Wiedziałem, że spotkam się z niedowiarkami, aczkolwiek masz do tego prawo, często w przeszłości spotkałem się z "projektami" które były piramidą, wyłudzeniem itp itd, jednakże TUTAJ JEST INACZEJ, co teraz udowodnie
.
Ale po kolei?
Czy spamem jest post o propozycji współpracy ?
Czy frajerem jest osoba która dzięki bezetatowej pracy może zarabiać wielkie pieniądze?
Czy piramidą jest system w którym możesz zarabiać dużo więcej od osoby nad Tobą i w której znajduję się produkt?
Pytania retoryczne.
Proponuje zapoznać się z linkiem, żeby komentować idee, zamiast nic nie wiedząć i patrząć na treść posta go negować, choć rozumiem, bo też w przeszłości nieufanie podchodziłem do takich rzeczy, na szczęście do tego projektu wszedłem i jestem szczęśliwy, że mogę tutaj zarabiać
.
A, co do argumentów posłużę się filmikiem.
To co proponuje jest marketingiem sieciowym
, a bardziej różnice wyjaśnia to :
http://www.youtube.c...h?v=P8tQrK3M1cg
A jeśli nie możesz z jakiś przyczyć obejrzeć tutaj w formie cytatu:
"Wielokrotnie w swoim życiu słyszałam, że MLM to piramida finansowa i, że na pewno ma coś wspólnego z sekciarstwem.
Piramida finansowa ma pozornie identyczną strukturę co piramida sprzedaży. Zyski węzła nie pochodzą jednak ze sprzedaży towarów lub usług, a praktycznie w całości z wpłat wpisowego wnoszonego przez nowych członków struktury, pozyskanych przez węzeł i węzły potomne. Na piramidzie finansowej zyskują tylko osoby, które znajdują się u jej szczytu i wystarczająco wcześnie do niej dołączyły. Olbrzymia większość uczestników piramidy na niej traci.
Na czym więc polega biznes sieciowy (wielopoziomowy - MLM) i czym różni się od piramidy finansowej?
Przede wszystkim MLM sprzedaje rzeczywiste towary, z których korzystają dystrybutorzy. Wejście do biznesu MLM także wiąże się z zakupem towaru, a nie samego „wejścia". Zazwyczaj jest to tzw. „starter", czyli towar lub zestaw jego próbek. Kolejny ważny element, stanowiący o biznesie MLM (w przeciwieństwie do piramidy finansowej) to sprzedaż zewnętrzna, czyli sprzedaż prowadzona przez dystrybutorów klientom zewnętrznym.
Czym więc różni się biznes MLM od „zwyczajnej" firmy, czy korporacji?
1. W biznesie MLM Twoja „pozycja" i wynagrodzenie zależy od Ciebie i Twojego zaangażowania, a nie od humoru szefa.
2. Dobry biznes MLM pozwala na szybkie i trwałe efekty - możliwość zbudowania sobie dodatkowego lub głównego źródła zarobku w 2-4 miesiące, a w perspektywie mozliwość osiągnięcia wolności finansowej.
3. W biznesie MLM pieniądze nie są wyrzucane na drogą reklamę (np. TV), po której nie będzie za chwilę śladu. Dostaje je dystrybutor, który rekomenduje wybrany towar innym.
Wizerunek biznesu sieciowego oprócz bezpodstawnych skojarzeń z piramidą finansową, szargany jest też niestety przez niektórych dystrybutorów, którzy zapominają, jak ważna w długoterminowej sprzedaży jest ekologia działania i dobro klienta.
To, czego ja nauczyłam się w biznesie sieciowym -- to przede wszystkim -- sprawdzać. Jeśli będziesz wierzyć we wszystko, co mówią inni -- będziesz żyć w ich świecie, a nie w swoim.
Dla mnie „świat" biznesu sieciowego to nowa możliwość do rozwoju i osiągnięcia finansowej niezależności. Czym ta możliwość będzie dla Ciebie? Decyzja należy do Ciebie !"