Wrestling

xenex

Member
1/2 osób oglądała go w dzieciństwie, kiedyś były czasy że go pokazywali. Teraz trzeba sciągać albo oglądać okrojone wersje na eurosporcie ( co tydzień, poniedziałek od 21 ! ).
Uważam że to najbardziej efektowny sport ( nie wliczając w to żadnych red bull x fighters ). Wszystko to bajka, przyjemnie się ogląda i co najlepsze jest to cholerny kosiarz pieniędzy ( nie u nas ).
Oglądam od dzieciństwa, WWE ( wszystkie brandy, oprócz ecw) , dawniej WWF.
co do wrestlerów to zdecydowanie triple h, batista, mysterio ( jeden z najlepszych techników ) , jeff hardy. do Ceny nic nie mam, ale trochę za duże parcie na niego jest

Thran

Che Świniara
Oglądałem kiedyś na MTV Polska federacje WSX ale tam gwiazdy były jakieś nieznane NP: Vampiro, Ricky Banderaz i wielu innych ale fajna ta federacja :) muszę pobrać all odcinki bo od ostatniego wyemitowanego odcinka na MTV polska minęło trochę czasu i teraz tam puszczają tylko gnioty randkowe :/

kilek13

Member
Na Extreme Sports (czy jakos tak :p) chyba w soboty o 16.00 i 20.00 sa pelne wersje, nie okrojone jak to napisales :p
Wczesniej lubilem to ogladac, teraz jakos mi sie znudzilo :/ Niby fajne, jednak szkoda ze udawane xD Tak dobrze sie przyjrzec to widac jak sie laskotaja, a nie bija :D Jak kiedyc ogladalem walke Cena vs Hardy, podczas gdy Cena robil "You Can See Me"
zapiast uderzyc go w glowe, uderzyl w ring 10cm od Jeff'a :p

daria

Szejn
Weteran
Czasem na internecie to oglądam jak mi się nudzi. Koledzy na podwórku się tym tak zachwycają, to czasem sobie obejrzę.
Niby to fajne, ale nie ma tego "dreszczyku emocji". Czasem nawet widać, jak kolesie zamiast siebie, to w powietrze uderzają.

haha ostatnio na necie, na sportfan.pl widziałam jakiś taki amatorski Wrestling. Koleś leżał na ziemi, ten drugi odbił się od lin ringu i leci w niego, podskoczył i jakoś tak bokiem, z wystawionym łokciem na niego leciał. I zamiast w niego, to w ziemię tym łokciem xD Koleś się poskładał dosłownie, polewka :D

Ostatnio jakoś był jakiś finał czy coś, fajnie się bili xD
Tak ogólnie to fajnie czasem sobie popatrzeć na te udawanki, ale jakbym to miała częściej oglądać, to po 2 pełnej walce by mi się znudziło, myślę.

MMA lepsze ^^

Sluger

Member
Mi z zawodników najbardziej podoba się Rey Mysterio ;) (w sensie że w stylu walki) Uwielbiam jak wykonuje 619 :lol:
A najmniej lubię Kane, bo on jest jakiś poje.. dziwny. :huh: zobaczcie sobie walkę Rey Mysterio vs. Kane to się wystraszycie!

Najlepsza jest liga Smackdown ;]

xenex

Member
Smackdown jest najlepsze obok ECW, bo są dobre walki w porównaniu do RAW gdzie jest ciągle to samo, jednak osobiście wole ekipę z RAW, poza tym powrót DX :>

Niby to fajne, ale nie ma tego "dreszczyku emocji". Czasem nawet widać, jak kolesie zamiast siebie, to w powietrze uderzają.
Wy ludzie jesteście pół inteligentni czy specjalnie to robicie ? PRZECIEŻ TO ZABAWA, to ma być efektowne a nie biją się aż do rozkwaszonego ryja...

Sluger, obejrzyj sobie ROH'a ( Ring of Honor ) zdecydowanie lepszy poziom walk od WWE. Albo AAA ( meksykański wrestling ), jak wczoraj obejrzałem połowę gali AAA to myślałem, że osiwieje. Robią tam takie akrobację o których ludzie w WWE mogą pomarzyć :F

Poza tym zapraszam na polską stronę POLSKIEJ federacji wrestlingowej
www.ddwwrestling.pl
federacja nie dawno powstała, drzwi otwarte były 20 lipca, jest to też szkółka wrestlingowa, więcej informacji na wyżej podanej stronie.
Mówię z góry że będzie widowisko 24 października, wielka gala DDW w stodole !
Będą gwiazdy z europy i stanów ( mistrz ROH'a Austin Aries czy były mistrz CZW Ruckus).

Fahrenheit

Pimpu?
Postanowiłem rozruszać trochę ten temat, jak zachęcał nasz drogi główny admin :)No cóż, od niedawna oglądam WWE, na razie tylko SmackDown i RAW. Na Eurosporcie nadawane jest: This Week in WWE (skróty z wszystkich gal tygodnia), Vintage Collection(stare walki z WWF i WCW). Na Extreme także nie ma pełnych wersji, gdyż 1,5 godzinne odcinki skracane są do ok. 50 min. Tylko amerykańskie wersje są pełne, za to w Extreme jest wspaniały komentarz Boryssa i Andrzeja Suprona - momentami śmieszny ale buduje klimat. Moi ulubieni zawodnicy to: Jeff Hardy(choć ostatnio się stacza) i Matt Hardy(choć strasznie się spasł), Undertaker (za gimmick, bo całych jego walk nie widziałem, poza tym żywa legenda), Edge (ma fajny motyw i nieźle walczy) oraz John Morrison(fajnie się nabija z "MY NAME IS DOLPH ZIGGLER!". Z RAW to: Triple H i Shawn Michaels, Bezcenny Janek(za kiczowate akcje i zachowanie narkomana), MVP i Mark Henry - tworzą całkiem fajny tagteam porównywalny z Jerichem i Big Showem, Big Show - za śmieszne miny i głupie akcje (wgniecenie Kingstona w narożniki i w rezultacie dyskwalifikacja) :) To chyba tyle. Mam nadzieję, że ktoś odpisze ;)

Randal

Banned
A ja oglądałem, oglądam i mam zamiar oglądać to w przyszłości. Można popatrzeć jak się nawalają. Czasem myślę że mają trochę coś z głową bo walczą tylko dla kasy a ryzykują przy tym zdrowiem a czasem nawet życiem. Można w kółko popatrzeć na triki i różne ataki a i tak zawsze jest co oglądać. Moi ulubieni zawodnicy to Rey Misteryo za techniczne podejście do każdej walki i świetne triki. Underdeyker ( czy jakoś tak ) bo on jest świetny i wymiata. Zawsze pojawia się w najmniej oczekiwanym momencie i robi zadym. WRESTLING po prostu rządzi.

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
To i ja się wypowiem, bo przez pewien okres czasu wrestling to było całe moje życie ;p. Może nie dosłownie, ale strasznego fioła na tym punkcie miałem. I to całkiem niedawno, bo kilka miesięcy temu.

Cóż mogę powiedzieć.. Najbardziej wkurza mnie, gdy osoby które nic o tym nie wiedzą mówią 'o to takie udawane dziadostwo, nic ich tam nie boli' itp. Bo nic bardziej mylnego.. Udawane - po części tak, wiadomo, że po jednym kopnięciu w brzuch człowiek leży, a tutaj.. ;p. Lecz co do bólu, to jest zupełnie inaczej. Zawsze coś może wyjść nie tak, a czy uderzenia o matę, upadek z wysokości poza ring nie bolą? Hm to ciekawe.

Trochę żałuję, że cały wrestling jest wyreżyserowany. Ja oglądam tylko federację WWE i muszę powiedzieć, że Creative Team z Vince'm na czele (oni piszą cały scenariusz etc) szmacą sporą ilość dobrych wrestlerów. Niestety tak jest, że nie zawsze patrzy się na umiejętności ringowe, liczą się bardzo też te przy mikrofonie. W sumie można powiedzieć, że wrestling to taki dobry serial, który mi się już trochę znudził. Głównie dlatego, że odszedł mój ulubiony zawodnik - Edge. No ale cóż, przychodzą nowi (Sin Cara - polecam, świetny high flyer) i wszystko brnie do przodu..

Pozdrawiam.

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Cóż mogę powiedzieć.. Najbardziej wkurza mnie, gdy osoby które nic o tym nie wiedzą mówią 'o to takie udawane dziadostwo, nic ich tam nie boli' itp.

Bo to udawane dziadostwo i uj :trollface:.

A tak serio, to się nie znam, ale nigdy mnie to nie pociągało. Raz czy dwa próbowałem to na Eurosporcie oglądać, z marnym skutkiem. Nie czuję zupełnie tych klimatów, a ekscytacja ludzi tym teatrem stanowi dla mnie zagadkę. No bo jeżeli już chcieć odreagować i wydobyć z siebie swoje behawioralne instynkty, to już lepiej obejrzeć K1, czy jakieś MMA lub inną cholerę, ale to?? Nie, zdecydowanie nie dla mnie...

gra

Banned
Nie przepadam za taki sportem. Mam ciekawsze rzeczy do robienia niż oglądanie nawalających się facetów, kobiet chyba też. Nie widzę w tym żadnego sensu, wlaka bez zasad gdzie można robić dosłownie wszystko, nawet, jeśli grozi to zdrowiu. Inne sporty walki takie jak MMA można jeszcze obejrzeć, ponieważ są jakieś zasady a nie totalna demolka. Nie wiem co inni ludzie widzą w takim sporcie, o ile tak można to nazwać... To nie dla mnie, i tyle.

Do góry Bottom