Wszystkie zmiany jakie będą miały miejsce: orkowie, stwory, środowisko, zupełnie nowa grafika...
To wszystko efekt czasu. Technika idzie do przodu; nie mogą pozostać stereotypowi i uzywac nadal tej samej techniki graficznej, bo to by się stało nudne. Dlatego widzimy zupełnie inny świat: bardziej realistyczny i dokładniejszy. Powiem, co sądze o niekótrych z nich.
Orkowie - widziałem nowych orków. Wniosek po zobaczeniu jest jeden: REWELACJA. Nie są to jakies durne, plastikowo niedorobione buce, ale prawidziwe bestie; wielkie, silne i dopracowane w każdym szczegule. Jak w filmiku pokazane jest jak biegną, to efekt jest jeden: oni budzą grozę. Tak zostali zrobieni, są świetni i bardzo dobrze zrobieni.
Ścierwojady - nieźle. Tu jest nieźle. Bardziej dokładne i ciekawsze - kolory i ta fryzurka
. Ścierwy mi się podobają, bo wreszcie nie są przedstawione jako sztyletowate, niekształtne stwory. Mają trochę mięska i wreszcie przypominają choć w pewnym sensie ptaki.
Nosorożce - nowa postać, którą oceniam pozytywnie i wysoko. Ciekawi mnie tylko, jak to będzie silna bestia; pomyslcie, utłuc nosorozca... ile to siły trzeba.
Więc podsumowując stwierdzam, ze niepotrzebnie się martwisz stworami Gothic 3, bo moim zdaniem będzie extra.