Witam, założyłem ten temat by porozmawiać nieco o futbolu, a konkretniej o ich niesłusznej porażce z reprezentacją Francji. Zapewne większość z was wie o co chodzi. Tak, o tzw ''Rękę Boga'' jak to niektórzy nazywają, czyli po prostu wielkie oszustwo i wg mnie niesportowe zachowanie zawodnika Thiery Henry'ego... Był to drugi mecz barażowy, gdy ten po prostu rzucił sobie piłkę ręką i podał do partnera, który miał otwartą drogę do bramki. Ten gol zadecydował o tym iż Irlandia odpada, a Francja przechodzi do finałów mistrzostw świata 2010. I właśnie tutaj ciekaw jestem co wy na to...
Irlandzki związek piłki nożnej pisał do FIFA, by ci przyznali im 33 miejsce w finałach. Lecz na próżno. Ich pismo zostało odrzucone. Sprawiedliwość? Niestety nie ma jej na tym świecie. Według mnie mecz powinien zostać powtórzony, a nawet przyznanie piłkarzom z wysp 33 miejsca byłoby sprawiedliwe. Henry BYŁ jednym z moich ulubionych piłkarzy, lecz po tym co zrobił, zmieniłem o nim zdanie. W wywiadzie z nim powiedział że nie chciał zagrać piłki ręką. Bzdura! Przyglądając się powtórką, śmiało można stwierdzić, iż francuski napastnik zrobił to celowo. Na prawdę jestem zawiedziony decyzją FIFA. Wyrok niesprawiedliwy, no ale jak już powiedziałem, życie jest no fair...
Co wy macie do powiedzenia? Czy Irlandia powinna dostać szansę?
Pozdrawiam..
Irlandzki związek piłki nożnej pisał do FIFA, by ci przyznali im 33 miejsce w finałach. Lecz na próżno. Ich pismo zostało odrzucone. Sprawiedliwość? Niestety nie ma jej na tym świecie. Według mnie mecz powinien zostać powtórzony, a nawet przyznanie piłkarzom z wysp 33 miejsca byłoby sprawiedliwe. Henry BYŁ jednym z moich ulubionych piłkarzy, lecz po tym co zrobił, zmieniłem o nim zdanie. W wywiadzie z nim powiedział że nie chciał zagrać piłki ręką. Bzdura! Przyglądając się powtórką, śmiało można stwierdzić, iż francuski napastnik zrobił to celowo. Na prawdę jestem zawiedziony decyzją FIFA. Wyrok niesprawiedliwy, no ale jak już powiedziałem, życie jest no fair...
Co wy macie do powiedzenia? Czy Irlandia powinna dostać szansę?
Pozdrawiam..