CYTAT(Phantom Lord @ 27-12-2007, 00:20)
index.php?act=findpost&pid=164069
Myślę, że jeśli gra będzie dobrze wykończona, to wymagania bardzo się nie zmienią od standardowych z G3. Mówiąc "standardowych" nie chodzi mi o te, które były wydrukowane na opakowaniach, ale o tych, które znamy z własnych doświadczeń. Mam Core 2 Quad 2.4 GHz, 2 GB RAM 800 MHz, GeForce 8800 GT i Windows XP. Nie testowałem jeszcze G3, bo mnie teraz do tej gry absolutnie nie ciągnie. Mam za to doświadczenie z grą, której grafikę często określa się teraz jako najlepszą. Crysis na tym sprzęcie nie zacina mi się na bardzo wysokich detalach (bardzo wysokie ustawiłem mimo braku zainstalowanego DirectX 10, za pomocą "sztuczki" z CDA). Wątpię, że przez te dwa-cztery lata można wszystko poprawić aż tak, że mój sprzęt tego nie odpali.
Cóż, do czasu premiery G4 pewnie to i owo jeszcze zmienię (może będzie już można bezpiecznie kupić Vistę), więc się nie martwię.
PS Nie chce Cię absolutnie obrażać smog1996, ale chciałbym Ci dać małą radę. Otóż po pierwsze zainstaluj jakiegoś nowego Firefoxa, który podkreśla błędy i stosuj się do tego co program sugeruje. Po drugie, po każdym napisanym poście mógłbyś przeczytać go i uznać czy kompozycyjnie nadaje się do wystawienia na widok publiczny. Nie obrażaj się, ale czasem jak czytam posty to rączki świerzbią i oczy z orbit wychodzą jak ktoś tak nasz skarb kulturalny gwałci. Jeśli 1996 to data Twojego urodzenia to nie oczekuję niczego specjalnego, ale staraj się.
ja mam podobnego kompa co Ty, tylko, że mam 4 GB RAM
Gothic 3 pójdzie Ci na najwyższych detalach bez problemu