Giertych I Mundurki

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Witam was. Co sądzicie o pomyśle naszego kochanego giertycha? Chodzi mi tu o mundurki, w których mamy chodzić do szkoły. Co o tym myślicie?
Ja powiem tak: Pan Giertych już dawno powinien podać się do dymisji i zakopać się pod ziemie. Czego on jeszcze nie wymyślił?! Pomysł jest bardzo głupi. Jeszcze obiło mi się o uszy że mają być POMARAŃCZOWE! Mam nadzieje że to tylko jakiś fałszywy alarm. Dowiedziałem się tego na Interi, dokładnie moja siostra. Mundurki.. Ich czasy minęły już dawno temu a tu przychodzi jakiś h** (sorry ale nie mogę sie powstrzymać) i wprowadza nowe zasady. Jeszcze jakby były ciemne, i tylko bluza przymrużył bym oko.. Nie wiem jeszcze dokładnie jakie będą.. Jednak możliwe że jak już powiedziąłem wyżej pomarańczowe. Nie wiem czy tak wszędzie ale chce wprowadzić, aby do szkoły nie można było nosić telefonów komórkowych! (u nas to zostało juz wprowadzone ;/). Nie podoba mi się to co sie dzieje. Już kilka krajów wyśmiało giertycha za wprowadzanie głupich zasad, i niemądre przemówienia. Mundrurki 0/10.
Może jakaś wspólna sygnaturka przeciwko panu G. ?

Czekam na wasze opinie..
Pozdro.

=BLADE=

Dowódca Rycerzy Wody
Niektóre inicjatywy Giertycha są w pożądku... NIEKTÓRE bo większoć po prostu przekracza limit mojej wytrzymałości - m.in. MUNDURKI :( Pomysł może rzeczywiście niesie ze sobą dobro, ale bez przesady - przecież nie może być każdy równy. Ludzie nie są klonami ;)

Jedyną zaletą jest to że dziewczyny ładnie wyglądają w mundurkach MNIAM!! :lol:

ps. nie wiem co masz do koloru pomarańczowego - to mój ulubiony kolor <_<

POZDRAWIAM

Świrus

Ginekolog (Przywódca zbójów)
On to robi to chyba po to by jeszcze bardziej przypodobać sie moherom, bo raczej nie dla dobra edukacji. Co one wniosą? Przecież w regulaminach szkół(przynajmniej w mojej) są punkty odnoszące sie do ubioru, po co jeszcze komplikować? Przecież jak ktoś i tak nie zwraca na to uwagi i nosi to co mu się podoba, to jak chcą zmusić takich uczniów do mundurków? Czy Mr. Wielkie G. myśli, że nie da się lepiej wyorzystać pieniędzy(właśnie, kto zapłaci? Ludzie, państwo, czy szkoły?)?

G

Gray_Fox

Guest
CYTAT
Mundurki.. Ich czasy minęły już dawno temu a tu przychodzi jakiś h**

Jak już wyzywamy to poprawnie :p.

Cały pomysł z mundurkami to jedno wielke n/c. Popieram tezę że może to być akt oddania moherom, czy w szkołach mamy nie jedną szeroką panią co miesięcznie płacącą na szanowne Radio które jest jedynie i najwłaściwsze, które przestrzega chrześcijaństwa i idee tej religi w 100 %, i naprawdę szczerze miłuje bliźniego ? Hehe a no.

Nie mam zamiaru, chodzić w jakiś pseudo ubraniach z logiem Giertycha czy tam mojej szkoły, czy cygielnicy masonów, czy buzi Rydzyka. Takie mega lamerstwo i wazeliniarstwo było, w latach 60,70 etc. Dziś nie ma miejsca dla takich chorych pomysłów, wpychać nam debilny światopogląd że w szkołach trzeba chodzić tak a nie inaczej - to ja decyduję w co się ubiorę. Demokracja to raz. Mój Gust to dwa. A że Giertych to %$%$*# to trzy.

Cisu

Member
Heh...
No cóż, co do pana Ministra i jego koncepcji na mundurki. Jakby na to nie patrzeć, to podaje nawet sensowne niektóre argumenty...ale oczywiście nie są bezbłędne :) Jednym z nich jest na przykład to, że nikt niepowołany nie dostanie się na teren szkoły (chodzi tu o dealerów itp x)). Jest to jednak coś, co łatwo obejść, bo taki mundurek nie będzie nie do zdobycia przecież;) Ogólnie jestem przeciwny czemuś takiemu, wolę jak ktoś mi na spokojnie wytłumaczy o co mu chodzi a nie narzuca mi od razu swoją wolę :/. Tak, czy inaczej chociaż niewiadomo jak bym się tu rozpisał, wszystko sprowadza sie do jednego - jestem przeciwny temu pomysłowi i mam nadzieję, że nigdy nie ujrzy on zastosowania praktycznego ;)

halek

Member
Boję się Cisu że on już znalazł zastosowanie praktyczne :p Co do pana Giertycha nie wypowiadam się, bo każdy wie jaki on jest. Mundurki... możliwe, że część jego argumentów jest słuszna ale niektóre są po prostu śmiechu warte. Moim zdaniem narzucanie młodzieży czegoś, czego tak bardzo nie chcemy przyniesie odwrotny od zamierzonego skutek. Zresztą co do tego że "nikt nie wejdzie do szkoły" to podobnie miało być (przynajmniej w mojej szkole) z identyfikatorami. Jak byłem w pierwszej klasie gimnazjum to się do tego potrafili przyczepić, ale i tak szło wejść. Teraz wszyscy to zwyczajnie olewają i nikt w szkole nie nosi. Można by się faktycznie rozpisać, ale dla mnie to zwyczajnie zły pomysł. Zresztą jeśli Romek dopnie swego to czas pokaże czy korzystnie wpłynie to na jego popularność.

Sever Sharivar

Słodka...
VIP
Panowie, zapominacie że nie tylko w naszym kraju młodzi ludzie mają (wybiegam w przyszłość) chodzić w mundurkach. Mówicie, że to kicha, bezsens, wazeliniarstwo itp. Mundurek szkolny, taki z prawdziwego zdarzenia nie jakiś na odwal się zrobiony czy coś, oznacza prestiż, elegancje, symbol szkoły do której chodzisz. Jakoś w Anglii, gdzie jadę na wymianę, młodzi ludzie chodzą w mundurkach i nie urządzają jakiś demonstracji czy coś. Powiem tak, nawet ja, jako wymiana będę nosić obowiązkowy mundurek. W liceum miałam mundurek, ale sami go wybraliśmy więc dało się chodzić. Wygladał schludnie i elegancko, można go było przyozdobić apaszką czy czymś innym. Mówicie, że nie będziecie tego nosić. Proszę bardzo, ale wiecie, że za to mogą być kary? Nie wiem jakie, ale Roman to pomysłowy człowiek... W każdym razie u mnie leciały za to punkty i czasem było przewalone...
Kwestia druga - sam ubiór nie jest tani, trzeba się wiązać z kosztami około 300 złotych, wielu nie będzie na to stać. Polskie szkolnictwo nie jest tak bogate, by dawać mundurki swoim uczniom jak to jest w niektórych zagranicznych szkołach. Ale może to zapobiegnie rewii mody w niektórych szkołach? Co z tego, że są zasady, zasady są po to by je łamać. Może być wpisany odp. punkt w regulaminie, ale i tak znajdą się ludzie, którzy nie będą go przestarzegać.
Podsumowując. Mi mundurki nic nie robią, mogą sobie być bądź nie. Zresztą nie szata zdobi człowieka. Wszystkie pomysły Romana są śmiechu warte po głębszym zastanowieniu. Ale zawsze mogło być gorzej.
Pozdrawiam

Lord Viqux

Member
Aha, a ja chce by były mundury xD i bardzo mnie cieszy ten fakt... a wiecie dlaczego? :pP bo sam chodze do budy mundurowej :D i skoro ja muszę cierpieć, to dlaczego inni nie? hyhy, okrutny jestem wiem :D
po prostu.. nie chce się wyróżniać, rozumiecie :) jak jadę autobusem w mundurze, to jestem jedyny - inni młodzi ludzie są normalnie ubrani i nikt się na mnie nie gapi. A jak mundurki będą mieli wszyscy.. to się wiele zmieni, oj tak.
I szczerze mówiąc gówno mnie obchodzi czy będziecie narzekać czy nie xD ja to znosze, to i Wy zniesiecie, a co :lol: :lol:

G

Gray_Fox

Guest
CYTAT
Aha, a ja chce by były mundury xD

l4m3r... :p

CYTAT
Mundurek szkolny, taki z prawdziwego zdarzenia nie jakiś na odwal się zrobiony czy coś, oznacza prestiż, elegancje, symbol szkoły do której chodzisz.

Hehe to jednak zdanie nauczycieli. Dla mnie niema czegoś takiego jak prestiż czy elegancje stroju, symbolu do której szkoły to ja chodzę. Po 1) Kogo to obchodzi gdzie ja chodzę do szkoły 2) Mnie nie obejmuje pojęcie " mundurek - symbolem elegancji i prestiżu mojej szkoły" 3) Wole normalne ubrania, dzinsy, bluza etc etc etc. W moim światopoglądzie niema miejsca na takie pierdoły jak mundurki.

CYTAT
Jakoś w Anglii, gdzie jadę na wymianę, młodzi ludzie chodzą w mundurkach i nie urządzają jakiś demonstracji czy co

Wiem i widziałem. Jednak mentalność ich jest inna niż nasza.

CYTAT
to dlaczego inni nie? hyhy, okrutny jestem wiem biggrin.gif

stfu xD.

Świrus

Ginekolog (Przywódca zbójów)
Hehe to jednak zdanie nauczycieli.

Myślisz, że nauczyciele są za mundurkami? No cóż, może niektórzy tak, ale ja nie znam żadnego(moja matka-dyrektorka jest na nie, pedagog w mojej szkole też)...

pepon

Member
Prawdę mówiąc, to już został wprowadzony dekret, mówiący o tym, iż uczniowie będą musieli popierniczać w mundurkach. Inteligentny Roman najpierw sformułował go tak, że brzmiał mniej więcej "Dyrektor szkoły może wprowadzić obowiązek noszenia przez uczniów wybranego, jednolitego stroju" czy coś w ten deseń, ale krótko po tym chyba ktoś mu podpowiedział :D, iż nie jest to nakaz, tylko możliwość, więc punkt został zmieniony na "Dyrektor szkoły musi wprowadzić obowiązek..." jednakże nakaz ten będzie obowiązywał od września tego roku tylko podstawówkę i gimnazjum. Na o2 o tym pisali :D.

Jeśli chodzi o moje zdanie na ten temat... Według mnie to żenada i idiotyzm. Cofamy się w czasie przez postkomunistycznego idiotę. Mundurki nic nie wniosą, lecz jedynie obciążą nas kosztami. Poza tym, masz jeden mundurek, za który musisz przepłacać z woli pajaca, ok, ale co np. zrobić jak będziesz wracał ze szkoły i cię chociażby samochód ochlapie ? Prać na gwałtu-rety ? Założę się, że różnych takich sytuacji będzie bez liku. Oprócz tego... To kompletny bezsens. Wystarczy się zastanowić. Kiedyś była taka moda, u anglików to tradycja, a u nas ? Po cholerę ? Prawdę mówiąc to aż żal myśleć o takich idiotyzmach. Dilerzy, penerzy... Pierniczenie, i tak kto będzie chciał to sobie załatwi to i owo, może "uchroni" to paru kretynów. Ale co z tego ? Naprawdę, szkoda się wypowiadać na temat takich głupot. Nie wiem co gorszego mógłby jeszcze nasz szambowny minister edukacji wymyśleć.

Pozdrawiam - pepon

Jedi

Caporegime
VIP
O ile mi wiadomo, to umundrowanie ma obejmować podstawówkę i gównazjum ( xD ), wiec mnie to wali. :p.

Mówi się że mundur to wydatek około 300 zł, niby tak, ale można zaoszczędzić na ubraniach do szkoły. Zresztą, mundurki wcale nie są takie złe jak sie wszystkim wydaje. Jednak, argument jaki wysunął Roman bardo mnie rozbawił "zniknie zazdrość w szkołach", a co to, Socjalizm że każdy ma mieć tyle samo? Zawsze będą biedni i bogaci.
Przy okazji chcę poruszyć pomysł na całkowity zakaz wnoszenia telefonów komórkowych do szkoły, niemożliwy w praktyce i bardzo idiotyczny. Powiedzmy że ktoś daleko miszka od szkoły, uciekł ostatni autobus i pada, co mu zostaje? Naginać z buta 20 km? Ma telefon, to sobie zamowi taxi albo starych. Ministerstwo Edukacji powinno się zająć innymi, według mnie o wiele poważniejszymi sprawami.

Pozdro

RobsonAjax

Member
Witam,

Pomysł na wprowadzenie w szkołach mundurków miałby na celu zaprowadzenie dyscypliny i jedności wsród uczniów.
To są wg. mnie ważniejsze argumenty, niż "zatuszowanie" różnic pomiędzy bogatszymi, a biednymi.
Jeśli ktoś uważa że jest lepszy, bo właśnie kupił sobie bluze za 150 zł. wypromowaną przez Murzyńskiego rapera-przestępcę, od innej, biedniejszej osoby, to jest to dla mnie szczyt frajererstwa i debilizmu <_< .
Dziwi mnie fakt że nie został poruszony temat lekcji o wychowaniu patriotycznym i... homoseksualiźmie :blink: .
Zapewne wszystko w swoim czasie ;) .

Pozdro.

Lares_

Paladyn Wody
Dyscypliny uczy się w wojsku :)

Mundurki ?

Nawet, jeżeli ktoś nie będzie mógł nosić takiej bluzy, to zawsze pozostaje coś takiego jak: spodnie, buty, zegarki, telefony, ipody, mp3, mp4 i wiele innych :) rzeczy, którymi idota może, szpanować :). A "szpanowanie" uważam za szczyt debilizmu :) tu się zgadzamy.

A o pomysłach ministra ?
Sama moja nauczycielka/wychowaczyni twierdzi że, niedlugo wszyscy będą zajmować się "otoczką: szkoły(papierosy, narrkotyki, równość w szkole, religia itp.) a o nauce, niestety nasz Minister zapomniał :)
no cóż, trzeba sobie wychowywać uczniów na Wszechpolaków :p
Elitarność ?
No nie wiem :)
to mają być zwykle bluzy... z logiem szkoły...
Kolejny wydatek dla ludzi i państwa.
Bo
1. Ludzie zamożni i średnio zamożni muszą wydać te 300 złotych na mudndurki
2. Państwo musi zapatrzeć w te mundurki biednych.
Podsumowując.
Pomysł Głupi jak i większośc pomysłów naszego Ministra.

RobsonAjax

Member
CYTAT
Dyscypliny uczy się w wojsku

A jedzenia nożem i widelcem w eleganckiej restauracji <_< .
Z tego wynika, że w szkole może panowa totalny rozpiz**iel.

CYTAT
Sama moja nauczycielka/wychowaczyni twierdzi że, niedlugo wszyscy będą zajmować się "otoczką: szkoły(papierosy, narrkotyki, równość w szkole, religia itp.) a o nauce, niestety nasz Minister zapomniał

Wprowadzenie obowiązkowej matury z matmy na ten przykład.

CYTAT
trzeba sobie wychowywać uczniów na Wszechpolaków

Jednym z podstawowych założeń w szkolnictwie jest pobudzenie miłości do Ojczyzny. Żeby szanowa Kraj, nie trzeba by Wszechpolakiem...

CYTAT
300 złotych

Nie wiem skąd bierzecie te kosmicznme ceny...

Nie mam czaasu na rozpisywanie się. Postaram się go znaleźc, bo rozwinęło się kilka ciekawych dyskusji.

Pozdro.

Godfather

Maruda Di Tutti Capi
Weteran
CYTAT(RobsonAjax @ 23-03-2007, 19:47) [snapback]136371[/snapback]
Witam,

Pomysł na wprowadzenie w szkołach mundurków miałby na celu zaprowadzenie dyscypliny i jedności wsród uczniów.
To są wg. mnie ważniejsze argumenty, niż "zatuszowanie" różnic pomiędzy bogatszymi, a biednymi.
Jeśli ktoś uważa że jest lepszy, bo właśnie kupił sobie bluze za 150 zł. wypromowaną przez Murzyńskiego rapera-przestępcę, od innej, biedniejszej osoby, to jest to dla mnie szczyt frajererstwa i debilizmu <_< .
Dziwi mnie fakt że nie został poruszony temat lekcji o wychowaniu patriotycznym i... homoseksualiźmie :blink: .
Zapewne wszystko w swoim czasie ;) .
Pozdro.

CYTAT(RobsonAjax @ 28-03-2007, 19:29) [snapback]136816[/snapback]
A jedzenia nożem i widelcem w eleganckiej restauracji <_< .
Z tego wynika, że w szkole może panowa totalny rozpiz**iel.
Wprowadzenie obowiązkowej matury z matmy na ten przykład.
Jednym z podstawowych założeń w szkolnictwie jest pobudzenie miłości do Ojczyzny. Żeby szanowac Kraj, nie trzeba by Wszechpolakiem...
Nie mam czaasu na rozpisywanie się. Postaram się go znaleźć, bo rozwinęło się kilka ciekawych dyskusji.
Pozdro.

Nie w szkole nie może panować totalny rozpierdziel ale niem może panować też komuna.
Wprowadzenie obowiązkowej matury z matmy jest pomysłem debilnym ponieważ odbierze to maturę tym 50% społeczeństwa które nie mają do matmy talentu.
Jednym z podstawowych założeń szkolnictwa jest wpajanie wiedzy, a nie wpajanie patriotyzmu, jeśli tego nie nauczyłeś sie w domu, szkoła cię tego nie nauczy.
Wiesz może ktoś nie uważa sie za lepszego, może mu sie ta bluza po prostu podoba, i nie rozumiem dlaczego murzyn raper kojarzy ci sie z przestępcą. W sumie każdy ma prawo do własnych skojarzeń np mnie młodzież wszechpolska i tacy radykałowie jak ty kojarzą sie z rasistami.
Tematy o lekcjach wychowania patriotycznego i homoseksualizmie być może dlatego nie zostały poruszone bo politycy poszli po rozum do głowy i uświadomili sobie że dzieci mogą wziąć to na poważnie i zrobić z polski IV Rzesze. Tylko ze tym razem nie byłaby to wyższość rasy aryjskiej a wyższość homofobów i nazistów.

Tyle mam do powiedzenia na temat twoich argumentów.

Z wyrazami szacunku. Godfather

RobsonAjax

Member
CYTAT
nauce, niestety nasz Minister zapomniał

CYTAT
Wprowadzenie obowiązkowej matury z matmy jest pomysłem debilnym ponieważ odbierze to maturę tym 50% społeczeństwa które nie mają do matmy talentu.

To nie była opinia O pomysłach, ale o tym że nasz minister NIE zapomniał o nauce, a to różnica.

CYTAT
Jednym z podstawowych założeń szkolnictwa jest wpajanie wiedzy, a nie wpajanie patriotyzmu, jeśli tego nie nauczyłeś sie w domu, szkoła cię tego nie nauczy.

Szkoła też kształtuje postawę wobec tego, a to jest JEDEN z podstawowych, a nie podstawowy, element nauki. Co nie oznacza że tylko szkoła jest od tego, dom też jest ważny. Ważne też jest środowisko w jakim się "wychowujemy". Ważni jesteśmy my sami, bo "nic na siłę"...

CYTAT
Wiesz może ktoś nie uważa sie za lepszego, może mu sie ta bluza po prostu podoba

Jeśli się tej osobie ta bluza podoba, to nie powinien z tego powodu poniżac innych. Nie był to konkretny przykład, ale po prostu powiedzienie, że to szpan, anie kwestia gustu.

CYTAT
nie rozumiem dlaczego murzyn raper kojarzy ci sie z przestępcą.

Na początku powiem tak: są czarni i czarnuchy.
Jeśli 2/3 więźniów w USA to "afroamerykanie", a raperzy otwarcie afiszują się ze swoim gangsterskim "pochodzeniem" (nawiązują do tego m. in. Snopp Dog i The Game z dwóch przeciwnych obozów, tj. "Bloodsów" i "Cripsów", w których warunkiem przyjęcia jest napad z narzędziem ostrym, typu noż czy jakakolwiek brzytwa) to mam prawo sądzic że baaardzo wielu jest im podobnych (bądź było: morderstwa z powodu przynależności do tych organizacji przestępczych w Murzyńskich dzielnicach są (podobnie jak handel narkotykami, napady, rozboje, bójki, prostytucja) na porządku dziennym.

CYTAT
np mnie młodzież wszechpolska i tacy radykałowie jak ty kojarzą sie z rasistami.

Proponuje założyc oddzielny teamt. Rozpisałbym się, ale najzwyczajniej w świecie nie mam czasu, a to nie jest temat do rozmów o tym czym Ty nazywasz "rasizm".

CYTAT
Tematy o lekcjach wychowania patriotycznego i homoseksualizmie być może dlatego nie zostały poruszone bo politycy poszli po rozum do głowy i uświadomili sobie że dzieci mogą wziąć to na poważnie i zrobić z polski IV Rzesze.

Nie mam czasu, więc zacytuje.

O homo:

CYTAT
Przemysław Kucharczak: Ministerstwo Edukacji chce, żeby nauczyciele promujący homoseksualizm w szkole byli zwalniani z pracy...

Ks. Marek Dziewiecki: - Bardzo słusznie.
Dlaczego?
Chłopcy i dziewczęta rozwijają się w innym tempie. I dlatego w pewnym okresie rozwoju stronią od siebie. Chłopcy wolą kontakt z innymi chłopakami, grę w piłkę, swoje zainteresowania. Dziewczęta też przebywają we własnym gronie. Dlatego promowanie wśród nich homoseksualizmu lub choćby tylko opowiadanie o homoseksualizmie jest bardzo groźne. Może wywołać u młodych ludzi autosugestię, podejrzenia czy przekonania, że oni też mają takie skłonności. Po drugie homoseksualista to człowiek z potężnymi blokadami psychicznymi w kontakcie z drugą płcią. Nabył ich w dzieciństwie, gdy patrzył na zaburzone więzi między swoimi rodzicami. Zaczął wtedy bać się przeciwnej płci albo nią gardzić. Homoseksualista będzie więc też nieświadomie uczył zaburzonej więzi z drugą płcią. Będzie uczył pogardy albo lęku wobec drugiej płci, nawet o tym nie wiedząc. Zawsze jest też zwiększone ryzyko pedofilii, statystyki są tu jednoznaczne. Jednak nawet gdyby tego nie było, homoseksualista i tak nie umie być dobrym pedagogiem. Nie promuje normalnego rozwoju psychospołecznego wychowanków, nieświadomie projektuje na nich własne zahamowania psychiczne wobec drugiej płci.

Według projektu MEN zwalniani mają być nie homoseksualiści, tylko nauczyciele promujący homoseksualizm. Ksiądz uważa, że trzeba iść jeszcze dalej?
– Tak. Pedagog powinien prowadzić dzieci do budowania pogodnych więzi między kobietami a mężczyznami. Homoseksualiści takich relacji nie mają. Mogą zaproponować izolację między płciami. Nie potrafią poprowadzić dzieci i młodzieży do dojrzałych i harmonijnych relacji z własną płcią i z płcią przeciwną. Jeśli ich orientacja wyjdzie na jaw, należałoby ich zwalniać ze szkół.

Jednak są też homoseksualiści, którzy nie mają nic wspólnego z ruchem gejowskim. Czy oni też nie powinni być nauczycielami?
– Też nie powinni, dopóki nie uporządkują swoich trudności psychicznych w kontakcie z drugą płcią. Oczywiście, jeśli homoseksualista podda się terapii i jeśli przezwycięży swoje psychiczne blokady, może stać się dobrym wychowawcą.

Homoseksualiści często nie wiedzą, że w czasie terapii można zmienić orientację na heteroseksualną – na przykład w lubelskim ośrodku „Odwaga”.
– Informacje o takiej terapii blokuje ruch gejowski. W Irlandii jest nawet terapeuta, który wyleczył z homoseksualizmu już dwustu pacjentów, którzy później żenią się, mają dzieci. Homoseksualizm ma źródło w lękach wyniesionych z dzieciństwa. Gdy na przykład córka ogląda, jak tata krzywdzi mamę, może zacząć bać się mężczyzn. A kiedy matka jest dominującą osobowością, córka zaczyna gardzić mężczyznami. Ponieważ to są lęki z dzieciństwa, uogólnione na wszystkich ludzi, da się je dobrą terapią wyleczyć.

Za: Gość Niedzielny

CYTAT
Tylko ze tym razem nie byłaby to wyższość rasy aryjskiej a wyższość homofobów i nazistów.

