QUOTE (Efremz @ 18-10-2005, 21:48) Hmmm wygląda na to, że z 60% userow tego forum nie potrafi zbudować poprawnego zdania... Piena i Gorn to już przesada (tjaa zaraz zacznie się standardowa gadka "ja mam papiery na dysleksję/dysortografię". Ale słownik i umysł też macie... a tak trzeba czytać wasze posty kilka razy by zrozumieć co mieliście na myśli)
Swoją drogą jak większość nie widzę sensu tej ankiety. Nie ma podanych żadnych konkretnych liczb czy podtytułow, więc skupię się seriach.
1) Gothic- zbugowana do granic możliwości, masą uproszczeń i koszmarnym interface'em gierka, ktora jednak miała to coś, co przykuwało do monitora. Poźniej powstała część druga... typowy save the world z nużącą i banalną fabułą. Po kilku latach (2 ?) mogliśmy wreszcie pograć w dodatek zwany Noc Kruka. Do dzisiaj nie widze w niej choćby najmniejszych plusow. No i powstaje jeszcze część 3... ale nie ma to dla mnie najmniejszego znaczenia. Magia pierwszego Gothica została unicestwiona. Bezpowrotnie zresztą.
2) Warcraft- klasyk nad klasyki. Jeden z ojcow gier strategicznych. Część 2 pobiła rekordy popularności. Dość długo przyszło czekać fanom na kolejną część, tym razem oznaczoną podtytułem "Reign of Chaos" i dodatku doń. Do dzisiaj mnostwo osob zagrywa się w niego na Battle.necie. Ogromna żywotność (Gothic ze swoimi 50h potrzebnymi na przejście to erm...). No i na deser zostaje WoW... nic nie trzeba pisać. Tytuł ten mowi sam za siebie. Klasyka w chwili wydania. No i jak by nie mowić historia Azerothu jest DUZO bardziej rozbudowana od tego (świata) znanego z Gorhica.
QUOTE ("Grour")Nie ma lepszej gry od doskonałego Gothic'a
Jesteś pewien ? Bo jakoś argumentacji tam nie dostrzegłem.
QUOTE ("Isgaroth") Zdecydowanie GOTHIC. Gra jest lepsza pod względem fabuły, grafiki i i grywalności.
Co prawda Warcraft jest dobry, jednak GOTHIC'owi nie dorasta do pięt.
Fabuły/grafiki/grywalności ? Tjaaaaa...
Wbrew pozorom jestem dość obiektywny. "Takie są fakty" :]
za krytykowanie mnie i gorna15 prosze modow i admina za niestawianie mu ostrzezenia albo bana (zalezy ile ma ostrzezenia)a co do khalida to chodzi o Warcraft 3 temat do zamkniecia 9 bo widze ze nie wszystkim sie podoba)