Gup Bardziej Sprzętożerne Niż Crysis 2

Status
Zamknięty.

Vendetta

Deathproof
VIP
Witam.

Miałbym prośbę o zainstalowanie nowego skinu do tego forum, utrzymanego w ciemniejszych kolorach, takich jak ten. Teraz piszę z gup black, ale przeważnie siedziałem na IPB Pro.
Powodem jest to, że gupv2 jest bardzo ciężki. Nawet przy moim sprzęcie (stary, ale ciągnie Crysisa 2 na full z drobnymi przycinkami) scrollowanie forum nie jest już płynne, nie mówiąc już o jego działaniu na starszych komputerach. W mojej szkole (czasami wchodzę z informatyki) trudno jest zmienić skin z gupv2 na ipb pro, bo strasznie się to tnie.

Podsumowując, przydałby się jakiś compactowy, prosty, ciemny skin (jeżeli byłby lekki, coś jak IPB Pro recolored, mogłyby być 2-3 wersje kolorysttyczne). Przeglądanie białego forum jest fajne, bo skin jest lekki, przyjemny, ale to wciąż nie to.

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Najlepiej dalibyście stary skin beziego w zbroi palladyna bodajże z 2004 roku. Boski był. :trollface:

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
albo ten niebieski z logiem z nocy kruka ^^. Choć raczej to nie ten skrypt/wersja.

Ja używam IP.Board i nie mam problemów. No trochę to na klimacie traci, ale da się przeżyć. Jest pewnie sporo darmowych skinów które można by użyć. Może warto poszukać?

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Dlaczego widząc temat, wiedziałem od razu że V jest jego autorem?

W domu i w pracy mam ten sam skin ustawiony. W domu mam dość dobry sprzęt, nie tnie nic. W pracy padaka że strach się bać, nie tnie nic. Pytanie dlaczego tak jest? Kij to wie, po prostu nie tnie. Nie wiem dlaczego masz same problemy z tym wszystkim.

Szczerze też wątpię by Kacp coś z tym zrobił, bo i po co?
Z drugiej jednak strony, jeśli strona internetowa Ci tnie, to może czas na format?

Arminas

Wybraniec Adonix'a
V czy ty nie szukasz na siłę sensacji? A to męczysz się i pocisz aby pokazać wszystkim jak bezsensowne są reklamy na Gup i jak je usunąć, teraz, nagle (bo kiedy skrypt i szablon forum został zmieniony?) okazuje się że ci się przez szablon strona tnie. Do tego nazwy tematów wprost wyjęte z faktu. Nie wiem czemu na siłę pokazujesz że wszystko jest źle i że tylko ty nas potrafisz wyswobodzić z tego pola złej energii.

Mi się strona nie tnie. I nie słyszałem nigdy wcześniej o takim problemie, choć wiem że parę osób korzysta z innego skinu. A może to jednak twój internet szwankuje? Może trzeba zaopatrzyć się w większą prędkość? Albo formacik komputera? Jestem 100% pewny że forum nie żre ani tyle ramu, ani nie zużywa tyle mocy procesora ile Crysis2.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Najwyraźniej nie wiesz co to porządki na kompie. Mnie również nic nie tnie ani na lapku, ani na kompie w jobie.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Cięło mi się forum na Windowsie XP i starszej wersji Firefoxa (3.5 chyba). Na początku nowej wersji skryptu i nowego laya z tego co pamiętam to kilka osób narzekało, ale już to wszystko ucichło. Trzeba było pół roku temu o tym pisać, bo teraz to tak jakbyś szedł z motyką na księżyc.

Polecam też zaktualizować wszystkie gówienka do przeglądarki, flashplayery, Shockwavy itp.

http://get.adobe.com/pl/flashplayer/

http://www.dobreprogramy.pl/Adobe-Shockwave-Player,Program,Windows,13041.html

Silden

RPG'owiec
VIP
Na moim dziesięcioletnim kompie forum się nie tnie. To chyba coś znaczy?
Robisz wiele szumu o nic, V.

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Gup Bardziej Sprzętożerne Niż Crysis 2

Tak absurdalnego stwierdzenia (a zarazem tytułu topiku) dawno już nie widziałem. Poprzednicy już zdiagnozowali przyczynę. Nie ma to nic wspólnego ze stanem rzeczywistym. Chodzi po prostu o zwykłe narzekanie i pokazanie, jak to niby na sercu leży nam dobro ogółu forumowego.

Mnie nie tnie nic, ani w domu, ani w pracy- gdzie korzystam z Blue Connecta- więc nawet prędkość, neta nie zabija. Nie ma to wpływu na ładowanie i komfort pracy na forum.