Nazizm w Polsce? Czy to KIEDYKOLWIEK, poza niemiecką okupacją miało miejsce? czy zrodziłą się legalnie działająca partia nazistowska? Z tego co wiem to nie.
Chociaż nie, to miało... a raczej ma miejsce! Bracia Kaczyńscy: wstrętne homofoby: TAK!, naziści: TAK!, a według zachodnich mediów (phi!) nacjonaliści: TAK!, i... Aryjczycy: TAK!!! Zgadzam się w 100%!
<_<

Pozdrawiam.

daria

Szejn
Weteran
Z jednej strony to zle ze Giertych chce wprowadzic mundurki, poniewaz nie kazdy bedzie sie czul dobrze w takim stroju lub nie kazdego bedzie stac na zakup mundurku chocby nawet za 50 zl.......

A z drugiej strony to dobrze poniewaz niektorzy chodza do szkoly tak ubrani ze.......(nie dziwie sie ze nauczyciele dostaja kurw....y)!!Albo niektorzy uczniowie(Ci bogatsi) wywyzszaja sie co to oni nie sa i szpanuja bo matka albbo ojciec kupia im bluze z adidasa i potem wysmiewaja sie z uczniow ktorych nie stac na taki ubior!Za tym ida klotnie i bojki w szkolach!!
Oto moje zdanie na temat mundurkow!!!!Pzdr:D

halek

Member
xdariax

Po pierwsze - to na pewno nie będzie jeden mundurek. Chyba trzeba wziąć pod uwagę że to, jak każde ciuchy, trzeba prać. Nie wiem czy raz na tydzień wystarcz. Nauczycieli pewnie nie tyle prowokuje sam ubiór co właśnie szpanowanie nim i takie typowo szkolne bezczelne zachowanie. No i pozostaje ta ostatnia kwestia wywyższania się swoją bluzą, spodniami itp. I w tej kwestii mundurki naprawydę nic nie zmienią. Szpanować można wszystkim, ciuchy to tylko najbardziej podstawowy przykład.

Wonak

Member
U mnie to jest taka, że ogłaszają konkurs na projekt mundurku... Wybierają go uczniowie, dyrektor musi potwierdzić i krawiec dostaje zlecenie. Jedyna ich zaleta, to fakt, że dziewczyny w spódniczkach będą chodzić... Fajnie sie na nie patrzy...

Ale z innego punktu widzenia:
to czysta brednia. Jeśli chodzi o to, że młodzież przychodzi ubrana (lub rozebrana) do szkoły w nieodpowiedni strój, to czemu mundurki mają ominąć nauczycielki, które czasem ubierają się bardziej wyzywająco od uczennic.

To, że mundurki mają zmniejszyć możliwość popisywania się, że ktoś jest bogaty, to też brednia. Taka osoba znajdzie wiele innych sposobów, aby się wyróżnić.

U nas mówią jeszcze, że to ma być dla ochrony przed wstępem dilerów na teren szkoły. To w takim przypadku nauczyciele, pracownicy szkoły oraz rodzice wezwani do rozmowy o "wynikach" dziecka też musieliby te mundurki nosić.

To jest totalny bezsens.

Ale jeszcze wracając do Giertycha, to ja szanuje tego gościa. Tak, SZANUJE. Może większość jego pomysłów jest do bani, ale ja mam w pamięci słowa, które powiedział o aborcji i eutanazji. A jeśli ktoś się z tym niezgadza, to proponuje otworzyć nowy temat i zapraszam na rozmowe.

Co do postu RobsonAjax'a
Gość Niedzielny, za sprawą swoich redaktorów ma bardzo trzeźwe podejście do świata. Nie wierzycie? Zaglądnijcie na 3 strone od tyłu, będzie taka kolumna, a w niej opisują wszystkie zabawne sytuacje tygodnia... Tak, i czasem bardzo trzeźwo... Podam przykład:

CYTAT
Kierowanie z procentami

80 procent Polaków twierdzi, że kieruje się w życiu WSKAZANIAMI JANA PAWŁA II.Wyniki sondażu na ten temat podała ,,Rzeczpospolita". Ten sam dziennik podaje też, że 77 procent pytanych o sprawę pani Alicji Tysiąc uważa, iż miała ona prawo domagać się aborcji.
Patrzcie państwo, a wydawało się, że przeciw aborcji było 100 procent Jana Pawła Drugiego.

Do góry Bottom