Gaan
Handlarz
Wszyscy wiemy że Xardas zginął z ręki Bezimiennego w Nieznanych Krainach. Ale czy na pewno?
W oparciu o fakty zapisane w opowiadaniu o Murdzie (tu macie ten fragment):
napisane jest że Xardas lub Wurdas (mógł zmienić imię) może nadal żyć a to znaczy że Bezimienny wcale nie zabił go do końca w Nieznanych Krainach.
Może też być tak że Xardas może obrócić się przeciw niemu za to że go spróbował zabić, i spróbuje obalić go z tronu.
Co wy o tym wszystkim myślicie???
W oparciu o fakty zapisane w opowiadaniu o Murdzie (tu macie ten fragment):
Cóż, jest całkiem przystojny – pomyślała
- No dobrze, na chwilkę – zgodziła się i usiadła obok.
- Mój wuj wrócił na wyspę... – oznajmił Feren głaszcząć jej włosy. Jego złote pierścienie świeciły uwodzicielsko w świetle płomieni pochodni – Przybył wczoraj na statku z Vengardu.
- Yhym – przytaknęła Murda, zastanawiając się jednocześnie jak pierścienie wyglądałyby na jej palcach.
- Orkowie zostali pokonani, taki mi powiedział, wspominając coś jeszcze o bezimiennym bohaterze i nekromancie Xardasie.
- Wardasie – poprawiła go gospodnyni – Na imię miał Wardas. Przecież wszyscy to wiedzą.
- Mój wuj mówił, że...
Murda wyrwała szybko swoje ręce.
Ładny ale trochę za gruby – oceniła – I pierścienie nic tu nie pomogą. Dureń, wierz w każde słowo swego wuja a nie wie nawet jak miał na imię nekromanta.
- Tak czy inaczej, mój wuj mówił mi...
- Nie chcę tego słuchać! – ucięła i prędko wstała z krzesła – Twój wuj nie zna jego imienia. To ile warte są jego opowieści skoro tego nie wie?
Feren chciał odpowiedzieć, ale ona odwróciła się, wściekła i ruszyła w stronę kuchni. Widząc ją, klienci zaczęli domagać się piwa.
- Ta, ta – odpowiadała im z grymasem pogardy – Zaraz przyniosę.
Na jej drodze stanał Belgor, dzierżący tasak w swej potężnej dłoni. Powitał gospodynię kamiennym spojrzeniem.
napisane jest że Xardas lub Wurdas (mógł zmienić imię) może nadal żyć a to znaczy że Bezimienny wcale nie zabił go do końca w Nieznanych Krainach.
Może też być tak że Xardas może obrócić się przeciw niemu za to że go spróbował zabić, i spróbuje obalić go z tronu.
Co wy o tym wszystkim myślicie???