Wniosek? Temat zastępczy.

Vendetta

Deathproof
VIP
Dobra, widzę, że nic nie można zaproponować, bo się elita forum oburzy -_- Boom i AS normalnie do tego podeszli. A Crysis 2 płynniej mi chodzi, niż przewijanie forum klikając ŚPM.

Ten stary skin, o którym mówi Boom, był boski :)

Ale jedno pytanie wam zadam... Czy was to boli, że ktoś proponuje coś nowego? Tak to wygląda. Ludzie, to tylko forum -_- Chciałem pooglądać gup w fajnym skinie, w którym nie byłoby setek niepotrzebnych bajerów, przezrocza, itp. I pewnie nie tylko ja.

"bo wszystko, co nowe jest be"

W którym miejscu ten spam? zabawny jesteś

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
V. taką sobie wyrobiłeś opinie i nie dziw się reakcjom. Problem imo dotyczy głównie twojej maszyny, bo u mnie na niczym się nie tnie, nawet na lapku na ktorym jeszcze stoi stary, dobry xp.(a i jeszcze dodam że na telefonie, też mi się nie tnie :)) Poza tym, dziwne że dopiero teraz zaczęło co to przeszkadzać :)

Co do tego że to forum tylko, zaproponwałeś temat i każdy wyraża swoją opinie. Myślę że inaczej by to wyglądało jakbyś sam zaproponował jakiś skin, a nie napisał że w tym ci sie tnie. Kiedy jest problem ze skinem Poza tym kiedy ten skin wszedł? Dawno temu w trawie.

I dlaczego uważasz, że dla nas 'wszystko co nowe jest be' co? Bo jak na razie to chyba ty się wykazałeś tym tokiem myślenia(pisałeś coś o tym, że addon od Facebooka ci przeszkadza, czy coś w ten deseń, a jest on na prawie każdej stronie i tak, jest czymś nowym)

Chyba tyle miałem do powiedzenia. Przynajmniej na razie :)
Peace.

Vendetta

Deathproof
VIP
Dobra, dobra, nikomu się nie tnie, spoko.

Dziś szukałem skinów, po łebkach, bo nie miałem czasu, niestety nic nie znalazłem. Ehh, może jeszcze poszukam. Jakoś ogólnie to ostatnio do d*py jestem, ciągle szukam dziury w całym ~~

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Ja tam się z nikim nie zgadzam.

Mi strona nie muli chociaż uważam, że za dużo w niej bajerów i jednak czasami mogłaby działać szybciej. Jednak problemów żadnych nie mam.

Ja po prostu wyraziłem swoje eksperckie zdanie by dodać ponownie stary skin :lolface:

Vendetta

Deathproof
VIP
Ja po prostu wyraziłem swoje eksperckie zdanie by dodać ponownie stary skin :lolface:
Ta, ale starego skinu:
a) nie ma nigdzie (ani na dysku kaca, ani gdzieś schowanego na gup)
b) nie zainstalujesz na tym forum, bo to nowe IPB, a tamto było na ipb 2.x.x

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Ewentualnie można komuś zlecić, ale to się wiąże z kosztami, więc raczej szkoda zachodu.

Jeżeli znajdziecie kodera, to może kiedyś ja spróbuję coś zrobić, a może ktoś inny? Słyszałem że Armi też się kiedyś tym zajmował :p.

Co do obecnej sytuacji, mi jest obojętne ;p. Ścina bo ścina, dlatego używam IPBoard i żyję ;]. No i nie wiem czy dalsza dyskusja tutaj ma sens, bo chyba do niczego sensownego nie dojdziemy.

Edit: @Down

No niestety, z takimi rzeczami nie jest łatwo ;p.

Arminas

Wybraniec Adonix'a
Można zrobić stylizowany na stary skin, ale z tym będzie naprawdę dużo zachodu. Tak naprawdę trzeba będzie robić wszystko od podstaw :/

Cedric

GołoWąs
Jeżeli trzeba Armi ,to moge ci trochę pomóc ,bo byłoby fajnie zmienic skina na tamten stary (albo podobny ) :cool:

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Jeśli chcecie się w to bawić zapytajcie najpierw bossa, czy zgodzi się to wgrać.
Bo na co wasza praca jak potem to pójdzie do śmieci, bo okaże się, że Kac jej nie wgra.

Cedric

GołoWąs
Jeśli chcecie się w to bawić zapytajcie najpierw bossa, czy zgodzi się to wgrać.
Bo na co wasza praca jak potem to pójdzie do śmieci, bo okaże się, że Kac jej nie wgra.
Szczegóły ,szczegóły :trollface:
Jak tu Kac nie przyjmie,to wgram to na CedRoMa

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom