Zawieszanie Się Kompa Podczas Gry.

Status
Zamknięty.

damiannowak

Member
Witam, mam taki big problem. Otóż na moim kompie (Nie tym co teraz z niego pisze) nie da się normalnie pociupać w gierki. Ma on 2 gb ram, 3 ghz proc no i karte GF 6600, zasilacz 300 W, więc to odpada.
Poprostu gdy włączam grę, to po kilku minutach komp się zawiesza, i trzeba restatować. To samo się dzieje gdy np długo oglądam jakiś film, czasem nawet podczas słuchania muzy :unsure:

Ten komp ma tak od początku, dało się grać jedynie w gierki typu gothic 1 ( przy 2 zwiecha). Wymieniłem kartę graficzną, ale nadal jest to samo. Na szczęście wykombinowałem aby odkręcić sciankę obudowy kompa, i wsadziłem tam wiatrak od piły łańcuchowej ( ^^ ). Da się pograć, ale wiatrak strzasnie szumi, no i po jakimś czasie i tak się zwiesi ( COD 4 mi się po 1h zwiesił)

Ogólnie to uważam że ten komp jest poj...... no ale skoro go już mam, to chciałbym na nim pograć.

I tu wysuwa się moje pytanie : Czy komuś już się to przytrafiło ? Wiecie od czego to może być ? Jak to naprawić ?

Z góry wam serdeczne dzięki ;D

Godfather

Maruda Di Tutti Capi
Weteran
Też uważam że to wina zasilacza, jeśli masz zamiar modernizować ten komputer to kup zasilacz 500-600W, jeśli nie to kup 400, mniejszych się nie opłaca. Sam kiedyś miałem ten problem i mi pomogła właśnie wymiana zasilacza. Możliwe też że przegrzewa się procesor lub karta graficzna, możliwe że pasta termoizolacyjna wyschła.

Z wyrazami szacunku. Godfather

Gorn4

Member
to zasilacz, albo coś dostało sie do procka, spróbuj rozkręcić płytę główną i wyczyścić ją a przede wszystkim procesor, kiedyś też coś takiego miałem i to pomogło, przydałoby sie też przeskanować kompa może to wirus, ale najbardziej prawdopodobne to zasilacz, lecz wpierw zrób coś darmowego żebyś nie musiał wydawać kasy

damiannowak

Member
Dzięki za odpowiedzi, chyba wymienie zasilacz, jak nie pomoże to płytę główną. Jeszcze raz dzięki za fatygę.

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
A ja mam podobny problem.. Tylko że to stało się nagle.. Długimi czasami grałem w Kicks Online i nigdy się komp nie zawiesił... A tu dziś gram, zawiecha.. Włączam za pół godziny, pograłem z 10 min, zawiecha... Może ktoś coś doradzić? ;/

GOFER152

Member
AS spróbuj zdjąć boczną obudowę bo może maszyna się przegrzewa , ja też tak miałem , teraz bez obudowy i z dodatkowym wiatrakiem niemam już żadnych problemów, u mnie karta graficzna się przegrzewała.

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
problem z tym że obudowa jest zdjęta xD.. spróbuje przeczyścić kompa ;)

Thran

Che Świniara
Możliwe że to przez brak chłodzenia ci się zawiesza bo jak ja załatwiłem swojemu kompowi chłodzenie to już się nie resetuje sprawdź czy u ciebie nie będzie tak samo.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom