprawnień podobno.
Chcieli na inne lotniska ich wysłać, ale Ci bali się że nie zdążą na obchody.

Silden

RPG'owiec
VIP
A ja wam mówię - to ruskie chcą wojny. :< Przecież przypadek nie może to być, że ruski samolot podczas lotu do Rosji się rozbił. W dodatku same ważne głowy. To jest jakiś spisek. Rosja jest chytrą potęgą. Wiem, że uważacie przepowiednię Nostradamusa za pic, ale to naprawdę pięknie to obrazuje.
"`I wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą osoby ważne kraju niezwyciężonego, a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą, wrogi najeźdzca ze wschodu uderzy.. ` "
Metalowy ptak=samolot
kraj niezwyciężony=pamiętacie z historii? No właśnie
kraj ogarnięty chaosem i żałobą=czy tak się nie dzieje w Polsce teraz?
wrogi najeźdźca ze wschodu=nasz "kochana" Rosja

Hadler

Member
A ja wam mówię - to ruskie chcą wojny. :< Przecież przypadek nie może to być, że ruski samolot podczas lotu do Rosji się rozbił. W dodatku same ważne głowy. To jest jakiś spisek. Rosja jest chytrą potęgą. Wiem, że uważacie przepowiednię Nostradamusa za pic, ale to naprawdę pięknie to obrazuje.
"`I wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą osoby ważne kraju niezwyciężonego, a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą, wrogi najeźdzca ze wschodu uderzy.. ` "
Metalowy ptak=samolot
kraj niezwyciężony=pamiętacie z historii? No właśnie
kraj ogarnięty chaosem i żałobą=czy tak się nie dzieje w Polsce teraz?
wrogi najeźdźca ze wschodu=nasz "kochana" Rosja

Cholera, rzeczywiście dziwna sprawa, ale tak właściwie, to po co Ruscy mieliby nas zaatakować... chociaż teraz raczej nikt nie dopilnuje, aby się Ruscy przyznali do zbrodni Katyńskiej...

Zomin

Member
Jak już ktoś wyżej powiedział, Rosja to chytre państwo. Kto wie, czy na głowę nie szykuje się nam III wojna światowa? Tarcze antyrakietowe w Polsce i zapewne częste próby kolejnych to wersji pocisków balistycznych w Rosji... A teraz na dodatek, osłabienie naszego kraju poprzez wyłączenie najważniejszych w nim osób, czy to wszystko nie jest w pewien sposób powiązane? To przecież oczywiste.
Nie zdziwiłbym się, gdyby Polska nie wiedziała czegoś, co wiedzą nasi wschodni i daleko zachodni sąsiedzi.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Wszystko fajnie, ale moim zdaniem to ju z lekka przesada. \to portal o Gothicu, a nie gazeta.pl
Stąd nie rozumiem, czemu takie newsy si e pojawiają...

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Myślę podobnie jak yeed.

Moglibyśmy dac jakąś czarną wstążkę czy coś, to bym zrozumiał, żałoba, solidarnośc z rodzinami zmarłych.

Electric Dragon

Majster
Weteran
Dobra do wszystkich tych co kreują wizje o spisku Rosjan. Wasze sugestie i wymysły raczej niezdrowej wyobraźni przyprawiają mnie o mdłości. Zamiast - jak to mówią w tv- kontemplować się nad tym wydarzeniem i w zadumie oddać im hołd część z Was traktuje ten temat do snucia wynaturzonych teorii. Nie wiem, w domu żeście się przy stole od rodziców nasłuchali bredni o WW3? Wiem, jakie stosunki panują między częścią Polaków do Rosjan. Heh, panowie i panie, w dzisiejszych czasach takich spraw nie załatwia się hucznie tylko skrycie. Nie widowiskowym rozpie***niem samolotu rządowego.
Mimo swojej niechęci do kilku polityków, mam wzgląd że zmarłym należy się szacunek. Najbardziej mnie martwi stan wojska polskiego, utrata wcześniej czołowych dowódców lotnictwa, teraz praktycznie każda formacja nie ma swojego zwierzchnika. Byli to doświadczeni ludzi, a ich zastępcy wcale nie będą im dorównywać umiejętnościami. Mam nadzieję, że zbytniego burdelu nie wprowadzi to zdarzenie w szeregi armii.

Ostrzegam, zobaczę jakieś dziwne, dziecinne, głupie sugestie dot domniemanego zamieszania służ rosyjskich w tą katastrofę, posty będę usuwać a użytkowników karać warnem. Idźcie pod wiejski sklep takie teorie żulom sprzedawać. (bez uraz do mieszkających na wsi, sam mieszkam w niej :))

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Toć jak waść taki kozak to dawaj warna. Teoria jak każda inna. Równie dobrze mogli się w to ruscy zaangażować co wydaje mi się prawdopodobne ponieważ trochę się interesowałem tym system i swoje odkopałem i swojego się dowiedziałem. Więc usunięcie głowy państwa i głównych wojskowych w takich okolicznościach to idealna gratka. Pytanie jest po co. Jeśli by to zrobili gwarantuje wam że mieli by w tym cel jakiś. Putin dobrze umie zakręcić bałaganem w Rosji.

Mówię że to jest możliwy, aczkolwiek tylko domniemany scenariusz. Równie dobrze może być tak jak mówią media rosyjskie. To tylko teoria poparta domysłami. Niczym innym.

Electric Dragon

Majster
Weteran
Toć jak waść taki kozak to dawaj warna. Teoria jak każda inna.

Kozak ani cfaniak ze mnie żaden. Po prostu kręcę z niedowierzaniem głową jak widzę, kto takie teorie wysnuwa. O ile jeśli Ciebie i paru innych darzę szacunkiem za wiedzę, to niektórych po prostu nie mogę zrozumieć. Że w tak młodym wieku piszą o teoriach spiskowych sugerujących dobre rozeznanie się w sytuacji. Co innego dyskusja na poziomie, co innego cytowanie jakiejś przepowiedni czy licho wie czego i podkładanie swoich domysłów.
Putin potrafi zakręcić bałaganem. W końcu nie zaszedł by i nie osiągnął tego bez swoich umiejętności i wiedzy. Ale musiał rzeczywiście dobrze grać, kiedy pomagał Tuskowi podnieść się z kolan.
Po prostu ja nie widzę żadnego celu dla rosjan w tym zdarzeniu. Wręcz gorzej dla nich, że praktycznie w rocznicę mordu w Katyniu, w pobliżu miejsca kaźni współczesna grupa elit i generalicji straciła życie

Aha, wg mnie szastanie pojęciem wybuchu kolejnej wojny jest nie na miejscu. Jeden podkręca drugiego a nie o to powinno chodzić w tej dyskusji

Edit: Jak widać, w każdej społeczności pojawia się osobnik, który musi kogoś urazić http://www.youtube.com/watch?v=g488Hwhj3bY&feature=related

Zgłaszajcie naruszenie praw tym filmem

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Trochę zbyt dużo w tym przypadku, by uważać, że to była zaplanowana katastrofa. Zwalona pogoda, 4 podejścia do lądowania, prośby o lądowanie gdzie indziej (o ile te 2 ostatnie fakty są prawdziwe). To wszystko wskazuje jednak na to, że ruscy nie maczali w tym palców.

Druga sprawa, to jednak ta tragedia zaowocowała czymś, tak mi się wydaje. Dwa nasze narody zbliżyły się do siebie, tak blisko jak już dawno nie było (nie licząc komuny bo to było sztuczne). Miediediew jak i Putin działają jak tylko mogą, by nam udogodnić (lub tak pozorują). Na prawdę, ja jako zagorzały wróg ruskich, niemców i innych, dziś bardziej przychylnie patrze na ten naród, na ich władze, mimo ciągłej nutki nieufności.

Cóż, było i się nie odstanie. Trzeba wziąć się w garść i zbudować część administrację od nowa. Zobaczymy jak nasi polityce sobie z tym poradzę, czy będą w stanie zaniechać sporów, czy okażą się zwykłymi zwierzakami.

creative75

New Member
Na początek powiem,że też nie za bardzo lubiłem Prezydenta.
Jednak ,nigdy bym nie życzył nikomu śmierci.
Nie wydaje mi się też,aby były jakieś teorie spiskowe.
Jedno czego nie lubię to ,że już wieszają "psy" na pilocie (a sądzę,że decyzję o lądowaniu podjęli Ci wyżej ustawieni).
Od wczoraj nie bardzo mam ochotę cokolwiek robić (nawet na swoim forum nic nie robię).
I popieram zrobienie czarno-białego nagłówka lub czarną wstążkę.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Co nie zabije to wzmocni. Nie mamy innej drogi. Inaczej będzie już po nas.

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
całe wydarzenie jest przykre jak każda katastrofa, tylko to bardziej nas dotyka ponieważ wraz z prezydentem straciliśmy generałów wojskowych, polityków, szefaów IPN i NBP oraz wielu innych ludzi.
nawet jak nie znalismy ich osobiście, to mimo wszystko każdy z nas znał te osoby. gościli w naszych domach głównie za pomocą radia, tv i gazet, więc byli nam w jakiś sposób bliscy.

podniesiemy się, nie mamy wyboru. stanowiska nie problem zastąpić ale samych ludzi, jako osób nie da się zastąpić bo każdy jest inny na swój sposób.
po tych dniach zadumy wszystko wróci do normy. tak naprawdę nic się nie zmieni, może poza paroma procedurami

mam nadzieję że wszystko się wyjaśni, jak na razie zbyt wiele różnych teorii na temat całego wydarzenia,
na bieżaco śledzę wypowiedzi różnych ludzi, polityków, generałów, różnych ludzi w tym pilotów, teorie się zaczną mnożyć, musimy poczekać,

rosjanie z honorami pożegnali prezydenta, próbują jakoś pomagać rodzinom. mam nadzięję że to wszystko robią od serca a nie wynika to tylko ze stosunków dyplomatycznych. wiele z nas wie co się dzieje w rosji, kim był putin. oby coś w nim zaczęło się zmieniać na lepsze.
czy kiedy kolwiek dowiemy się całej prawdy - nie mamy takiej pewności

zasmuciły mnie niektóre wpisy na rosyjskich portalach, ale o tym możemy porozmawiać kiedyś... przy innej okazji

Electric Dragon

Majster
Weteran
z tego co wiem, to tylko portale o komunistycznych poglądach pisza, że to zdarzenie spowoduje odcięcie się Rosji od Europy. Mam nadzieję, że wręcz przeciwnie będzie. Nie chcę, by za kilka lat pisano, że w Katyniu zdarzyła się podwójna tragedia a cześć informacji nie została ujawniona.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Putin to lisek w owczej skórze. Ja tam nie wierze w jego dobre intencje.

Przy okazji całej katastrofy włoskie media przypomniały o katastrofie Władka Sikorskiego nad Gibraltarem.
Powiedziały coś bardzo istotnego o czym wszyscy Polacy boja się nawet pomyśleć.
Zaznaczyli, że z pewnością gdzieś w tle pojawi się rozważanie czy to na pewno był tylko wypadek. Dali jasny sygnał poddając taka informację, ze mają wątpliwości.

Electric Dragon

Majster
Weteran
oj ie włoskie, już 2h temu zaczęło się w wydaniu specjalnym tvn w niektórych wypowiedziach pojawiać uwagi, że w końcu jutro czy pojutrze ktoś będzie zwracał uwagę na teorie spiskowe i udział strony rosyjskiej w katastrofie. Ufajcie czy nie, ja nie znam faktów, nie mam dostępu do wszystkich informacji. Głowy nie będę zawracał sobie bzdurnymi teoriami. Owszem można podyskutować, ale nie przy podpieraniu się jakimiś chorymi domysłami.

Zresztą media polskie zwracają uwagę na inne fakty, coraz głośniej niż kiedykolwiek indziej jest o Katyniu 1940. Wszystkie serwisy puszczają wywiady z Andrzejem Wajdą, który mówi o tym zdarzeniu. Francuski minister spraw zagranicznych zadaje pytanie w narodowej telewizji czy francuzi naprawdę rozumieją czym dla nas jest Katyń. I jest mówią, że Rosjanie nie chcą otworzyć wszystkich archiwów.

Mam nadzieję, że po tym wydarzeniu wszelkie tajemnice, domysły związane z mordem polskich oficerów zostaną wyjaśnione.

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
http://www.mmpoznan.pl/blog/entry/2020/Anarchi%C5%9Bci+z+okazji+katastrofy+robi%C4%85+imprez%C4%99+na+Rozbracie.html

Bydło ...

Edo ma racje. Będą wiarygodne konkrety będzie można się zastanawiać nad rzekomym spiskiem. Póki co jest jasno ukazane że to był wypadek. Pośpiech, zła pogoda, ujowy sprzęt. To nie wystarczy na wypadek ? Trzeba się doszukiwać dziury w całym ?

Electric Dragon

Majster
Weteran
Dudekkss dał przykład jednego bydlęcego zachowania. Ja dam przykład drugiego, tym razem chciwego wykorzystania tragedii:

http://www.tvn24.pl/28385,1651765,0,1,uwaga-na-kondolencyjnych-naciagaczy,kontakt_detal.html

Uważajcie na stronę www.zlokondolencje.pl, naciąga ludzi na kasę.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Już dzisiaj dosłałem jakieś smsy żeby wysyłać z okazji katastrofy kondolencyjne. Jakieś gady liczą, ze przy okazji zarobią.

Edo ma racje. Będą wiarygodne konkrety będzie można się zastanawiać nad rzekomym spiskiem.
Czasami zastanawiam się w jakim wy świecie żyjecie. Wierzycie w to, że naprawdę padną takie konkrety ?
Gdyby w Polsce ktoś głośno rzuciłby taką wiadomość nie chce myśleć do czego to mogłoby doprowadzić.
Nikt nam prawdy nie powie. Mam wrażenie, że bardzo chcielibyście, żeby to było tak jak mówicie...tak bardzo, ze nie dopuszczacie logicznych alternatywnych możliwości. To nie jest teoria wyssana z palca. Mamy podstawy, żeby spoglądać na tą sytuację z tej perspektywy.

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Jakby były aż tak logiczne jak to podkreślasz to można by w nie uwierzyć.. póki co nie są.
Możliwości jest wiele, nie zaprzeczam, ale rozmyślanie teraz nad nimi i knucie coraz to dziwniejszych teorii spiskowych jest nie na miejscu. Nikt nie mówi o nie wiadomo jakich konkretach ale niech to będzie chociaż coś bardziej wiarygodnego niż fala domysłów. Za wiele faktów wskazuje na to że był to zwyczajny wypadek, przez pośpiech i fatalne warunki pogodowe.

Do góry Bottom