Znak Rozpoznawczy Fanów Gothica Oraz Konkurs

Status
Zamknięty.

czopek94

New Member
Witam wszystkich. Wpadłem na pomysł zorganizowania prostego konkursu polegającego na wykonaniu niewielkiego znaczka, medalionu, amuletu z dowolnych materiałów bądź czegoś innego, czegoś co najbardziej utkwiło wam w pamięci gdy graliście w Gothic (może ze znaczkiem forum w tyle) by w każdej chwili można było wyciągnąć to z kieszeni popatrzeć i przypomnieć sobie uczucie ogarniające przy grze w Gothic, oczywiście zdjęcia prac wysyłane na forum mogą zostać poddane głosowaniu, a nagroda za pierwsze miejsce... cóż do namysłu. Lecz gdy plastyka nie jest waszą mocną stroną, można poprosić kogoś kto ma dostęp do tokarki sterowanej komputerowo o wykonanie na zamówienie medalionów (może na kształt znaku Beliara) ze znakiem forum w tyle oczywiście, a każdy kto byłby chętny mógłby taki medalion zamówić, zapłacić i otrzymać. Te medaliony mogą się wydawać kawałkiem głupiego metalu lecz dla prawdziwych fanów będą to medaliony łączące nas ze sobą i z tym co nas trzyma tutaj razem. Co sądzicie o moim pomyśle i czy jest do zrealizowania?

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Ja nic nie sądzę, choć bardzo się napinam...

iż wielu fanom unika coś z pamięci

A co to za sformułowanie??? Unikać, to można, na ten przykład- płacenia alimentów lub teściowej, co bywa ze sobą powiązane...

i dalej:
ta myśl o wolności jakiej dostarczało granie w Gothic i emocje jakich dostarczał zapadają w niepamięć

zapadać to coś może w pamięci, jak na przykład- pierwszy raz z dziewczyną, czy traumatyczne uczucie, towarzyszące podczas czytania twojego posta. A wszystko to, w jednym, jakże zgrabnym zdaniu... Jeżeli ten znaczek będzie tej samej jakości, co powyższy post, to ja podziękuję...

manles11

New Member
Sądzę, że to i tak nie zostanie zorganizowane. Co nie zmienia faktu, że pomysł sam w sobie fajny.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Kufa co to jest? Przemówienie do narodu polskiego.

Na początku konkurs, a potem chcesz sprzedawać kawałki jakiegoś metalu w kształcie beliara czy czegoś tam. Tyle, że nie masz maszyny do robienia tego. Napisz wyraźniej co chcesz i popraw błędy językowe, bo płakać się chce.

czopek94

New Member
Jeśli chodzi o błędy to bardzo was przepraszam ale niestety to że mieszkam w UK już kilka lat nie sprzyja mojej pisowni i ortografii, a jeśli nie znajdzie się nikt z dostępem do maszyny tokarskiej to prośba o choćby zrobienie głosowania na temat rozstrzygnięcia owego konkursu chyba nie są takim złym pomysłem, już sam konkurs jest czymś co co zapewne lubi wiele osób, taka zdrowa rywalizacja nawiązująca do wspólnego tematu. Nie mam zamiaru się mądrzyć ni sprzeciwiać się waszej woli, po prostu przyszedł mi do głowy ten pomysł który wydaje mi się być dobry, lecz potrzebuję waszych opinii i chciałbym prosić o rozpatrzenie tego pomysłu. jeżeli nikt się zemną nie zgadza to proszę zamknąć temat, a jeśli zabrałem i zmarnowałem wasz cenny czas to chce was również przeprosić.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Bez przesady....

Pomysł na konkurs mi się podoba, ale sam bym nie wziął w nim udziału bo nie mam czasu i zdolności, jeżeli ktoś będzie chętny, to na pewno się tu zgłosi .

czopek94

New Member
Dziękuję bardzo za szczerość zawartą w wypowiedzi, to wiele dla mnie znaczy. Chcę tylko dodać że czekam na odpowiedzi na temat posta od innych użytkowników, pragnę znać wasze zdanie w tym temacie.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Na początek zacznij od zaprzestania pisania tak długich zdań, bo to wali po oczach koszmarnie.

Pomysł sam w sobie dobry tylko jak widzisz jego realizację?

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Pewnie że pomysł jest dobry, tylko czy znajdą się osoby które by w takowym konkursie chciały wziąć udział? Bo chyba nie ma sensu tego robić, jeżeli rywalizować miałoby kilka osób.

Btw, co to za sygnatura w moim podpisie?

czopek94

New Member
Więc ja to widzę tak:
-każdy chętny by wziąć udział w konkursie niech doda pod swoją odpowiedzią w tym temacie znak +
-jeśli uzbiera się wiele osób chcących wziąć udział w takim konkursie to będzie można wystąpić do "Rady Wyższych" o zgodę rozstrzygnięcia konkursu
-jeśli zostanie przyznana zgoda, wtedy będzie można założyć temat w którym będzie umieszczać się zdjęcia z wykonanymi pracami
-następnie prace zostałyby obejrzane przez chętne osoby które zagłosowałyby na najlepszą z prac

A w kwestii zasad (jeszcze do omówienia):
1. Każdy może zgłosić udział w konkursie (czy posiada talent czy tez nie).
2. Praca może być wykonana z dowolnych materiałów.
3. Praca ma nawiązywać do tematyki gry Gothic i najlepiej by zawierała coś co utkwiło wam w pamięci gdy graliście w Gothic.
4. Praca konkursowa może zostać wykonana w grupie do 4 osób i tylko jeśli posiadają one tą samą myśl w stosunku do Gothic.
5. Wygląd pracy jest dowolny ale ma nie być to tylko dzieło na karce papieru.
6. Prace należy oddać do .............
7. W razie wątpliwości proszę o kontakt w tym dziale bądź ..........

Arminas

Wybraniec Adonix'a
Chętnie wezmę udział, ale nie wiem jak będzie wyglądała sprawa z moją pracą. Czemu nie można zrobić projektu? Więcej osób (moim zdaniem) się zgłosi.

+

czopek94

New Member
Chętnie wezmę udział, ale nie wiem jak będzie wyglądała sprawa z moją pracą. Czemu nie można zrobić projektu? Więcej osób (moim zdaniem) się zgłosi.

W sumie masz rację ale jak już napisałem zasady są wciąż do omówienia.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Konkurs interesujący, jednak do takiego rozbudowanego konkursu należałoby zapewnić odpowiednie nagrody.

Do tego nawet jeśli wyłoni się pracę tego typu to jej rozprzestrzenianie skończy się tak jak z Gothickowymi koszulkami ;p

Czyli niczym ;p 3 razy ruszaliśmy z projektem ale nie ma takiego zbycia, więc każdy spokojnie może to robić w swoim zakresie. Co do medalionu trzeba rozeznać się jak wygląda koszt wykonania później takich pierdółek ale ja bardziej widziałbym to w formie przypinki :)

TwojWzor_25mm_w.jpg

Electric Dragon

Majster
Weteran
Kufa co to jest? Przemówienie do narodu polskiego.

Na początku konkurs, a potem chcesz sprzedawać kawałki jakiegoś metalu w kształcie beliara czy czegoś tam. Tyle, że nie masz maszyny do robienia tego. Napisz wyraźniej co chcesz i popraw błędy językowe, bo płakać się chce.

Czepiasz się Romek, pisownia postu nie jest zła. Były o wiele gorsze przypadki kaleczenia języka polskiego. Grzeczniej też proszę się do siebie odnosić a nie z góry traktować.

Bez przesady....

Pomysł na konkurs mi się podoba, ale sam bym nie wziął w nim udziału bo nie mam czasu i zdolności, jeżeli ktoś będzie chętny, to na pewno się tu zgłosi .

Prawie czysty spam, uważaj RoMek

czopek94

New Member
Właściwie to masz rację co do tej przypinki, gdyż wielu osobom przygotowanie takiej pracy z możliwością użycia komputera może sprawić przyjemność, ponieważ nie są pewne co do swojego talentu plastycznego lub po prostu nie mają zbyt dużo wolnego czasu do dyspozycji, a również chcieliby wziąć udział w konkursie. Oczywiście prace wykonane ręcznie lub wg. własnego pomysłu również byłyby mile widziane, pod warunkiem że nie łamałyby zasad konkursu.

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Jeżeli można by zrobić projekt powiedzmy w photoshopie czy gimpie, to pewnie wziąłbym udział i myślę, że takowy konkurs cieszyłby się większym zainteresowaniem. I powiem, że to jest naprawdę dobry pomysł. A gdyby tak dać stworzyć znaczek gothic.up? Niekoniecznie musiałaby to być przypinka, jakiś ładny herb czy coś. Tak, daję pomysł który mi pasuje, ale tutaj chodzi o to, co chciałoby nasze społeczeństwo ;].

A nagroda? Jeżeli takowy konkurs cieszyłby się dużym powodzeniem, to może egzemplarz którejś części Gothica, ew. Risena?

Edit: Oczywiście ED, pisałem ten post w trybie przypuszczającym, Administracja musi zadecydować ;)

Electric Dragon

Majster
Weteran
As, jak pomysłodawca sam ufunduje takowy :)

Pamiętaj, że to jest inicjatywa użytkownika. Administracja jeszcze nie rozważała przejęcie inicjatywy w tej sprawie.

czopek94

New Member
Co do nagrody, mieszkam w UK więc z bezpośredniego kupna i wysłania nagrody nici, gdyż sam koszt wysyłki będzie duży, ale aktualnie rozmyślam nad założeniem konta na platformie Steam, kupna gry Gothic 2 Gold Edition (http://store.steampowered.com/app/39510/) i następnie przekazanie loginu i hasła do konta z grą bezpośrednio do zwycięzcy któremu radziłbym zmianę hasła zaraz po otrzymaniu go ode mnie. Oczywiście nie pogniewałbym się jeśli ktoś zechciałby dołączyć do inwestycji w nagrodę. :D

manles11

New Member
Dobry pomysł tylko trzeba go doszlifować. Myślę, że praca w gimpie też dobra, chociaż nie wiem, czy prace były by wtedy różnorodne.

+

Arminas

Wybraniec Adonix'a
Cor_Kalom, nie wystarczy kupić jako prezent? :p Jestem za projektem przypinki, forma dowolna (robótki ręczne, komputerowe). Tylko jak chcesz żeby coś z tego wyszło musisz sam o to zadbać - organizacja tego będzie spoczywać na twoich rękach. Pamiętaj że jak ma być zrobione coś dobrze trzeba to zrobić samemu, jednak liczę że wielu tu chętnie pomoże w przedsięwzięciu.

manles11 - oj uwierz mi że pracę w gimpie lub różnych tego typu programach są bardzo różnorodne :)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom