Wirus

Status
Zamknięty.

alionik

Member
Mam pytanie czy jak antywirus pokazuje mi że oryginalna zakupiona wersja dodatku noc kruka ma wirusa troyan to to jakiś błąd czy rzeczywiście wirus?

Bury_Zenek

Rycerz Wody
Zależy jakiego masz antywirusa bo np. jak masz avasta to on się nigdy nie myli

El Bastardo

Władca Wiedźm
Moderator
Redakcja
Witam.
Jeśli oryginał to wątpię, to raczej mało prawdopodobne. Niektóre antywirusy rozpoznawają niektóre oprogramowania jako wirusy. Nie słyszałem aby z grami było podobnie. Ja myślę że to nie wirus, ale dobrze by było jak by ktoś potwierdził moje podejrzenia, bo tak naprawdę wszystko jest możliwe. :)

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Miałem to samo, Kaspersky wykrywał mi po włożeniu płyty do napędu jakiegoś trojana. Wszystko działało jednak dobrze, więc nie ma się czym przejmować, to nie wirus a raczej złe rozpoznanie pliku przez program antywirusowy ;)

Pozdrawiam

kilek13

Member
Moj kumpel jak kupil G2NK to avast wykryl mu trojana w pliku autorun.exe. Potem chcac sie upewnic czy naprawde plik zarazony jest wirusem przyniol plyte z gra do mnie moj antywirus(kaspersky) rozwiez wykryl trojana. W twoim przypadku tez moze byc wirus. :)

GOFER152

Member
To nie wirus jak mówi El Bastardo , jak miałem MKS AV to czepiał się większości pathy do gier że to trojany , po prostu błędne rozpoznanie , jeszcze jak to jest oryginał to na pewno nie jest wirus, a i demon tool-sa się nawet czepiał . zmieniłem na Kasperskyego i było OK .

kilek13

Member
CYTAT(GOFER152 @ 04-03-2009, 19:53) index.php?act=findpost&pid=215824
To nie wirus jak mówi El Bastardo , jak miałem MKS AV to czepiał się większości pathy do gier że to trojany , po prostu błędne rozpoznanie , jeszcze jak to jest oryginał to na pewno nie jest wirus, a i demon tool-sa się nawet czepiał . zmieniłem na Kasperskyego i było OK .

Wiesz kolega tez mial orginalna wersje i mial wirusa. Pred chwila do niego napisalem i mowil ze skanowal tez "Nod'em32"
i tez wykrylo mu trojana. Alionik a moze napiszesz konkretnie ktory plik wykrywa jako zarazony?

szczurek

Menda serowa
Weteran
autorun.exe na bank, avast mi też zawsze piszczy że to wirus, ignoruje go od kilku lat i jakoś wirus nigdy mnie nie zaskoczył ;]
Zwyczajnie antywir się myli.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom