Jak Tu Wpadłe(a)ś ?

doctor

Wariat
Weteran
Hmm...
wpisałem w google "Gothic" i pierwsza strona na którą zajrzałem była jakaś lipna,
na szczęście druga okazała sie strzałem w 10 :) w poszukiwaniu odpowiedzi na dręczące mnie pytania zacząłem odwiedzać forum jako gość, po jakimś czasie zapisałem sie na forum (04-03-2005) i zacząłem czynnie brać udział w jego życiu...

potem przystąpiłem do magów i jakoś tak przeleciało od Zastępcy Przywódcy przez samego Przywódce w końcu zostałem Moderatorem... co będzie dalej? tego to już nikt nie wie :)

Pozdrawiam

PS. Ostatnio sie z tymi postami wszyscy poprawili... cieszy mnie to :)

xenex

Member
Po upadzie Gothic Khorinis postanowiłem sobie znaleść miejscówke stałą. Wpisałem gothic w googlach(No cóż patent znany ale co poradzić :p ) i znalazłem Gothic Up wchodze na strone i pomyślałem sobie że się nieźle prezentuje. Liczba zarejestrowanych userów zrobiła na mnie(Początkowo) wrażenie(nie równa się z stroną o CS'ie^^).
I tak siedze już kilka tygodni(może ze dwa są) i gnije czekam na wielkie wydarzenie jakieś.
Może coś mnie tutaj czeka ? xD heheheh

Zmazik

New Member
Moja historia z tym forum zaczęła się dzisiejszego ranka poszukiwałem pomocy do Gothica 3 i zobaczyłem ten adres gothic.org.pl no i przeznaczyłem trochę czasu na dokładne oglądnięcie z awartości tego adresu no i znalazłem się tutaj :]

Matteox

Member
Hehehe...troche smieszne jak tu wpadłem...bo?..bo potrzebowałem jak najwiecej informacji o G3 jak odrazu wszedł :p
I nie miałem zamiaru dłużej w tym portalu zostawać ale cos powiem szczerze mnie tu zatrzymało ;) i dobrze bo jest tu wiele spox ludzi :lol: ...heh i co? i teraz siedze w tym forum codziennie.... :rolleyes:

szczurek

Menda serowa
Weteran
Zaraz po tym jak zobaczyłem u kuzyka gothica, przyjechałem do domu i zacząłem szukać w necie wszystkiego o nim. Wpisalem w google gothic i ta stronka była chyba pierwszą więc sobie kliknąłem. Najpierw przez miesiąc miałem ustawioną tą stronę jako startową a potem zobaczyłem że jest coś takiego jak forum. Zanim sie zorientowałem że można sie zarejestrować też troszke minęło, ale po tych wszystkich trudnościach zawitałem tu na dobre :)

Vullin

Feainewedd
Witam. Ja chciałem poprostu znaleźc forum o Gothicu żeby sobie popisac itd. Więc wpisałem sobie w googlach "Gothic" ( jak wszyscy prawie :) ) i pojawiły się jakieś strony. Pierwsza, na którą wszedłem była nawet fajna, ale jak się chciałem zarejestrowac na forum to link aktywacyjny nie dochodził... Na następnej to samo ! W końcu wszedłem na to forum i to było jedyne, które mi działało :D No i zacząłem pisac. Napisałem z 13 postów i forum przestało działac <_<... Strasznie się zdenerwowałem i długo nie zaglądałem... Niedawno przypomniało mi się to forum, bo miałem w ulubionych... Wszedłem i działało... No i jestem nadal :)

Pozdrawiam...

shooX

Ciasteczkowy Potwór
Weteran
Przyznam, że niektóre sposoby zżycia się z Gothic Up są naprawdę oryginalne, co mi się bardzo podoba.

Ja osobiście trafiłem na Gothic Up bardzo dawno temu, niestety w ów czasie nie miałem zielonego pojęcia, co to jest forum. Zazwyczaj skupiałem się na klimacie strony głównej, oraz sposobie pisania działów (w moim przypadku drobnej prostocie, co do mnie trafiała).

Moja przygoda z owym portalem zaczęła się bardzo banalnie. Pamiętam, że był to rok 2003, i tegoż czasu pod adresem gothic.g4ce.pl stało wspaniałe Gothic Site. Dopiero z tego, co kojarzę pod koniec roku, zauważyłem kolosalną zmianę portalu oraz zmienioną nazwę na Gothic Up. W późniejszej fazie przygody, czekałem, aż ponad rok z rejestracją na forum. W owym czasie forum działo na dennym skrypcie phpbb, oczywiście dostałem po napisaniu równego setnego postu bana, za męczenie Glifiona na "czacie" – ah ten wspaniały klimat.
Od dawien dawna marzył mi się tzw. "Op" ; ]. Do tej pory nie spełniłem swojej skromnej zachcianki – hulaj dusza, kolejny cel do osiągnięcia.

