Gothic Up Serial

Status
Zamknięty.

Zomin

Member
Wcale nie mówię, że chcę wszystkimi rządzić. Poprostu uzyskałem poparcie dużej części forum. Nie chcę robić tu za jakiegoś pana i władcę. Czlapek, jeśli chciałeś pomagać, to dlaczego się nie zgłosiłeś? Jak zapewne wiesz, czerpałem pomysły od Zenka, jednak nie wziąłem starego składu, a utworzyłem nowy. Wystarczyło napisać do mnie na GG/SB/PW i tyle.. Nie będę przecież pytał się każdej osoby na forum z osobna, czy pomoże. Część znam, wiem mniej więcej, kto może pomóc i dlatego to właśnie tych ludzi wybrałem.
Co do Booma, o ile się nie mylę, dał już sobie spokój z kręceniem tego serialu.
Bury, ty nie rozumiesz, co znaczy pojęcie "Narzucać się"? Cały czas powtarzasz, że nie będziesz, ale wciąż to robisz.
Jeśli chodzi o dubbing, to jeszcze bardzo długa droga przed nami. Właśnie edytujemy z Bojanem scenariusz(czy może, układamy go z tych moich wypocin). Najpierw trzeba spisać dialogi i ostateczną wersję scenariusza, następnie stworzyć nowe grafiki i lokacje, nakręcić film, posklejać go.. A dopiero na koniec zostawić podkładanie głosów.

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
CYTAT(czlapek14 @ 10-07-2009, 11:00) index.php?act=findpost&pid=225136
I tak oto powrócił wielki Zomin i mnie wypier**lił ze stanowiska. Już oszczędzę sobie różnorakich spostrzeżeń. No to kręćcie se sami ja ide w ślady Booma.

A Tobie o co znowu biega? Kto Cię wywalił ze stanowiska i z jakiego? Bo nie bardzo kminię...

Zomin

Member
Chodziło mu o to, że Zenek wybrał go na jednego ze współpracowników nad projektem, a ja go nie chciałem. Przypominam, TO NIE JEST PROJEKT BUREGO. Zacząłem wszystko robić od nowa, od fabuły, po nowy zespół. I jeśli ktoś CIEBIE wywalił ze stanowiska, to była wina Zenka, który ZAMKNĄŁ PROJEKT i nie chciał kontynuować prac.

czlapek14

Member
Prawda jest taka Zomin że przyszedłeś tutaj ze 2 dni temu i zrobiłeś więcej niż my wszyscy przez miesiąc i to Ci się chwali. Niektórzy się pogubili podczas tych dwóch dni bo nie mają tyle czasu do spędzania na forum co Ty. Po prostu przyszedłeś, szast prast i połowa ludzi nie ma roboty do której się zaangażowałą kiedy ten pomysł dopiero się narodził w pustej głowie Burego. Jeśli tak będziemy pędzić to to się szybko wszystkim znudzi. Także więc zgłaszam się tutaj na stanowisko producenta czyli gościa od sklejania i kamery do pomocy Darth Revanowi.

Zomin

Member
CYTAT
No i chęci były lecz lenistwo także więc niestety śmiem wątpić że coś zrobimy z tego :/ więc prosiłbym o zamknięcie tematu bo nic się nam chyba nie uda zrobić.

Hmm.. Śmiem wątpić, aby z JEGO pracy cokolwiek wyszło.
A co do ciebie, czlapek. Każdy dobry człowiek nam się przyda. Narazie macie luzy, póki ja wraz z Bojanem nie stworzymy zadawalającego scenariusza, nie napiszemy dialogów itp.

czlapek14

Member
Podziękował :D
Na tylko tymi pierwszymi odcinkami niech się DR zajmie bo ja wracam za tydzień. Tylko wiecie mam nadzieję że do naszej pracy będziemy potrzebowali całego scenariusza i gotowych dialogów przynajmniej na 1 odcinek. I jeszcze jedno. Mam się uczyć Sony Vegasa czy mogę to zrobić w WMM?

Zomin

Member
To już zależy od ciebie. Dopiero za jakieś 10 dni zaczniemy kręcić cokolwiek. Póki co, zostało przeprowadzić korekty i dokończyć fabułę CAŁEGO pierwszego sezonu. Członkowie teamu dubbingowców dostawać będę po jednym epizodzie(dubbingowcy będą dostawali dialogi z jednego odcinka), a co do reżyserów i filmowców, dostaniecie wszystko na tacy, byście mogli pracować na bieżąco.

Zomin

Member
Być może znajdzie się dla ciebie miejsce, jednak póki co nie możemy nic pewnie powiedzieć. Dopiero za jakiś tydzień ostatecznie zadecydujemy. Gdy wszystko już zrobimy, wypuścimy trailer(a zarazem pierwszy odcinek serialu), który będzie wstępem do fabuły i różnił się będzie stylistyką od kolejnych części.

Bury_Zenek

Rycerz Wody
ej weź się tak ze mną nie baw po prostu powiedz że masz mnie w dupie i mnie nie chcesz wiem że chcesz to powiedzieć płakał nie będę...

Zomin

Member
Nie o to chodzi. Z takim podejściem w ogóle się nie dziwię, że nic nie stworzyłeś. JESZCZE nic nie jest pewne.
...a później ludzie dziwią się, że projekty upadają.

Bury_Zenek

Rycerz Wody
ja się nie dziwię wiesz dlaczego nie wypalił mój pomysł? przeczytaj sobie wszystkie od początku posty i co widzisz jaki chaos? w takim chaosie nie da się nic utworzyć

Zomin

Member
Twoje posty to czysty, skoncentrowany chaos, stary.. Ja staram się dogadywać na SB, GG i gdzie się da i robić wszędzie porządki.

@Down:
Dokładnie o tym samym mówię.

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Zenek, należy zacząć od tego, że zbyt napaliłeś się na ten serial. Dopiero jest tworzony scenariusz, a Ty już myślisz o dubbingu. Najpierw niech scenariusz zostanie skończony, później niech zostanie nakręcona jakaś scena, prześlij próbkę głosu i wtedy wszystko się okaże... nie wszystko naraz człowieku.

Bury_Zenek

Rycerz Wody
nie chodzi mi o moje chodzi mi o WSZYSTKIE jak tam ludzie już teksty zaczęli wymyślać... "a możecie to?" "a może dodać taki śmieszny tekst" tego typu

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
CYTAT
nie chodzi mi o moje chodzi mi o WSZYSTKIE jak tam ludzie już teksty zaczęli wymyślać... "a możecie to?" "a może dodać taki śmieszny tekst" tego typu

No to ich ignoruj, w czym problem? Tutaj trzeba wszytko robić po kolei, na spokojnie, te ich "śmieszne teksty" odstaw na drugi plan. Czy to takie trudne?

Bury_Zenek

Rycerz Wody
Ja w tym nie będę już maczać palców i tak mnie tu wszyscy znienawidzili, wywalili z buntowników (to już moja zasługa ale gdyby nie serial było by ok) i takie to gówno się zrobiło...

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Dobra, starczy tych kłótni. Każdy następny post nie dotyczący Serialu będzie usuwany a użytkownik dostanie warna.
Zenek dostajesz warna za bluzgi i pilnuj się żebyś nie dostał zaraz kolejnych.

Broother

Member
Czyli jak na razie czekamy na scenariusz, popracujcie chlopaki zeby cos fajnego wyszlo - czas macie.

Co do calego projektu, moim zdaniem Ziomin bedzie najlepszym przywodca. Przeciez gdyby nie on, nic by nie bylo. Teraz mamy przynajmniej motywacje. BooM zrezygnowal, a przeciez nie bedziemy nikogo prosic - nie chce pomoc, jego sprawa.

Zomin

Member
Dziękuję za wsparcie.. Pomimo wszystkiego muszę podziękować Buremu, za pomysł. Być może wpadł bym na to samo, jednak zajęło by to trochę czasu.. Dzisiaj postaram się pogonić Bojana do pracy nad dialogami itp.
Jest szansa, że Boom nam jednak pomagać będzie. Jakiś dziwny post.. Dziękuję także mu.

Apropo dziękowania, w pierwszym, bądź drugim odcinku w napisach wejściowych mam zamiar nie tylko wymienić listę autorów serialu, dubbingowców, reżyserów czy scenarzystów.. ale także podziękować całemu forum, za wsparcie, pomysły i pozytywne nastawienie w stosunku do projektu.. Wszakże, to nie tylko dzięki MNIE powstaje serial, ale również dzięki WAM i bez waszej pomocy nie dałbym rady.

Jak już pisałem na SB, ta produkcja nie ma wsławić MNIE, czy innych członków teamu, a całą naszą stronę, forum i pokazać, że jesteśmy zaangażowani w to, co robimy.

Dzisiaj (12.07.09 r.) na Youtube pojawił się Trailer do serialu "Gothic, Powrót Wybrańca". Zapraszam do oglądania ;) Pierwszy odcinek, miejmy nadzieję, niedługo.

EDIT:

No cóż.. Jak już wspominałem, trzeba mieć tylko czas, chęci i zespół z talentem, by zrobić wszystko..
A to dopiero początek, nie zakończymy przecież pracy na zwykłej zapowiedzi.. Narazie czekamy tylko na Booma, który miał pomóc przy scenariuszu..

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom