Wymagania Gothic 4

Status
Zamknięty.

Fahrenheit

Pimpu?
Eeee, jak można kupować nowego kompa z powodu wymagań wymyślonych przez jakiegoś noobka z dwoma postami? Pewnie będzie coś podobnego co Risen, SpellBound raczej nie przesadzi i da wymagania normalne. Ludzie -
Oczywiście nie są to oficjalne wymagania gry... Jestem pewny na 90% że wymagania minimalne nie będą większe od tych podanych powyżej! Wymagania minimalne nie są zbyt duże, a gra powinna ruszyć płynnie na minimalnych ustawieniach.
Tak więc kupować nowego kompa z powodu przewidywań jakiegoś Twojego Gomeza to głupota, poczekajcie na oficjalne.

Black-Men

Member
Tak ta gra nie pójdze bo będze wymagania od karty napewno Shader Model 3.0 a ja mam 2.0 :ph34r:,a co do kompa trzeba mieć kase,żeby mieć coś lepszego...

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Minimum System Requirements:

Operating System: Microsoft Windows XP / Vista
Direct X Version: DirectX 9.0c or higher
Hard Disk Space: 10GB + 600MB virtual memory
DVD Drive: 6x DVD ROM Drive
Processor: Intel Pentium 4 3.2GHZ, AMD Athlon 3500+
RAM: 1GB (Windows XP), 1.5GB (Windows Vista)
Graphics Accelerator: ATI 1800XT, Shader Model 3, 256MB or Nvidia 6800, Shader Model 3, 256MB
Sound Card: DirectX 8.1 compatible sound card

Oficjalne wymagania.
Znalezione na portalu przy bliskiej współpracy z jednym z największych serwisów w branży gier czyli IGN.com
Zaznaczam, ze to wymagania minimalne.

Tyle

Black-Men

Member
No trudno będe musiał wydać kase i  zmienić kartę graficzną na HD 4xxx bo na tym Radeon 9600 PRO nie będzie pokaz slajdów <_<

BezisławI

New Member
No trudno będe musiał wydać kase i  zmienić kartę graficzną na HD 4xxx bo na tym Radeon 9600 PRO nie będzie pokaz slajdów <_<

Panowie , Panowie , Panowie ! OTÓŻ JA ZNAM OFICJALNE WYMAGANIA OD WRZESNIA :/ ... wpiszcie w google Arcania a Gothic Tale officall web (cos takiego :D) i tam macie wymagania .. ALE DAM TU

Minimalne
AMD Athlon 64 3500+ 2,2 ghz
GeForce 6800GT 128 mb lub ATI Radeon x1650 256 mb .
1 Gb ram(For XP) 2 gb ram (For Vista)
8 GB wolnego miejsca na Harddrivie ..;p

pzdr.:D

Vendetta

Deathproof
VIP
Bezi, Bezi... yeed podał poprawne, sza.

Co do wymagań- cieszę się :D Pójdzie mi na maksymalnych bez przycięcia i jestem z tego zadowolony- teraz czekam na premierę gry =)

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Panowie , Panowie , Panowie ! OTÓŻ JA ZNAM OFICJALNE WYMAGANIA OD WRZESNIA :/

Patrz, a my od kwietnia ;) - http://gothic.org.pl/arcania-a-gothic-tale/wymagania-sprzetowe.html

Poza tym te twoje różnią się trochę od podanych na oficjalnej stronie Arcania: A Gothic Tale.

Tak czy siak, nie wierzę, że nie ulegną one zmianie, oczywiście na wyższe. Spellbound coś kombinuje, i na pewno nie jest to nic dobrego dla naszych blaszaków, ale oby było to dobre dla graczy :).

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Łu, już się bałem, a tu miła niespodzianka. GF 6800gt? jak to możliwe żeby taka gra poszła na takiej grafie, Risen się lekko ciął na 7200GT. No ale wszystko zobaczymy, cieszę się bo pod choinką czeka na mnie nowy Geforce 9800GT, na G4 z pewnością starczy.

Jurusi

Member
Ciekawi mnie czy Gothic 4 będzie wykorzystywać Directx 11.

Bury_Zenek

Rycerz Wody
ja się za bardzo nie znam więc mam pytanie: czy są to mniejsze wymagania czy większe od risena? i jak bardzo?

tomisakis

Whiskas
VIP
ja się za bardzo nie znam więc mam pytanie: czy są to mniejsze wymagania czy większe od risena? i jak bardzo?
Zenku zależy bo do Arcani trza mieć lepszy procesor niz do Risena.Z pamięcią RAM są podobne wymaganai tak samo z kartą graficzną..Na dysku więcej bedzie zajmować Arcania ale z miejscem na dysku nie powinno byc u nikogo problemów.

To moja opinia wg. podanych wymagań gry lecz nie wierze by Arcania poszła na karcie graficznej GeForce 6800.

Trzeba przyznać, że te wymagania nie s zbyt wygórowane jak na dzisiejsze gry. :) Oczywiście to lepiej dla nas bo więcej osób bezie mogło w niego grać. Tylko niech nie będzie czegoś takiego jak w G3(przynajmniej u mnie) że gra na super detalach ścinała się momentalnie a kompa mam nowego takiego że ie powinno mieć miejsca żadna ścinka:)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom