- Zespół Renault z przyjemnością informuje, że Robert Kubica będzie startował w naszych barwach w sezonie 2010 - czytamy w oficjalnym oświadczeniu zespołu. Po miesiącach spekulacji w końcu oficjalnie potwierdzono, że to polski kierowca zastąpi Fernando Alonso w barwach ekipy z Enstone.
- Cieszymy się, że od przyszłego sezonu Robert Będzie naszym kierowcą - powiedział Bob Bell. - Od momentu debiutu w Formule 1 w 2006 roku przyglądaliśmy się mu jako jednemu z najbardziej utalentowanych kierowców swojego pokolenia. Jesteśmy szczęśliwi, że w przyszłym sezonie ścigać się będzie naszym bolidem. Renault ma wielkie ambicje i czujemy, że Robert może odegrać dużą rolę w ich spełnianiu - dodał szef zespołu Renault.
Radości z podpisania umowy nie krył także polski zawodnik. - Cieszę się, że dołączę do Renault w przyszłym sezonie. Czuję się szczególnie związany z tym zespołem, ponieważ w 2005 roku wygrałem serię World Series by Renault. Dzięki temu miałem szansę testować bolid F1 w Barcelonie i zbliżyłem się do Formuły 1 - powiedział Kubica.
- Dzielę z zespołem podobną mentalność zwycięzców. Jestem bardzo zmotywowany i uważam, że razem możemy znaleźć się na czele stawki. Liczę, że będziemy walczyć o mistrzowski tytuł - zapowiedział polski kierowca.
Żródło: http://www.wp.pl
Co sądzicie o przejściu Roberta Kubicy do zespołu Renault ? Jak myślicie będzie lepiej czy gorzej dla jego kariery ?
Ja co do tego mam pewne wątpliwości. Moim zdaniem zespół, który ustawił wypadek Nelsona Pique nie będzie w stanie stworzyć bolidu
dla Roberta.
Zapraszam Do dyskusji