ciekawe pytanie
kiedyś byłam za karą śmierci, po latach naoglądałam sie filmów zarówno fabularnych jak i dokumentalnych i zmieniłam zdanie, w sumie kara śmierci to takie samo morderstwo, tylko w majestacie prawa. W tym momencia osoba wydająca taki wyrok, jak i wykonująca go nie różni sie niczym od zwykłego mordercy, takie moje zdanie.
co do kastrcji pedofili, ale w jakiej formie, skutecznej? chyba nie ma takiej, bo chemiczna nie działa na stałe, fizyczna? to siedzi w głowie głownie, chyba że wypalenie pewnych bszarów mózgu
gdyby to wszystko pomogło w powstrzymaniu ich zapędów to super, ale to nie pomoże, jak wiadomo pedofilia to nie tylko gwałty... zreszta i gwałtu można dokonać nie tylko członkiem. kastrować oczywiście, tylko byle skutecznie, bo jak nie to izolować do końca życia w jakiś "kamieniołomach" zakutych w łańcuchy o suchym chlebie i wodzie bo szkoda pieniędzy na utrzymywanie takich zwyrodnialców, morderców również.
czy rodziny zastępcze powinny otrzymywać pieniądze za wychowywanie dziedzi oraz w niektórych przypadach otrzymywać lokale czy powinny tk jak rodziny adopcyjne sami utrzymać takie dzieci i spełniać wszelkie warunki dla tych dzieci z własnych pieniędzy?