Finał Ligi Mistrzów

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Witam. Jak zapewne wiecie, dziś wielki dzień jeśli chodzi o piłkę nożną - finał Ligi Mistrzów. Przypomnę że grają ze sobą zespoły - Manchester United i Chelsea Londyn. Jaką macie opinię na ten temat? Komu kibicujecie? Ja osobiście przyznaję, że jestem wielkim fanem ''Czerwonych Diabłów''. Nie mogę nazwać się kibicem, ponieważ nie byłem na żadnym z ich meczów. . Cóż, trzeba przyznać że obydwa zespoły są świetnymi klubami. ManU z C. Ronaldo, Waynem Rooneyem, Giggsem, a ''The blues'' zaś z Drogbą i Lampartem. Wymieniłem oczywiście te najbardziej znane gwiazdy. No i co by tu więcej pisać.. Glory glory Man United!! :p.
A wy za kim jesteście?

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Ja stawiam ma Manchester. Lubię ich średnio ale za to nie cierpię Chelsea. Szkoda tylko, że finał będzie tak późno. Nie daj Boże będzie dogrywka, karne i mecz będzie się ciągnął do nocy.

Poza tym życzę Kuszczakowi aby zdobył to trofeum - w końcu to Polak ( kórego parada w meczu z Birmingam została wybrana najlepszą interwencją roku w Premiership )

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
A ja nie kibicuje żadnemu z tych klubów ale mój rozum łączy zwycięstwo z Man. Jestem tego pewien na 90%, bo w tym sezonie gra on tak, jak już dawno nie grał. Choć nie ukrywam, że znowu chciałbym się pośmiać z płaczącego C. Ronaldo xD. Fajnie by było jakby Kuszczak zagrał ale to jest tylko wtedy możliwe, gdy coś się stanie Van der Sarowi.
Mam przeczucie, że o wyniku zdecydują bramkarze...

szczurek

Menda serowa
Weteran
Glory Glory Man United !! :D
No i troche $ się na koncie pojawiło.
Brawo chłopaki, brawo sir Alexie za to co zrobił pan przez te 22 lata, liczymy że jeszcze raz tyle potrenuje pan ten wspaniały klub.
To tak w ramach podziękowań dla "nie piłkarzy" xD

switek17

Member
Nom i ja się cieszę ze zwycięstwa Diabełków. Szkoda tylko, że bramkę dla ManU zdobył Ronaldo. Nie lubię go po prostu :) Miałem nadzieję, że może Rooney się obudzi, ale nie :( W sumie, to meczu nie oglądałem - siedziałem na libacji kończącej tegoroczne matury i co chwila w radiu podawali aktualny wynik. Co do karnych to można się było tego spodziewać. Tak.. mądrym łatwo być, gdy już się to wydarzyło (ale miałem takie przeczucie).

Morgahard

" I'm what you call a demon..."
Weteran
To był mecz! Właśnie z kumplem wróciliśmy ze stadionu (wczoraj u nas we Wrocku Lechia vs WKS). Zmęczeni po meczu zaczynamy oglądać drugi ;] . Ja byłem raczej Chelsea ale kumpel obstawił remis i gdy wynik się wyrównał to już nie kibicowałem nikomu i liczyłem że zostanien tak jak jest... Ostatecznie Kolega 160 zeta do przodu, Menchester zwycięża, a Wks 2:0 z Lechią echhh ;] co za dzień

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Nie jestem wielkim fanem piłki nożnej ale jak tylko dowiedziałem się, że ManU gra w finale trzymałem za nich w kciuki. Jakoś zawsze miałem ogromny sentyment do tej drużyny, a w ostatnim czasie nie szło im najlepiej z tego co pamiętam. A tu proszę nie tylko w finale ale do tego ładnie wygrali. Jeśli chodzi o Chelsea nigdy ich nie lubiłem ;] jakoś dla mnie nie byli dobrym zespołem mimo, że coś tam wygrywali.
Widać moje kciuki się przydały ;] W sumie z całego meczyku widziałem tylko karne ;] Ładne ładne były ;]
BTW
Lechia przegrała ... hehe lamusy a do 1 ligi idą ;]

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
CYTAT
Mam przeczucie, że o wyniku zdecydują bramkarze...

Wiedziałem...
Man mógł wygrać w normalnym czasie gry ale zepsuł ładne okazje. Ale co ma wisieć nie utonie.
Ale gdyby nie poślizgnięcie się Terriego to niebiescy wznieśliby ten wspaniały puchar. Mozna też spekulować, że gdyby nie czerwona kartka Drogby to Anelka nie strzelałby tego karnego.
Tak czy owak, gratulacje dla Manchesteru Unt. bo to wspaniała drużyna, która nie mogła się odnaleźć w ostatnich latach.
Fajnie, że ten puchar wzniósł także Kuszczak, który może nie pomógł drużynie w Lm alw w jakimś stopniu przyczynił się do zwycięstwa w lidze Angielskiej MU.

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Takie miałem przeczucie.. Że będą rzuty karne, a jak to bywało w kilku meczach o puchar Anglii czy coś między tymi dwoma zespołami, przeważnie wygrywał zespół z Manchesteru. Cóż, niestety oglądałem mecz do 60 minuty(tata mnie wygonił xD). Muszę przyznać że to jeden z lepszych meczów jakie oglądałem w tym sezonie. Manchester, jak i zarówno Chelsea mogła rozstrzygnąć to w regulaminowym czasie. Choćby i główka Ballacka, lub Tevez który nie trafił w piłkę po dośrodkowaniu Ronaldo. W dogrywce, z tego co słyszałem, Lampart chyba, trafił w poprzeczkę. No ale ostatecznie piłka do bramki nie wpadła i były karne. Według mnie, ''Czerwone Diabły'' miały większe szanse. Ronaldo nie strzelił, ale na szczęście reszta kolegów trafiła. Cieszę się bardzo i gratuluję drużynie lepszej.. Chociaż ''The blues'' było trudnym przeciwnikiem.. No i jeszcze Kuszczak, mało grał w LM, ale za to w lidze angielskiej dużo ^^.

Pozdrawia was podniecony Anioł Stróż ;]

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Ja wiedziałem, że Ronaldo nie strzeli, po prostu wiedziałem. Przestrzelił z Barcą, przestrzeli i z Chelsea. Na szczęście jakimś cudem udało się M Utd wygrać, chociaż gdy Chelsea strzeliło w słupek i poprzeczkę, zacząłem się trochę obawiać.

Gratulacje dla Kuszczaka!

Kacperex

KacŚpioszek
Liczyłem na to, że MU wygra i nie zawiodłem się. Kibicuje Czerwonym Diabłom już od dzieciństwa i cieszy mnie taki obrót sprawy. Ronaldo zagrał fatalnie, jednak potęga MU to nie jego techniczne sztuczki.
Pojedynek był pasjonujący i godny Finału.

Necro: Za co gratki dla wpuszczaka? Że załapał się na krzywy ryj na medal :)

Gortal

Member
Ja nie jestem takim zagorzałym fanem MU albo Chelsea ale w tym meczu kibicowałem MU. Patrzyłem na niego z przerwami. Ale dogrywki to prawie w ogóle nie oglądałem bo miałem przeczucie że będą karne. Przyszedłem w momencie kiedy zaczęli się prać. I musze stwierdzić że sędzia nie powinien od razu dawać czerwonej kartki Drogbie, tylko na razie żółtą bo to jeszcze nie było aż takie przewinienie. A co wy o tym sądzicie ?

szczurek

Menda serowa
Weteran
Jakby Drogba nie dostał tej czerwonej kartki ( tak dla przykładu ) to za chwile polała by się krew ;]
Równiez bylem pewien ze Ronaldo nie strzeli, ale jak Thery walnął w słupek ( swoją droga trzeba byc na prawde kims zeby w takim meczu trafic w słupek tak precyzyjnie xD ) byłem już pewien że MU wygra :)

Lord Viqux

Member
CYTAT
Równiez bylem pewien ze Ronaldo nie strzeli, ale jak Thery walnął w słupek

Terry chyba :p
Cóż, widzę że nie tylko ja byłem pewien że Cristiano przestrzeli karnego xD
Ogólnie było mi obojętne kto wygra, bo Premier League jest mi całkowicie zwisa :p wolę Primera Division :D
Ale mecz obejrzałem z przyjemnością, naprawdę fajnie grali :) tylko niestety zasnąłem na dogrywce (kumpela miała dzień wcześniej 18, spałem 3h więc odrobinę zrozumienia prosze;p) więc nie zobaczyłem akcji z Drogbą czego najbardziej żałuje :D

Cóż, wiec Manchester.. wygrali co mieli wygrać, liga i champions league to naprawdę duże osiągnięcie.

cesc

Member
Nic cierpię ManU, a po tym meczu wręcz jest ich wrogiem ; ). Mecz byłby ładny gdyby sędzia miał oczy. Było sporo sytuacji w których się mylił, ale zawsze było to z nie korzyścią dla Chelsea Londyn, zbieg okoliczności, czy może jest fanem ManU? a może bliska znajomość z Fergusnoem ? Chelsea powinna mieć rzut karny po faulu na Joe Cole, a także Tevez powinien dostać z 3, jak nie 4 żółte kartki, a dostał jedną hmmm... Jeszcze sytuacja Vidic'a który to sprowokował Drogbę i on także powinien dostać żółtą kartkę, a czerwona dla Drogby to już parodia.

Ja myślę sobie tylko, żeby tego sędzi nie dorwali kibice, lub kibole Chelsea Londyn, bo wtedy to zbyt długo nie pożyje, ale mam nadzieje że go chociaż sumienie dręczy ;)

za rok wszystko należy do Chelsea ; )

a ManU odpada w 1/8 Finału, i w tym sezonie odchodzi C.Ronaldo i ManU staję o wiele gorszym klubem.

SWOJĄ DROGĄ FANI MANU !! JAK TO JEST CO CZUJECIE, JAK WYGRALIŚCIE USTAWIONY MECZ, NIE ****** ŻE NIE BO TO BYŁO WIDOCZNE ...

Niepotrzebny ostatni akapit. Nie obrażaj innych fanów. Ostrzeżenie ustne - ED

Świrus

Ginekolog (Przywódca zbójów)
Ja już przestaje ogląda finały LM. Od 3 lat nie wygrał ten, komu kibicowałem.
Moim zdaniem Chelsea przegrała niezasłużenie. Pech i sędzia sporo im pomogli. Słupki, poprzeczki. A ta czerwona kartka to jakaś pomyłka. Jednak pocieszenie, że Makelele rozbił dwa czerwone nosy xD

Gortal

Member
Gdybym miał być szczery, to w piłce nożnej interesują mnie tylko finały i co najwyżej mecze Polski (czasami każdy chce się pośmiac). Ewentualnie pojedynki pomiędzy Ruch'em a Górnik'iem, chociaż i tak na to nie patrze, bo interesuje mnie tylko wynik.

Ja się zgadzam z poprzednikiem, chociaż w tym spotkaniu kibicowałem MU, to i tak sądze, że grało mu się znacznie lepiej z powodu sędziego. Przezcież Tevez prawie cały czas wszystkich faulował, a sytuacja z Joe Cole, no nie wiem, bo ja się temu nie przyglądałem, wiem jedno mój ojciec mówił, że wszedł już w pole karne a ja nie chce sądzić bo nie widziałem, w każdym badź razie wiem jedno, że sytuacja toczyła się tuż obok lini pola karnego tylko z której strony to nie wiem.

Szczurek nie żebym miał coś przeciwko tobie, bo wiem, że jesteś spoko tylko w tym poście musze się z tobą, chociaż troszeczke nie zgodzić. Bo co jak co ale ja bym chyba już się zesrał, nalał i wogóle pożygał, gdyby pół świata patrzyło na mnie czy trafie czy nie. Któś już kiedyś powiedzał że strzały karne to po prostu loteria.

Sytuacja z Drogbą no może by się krew polała ;) ale jeżeli Drogba dostał czerwoną kartkę to kartka temu drugiemu (nie wiem jak mu leciało bo jak mówiłem nie jestem fanem), też się należała (Vidic patrze na post poprzednika ;) ) .

Jay_Kay

Magister vitae
Bez przesady panowie, sędzia nie faworyzował żadnej ze stron i nie popełnił żadnego wyraźnego błędu. Na Cole'u nie mógł odgwizdać faulu, bo ten utrzymał się przy piłce (patrz przykład akcji z meczu 3-2 z Juventusem w półfinale LM 99'). Sędzia rzadko sięgał do notesu więc i kartek nie było za dużo, chociaż jedną czerwoną powinien pokazać - ale dla Carvalho. Czerwień dla Drogby zasłużona, nieważne czy uderzył go lekko/mocno/pięścią/dłonią - nawet za próbę uderzenia powinien wylecieć.
A słupek i poprzeczka Chelsea - to już nie wina sędziego ani tym bardziej Manchesteru...
A Ronaldo zagrał dobry mecz, strzelił bramkę, kilka ładnych dograń do Teveza i Evry. Pewna Złota Piłka, nie wierzę żeby kto inny ją dostał po tym co pokazał w tym sezonie. Zresztą, poczekajmy na Euro.

szczurek

Menda serowa
Weteran
Powiedzmy sobie szczerze, kartka dla Drogby tak na prawde nie zmieniła przebiegu mecz ( dostał ją pod koniec ), a jesli wina za przegrany mecz zwalana jest na strate jednego zawodnika, to znaczy ze zespół nie zasługiwał na finał LM.
Wystarczy spojrzec na MU, wielkie nadzieje pokładane w Ronaldo, zrąbał karnego ale od tego jest drużyna żeby takie błędy naprawiac :)

Do góry Bottom