Aktualnie jak widać jestem global modem i na tym poprzestanę. Może doczekam czasów, aż zostanę uhonorowany jakąś większą rangą, aczkolwiek ów posada wystarcza mi zupełnie.

Pozdrawiam, xarox.

zaitsev

Member
Ja trafilem na forum wieki temu ;] Stalo sie to poprzez problem z Gothic'iem II. Niemoglem znalezdz czegos niepamietam dokladnie czego i tak trafilem na forum. Poprzez fakt ze mi sie spodobalo zostalem dluzej (poczatki jako spamer ;]), pozniej przez jakies pol roku nie zagladalem az jakos 3 miesiace temu mniej wiecej wpadlem przypadkiem na forum w googlach, i tak powrocilem ;]

P.S.
Byłem tu przed Kacperkiem :p

RobsonAjax

Member
Gdzieś w II połownie 2004 roku, przeglądałem stronę play.pl (wtedy jeszcze play.com.pl :p ), szukając sobie informacji o Gothicu (nie pamiętam jakim). Spojrzałem na komentarze i w jednym z nich była opinia Vampka, który dał tam link www.gothic.up.pl.
Do 4.II.2005 czytałem artykuły, wchodziłem na chat, przeglądałem newsy...
Później forum i do dzisiaj tu jestem ;) . Szkoda tylko czasu, który forum było shackowane, ale dziś jest wszystko w porządku i oby jak najdłużej tak się działo. A krótką historię forum przedstawił już Lares_ ;) , więc to już pominę.

Pozdrawiam.

P.S. Dodam tylko, że jest to moje pierwsze na którym się zarejestrowałem, jedyne forum na którym mam powyżej 40 postów ;).

E

eMzi

Guest
Pierwszy raz na GUp natknąłem się szukając pomocy w G2. Znalazłem ją na stronie i o GUp zapomniałem. Na forum zawitałem wraz z wyjściem Nocy Kruka i problemów z nią. Pamiętam jak wykłócałem się tu z Gumisiem/Reziwizem/Respevem (pierwsza osoba, którą tu poznałem i znam go do dzisiaj) o to, że mi NK nie działa. No i od tamtego czasu siedzę. I tak siedzę tu już ponad 2 lata z krótkimi przerwami.

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
jak data obok wskazuje trafiłem tu w styczniu 2005, za pośrednictwem kolegi który powiedział że to fajne forum(podpisuje sie pod tym imieniem i nazwiskiem), wiele z nim przeżyłem, prawie wyleciałem(teraz staram sie pisać na temat jeśli mam coś do powiedzienia->dobra rada)na moich( i nie tylko) oczach to forum zaatakowali hakerzy.. eh tylko wspominać, ale odbiajm od tematu :p... tak więc kolega mi pokazał poza tym wtedy zaczynałem okrywać świat gothica i bardzo mi przypasował, tutaj znalałem wiele odpowiedzi na różne pytania oraz poznałem świetnych ludzi i jeszcze napewno poznam :D

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Nie mam co się za bardzo rozpisywać :) Po Upadku Gothic Khorinis praktycznie zakończyłem swoją przygodę z różnymi forami. Miałem tego trochę dosyć. Przez dość długi okres czasu Xenex namawiał mnie do zarejestrowania się tutaj, mówił że jest tu dużo znajomych z GK. Więc po jakimś czasie się zarejestrowałem i jestem :). Teraz Xenex mówi że jak nie dołączę do Zbójów to mnie zabije :lol:.

dankan

Member
jak większość ludzi szukałem po prosu pomocy :rolleyes: :rolleyes: a jako że wcześniej urzędowałem na forum gothica na phx.pl :rolleyes: (sory za kryptoreklame) które sie niestety posypało jakis czas temu, postanowiłem przyłączyć się do nowej dla społeczności gothica :unsure: :rolleyes: :rolleyes: :lol:

Wismerin120

Zastępca Przywódcy Leśników
Ja (jak zapewne większość userów) znalazłem strone poprzez google szukając informacji na temat gothica. Napoczątku jako gość szukałem swych odpowiedzi na nurtujące mnie pytania, (no trochę spamu się porobiło) Później się zalogowałem i dostając kilka warnów wkurzyłem się i postanowiłem, że już nigdy nie wejde na żadne forum o gothicu. :p:p:p:p.
Jednak po jakiś 2 miechach wróciłem, zarejestrowałem się ponownie i postanowiłem zacząc wszystko od nowa.
Powoli zbierałem posty, raz miałem jakiś zastój i wchodziłem na forum dośc żadko. Później gdy chciałem wrócić forum nie działało, a na stronie głownej był list od hakerów. Wtedy chyba przeżuciłem się na forum adamantytowej wieży poświęconym grą o tematyce the elder scrolls. jednak to nie było to, dalej miałem w pamięci starą dobrą stronkę o gothicu. Minęło trochę czasu i znowu tu wróciłem.

No by było na tyle...

Do góry Bottom