Vista I Dzwięk 5.1

Status
Zamknięty.

Kacperex

KacŚpioszek
Witam,

Szukałem podobnych temtaów i kilka znalazłem, lecz żadnej pomocy nie znalazłem.

Jestem szczęsliwym użytkownikiem systemu Vista Ultimate i wszystko byłoby pięknie, gdyby nie dzwięk 5.1, którego nie mam.

Głośniki mam poprawnie zainstalowane, podłączone i w testach głosników odzywają się wszystkie. Niestety tylko w testach i filmach dvd mam 5.1

W grach, filmach avi i muzyce grają tylko 2 głosniki i subufer.
Niestety nie wiem w czym rzecz. Nie piszcie, że to wqina utworów czy gry bo w XP wszystko gra w jak najlepszym porządku.

Moje głosniki to Creative T6100 a karta to zintegrowana ADI AD1986A High Definition Audio na płycie ASUS M2NPV-VM.

Pomocy :) Nie chce rezygnowac z Visty, ale bez głosników 5.1 będę zmuszony ją odstawić na bok.

Pomysły? Stery? :)

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Trochę poczytałem o problemach z dźwiękiem na Viscie na różnych forach i muszę powiedzieć ci jedno. Nie jesteś z tym problemem sam. Wielu go miało i ma i chyba jeszcze nikt nie znalazł na to rozwiązania.
Niektórzy piszą, że to wina odtwarzacza. Odtwarzasz muzykę przez Winampa?

Kacperex

KacŚpioszek
Muzykę odtwarzam przez WMP i winampa - ale mogę zainstalowac inny którzy obsłuży mi 5.1.
tez czytałem o tym setki tematów wczoraj spędziłem ponad 5 godzin i leże ;(
Nie mam opcji support miscrosoftu każe czekać za sterami i poprawkami, a ci od karty dzwiekowej niby pracują nad sterami. I błedne koło.

doctor

Wariat
Weteran
a jakbys wsadzil soundblastera 5.1 od creativa ?
moze gdyby wina widziala oddzielny sprzet do muzyki to by to obsluzyla, no nie wiem... to tylko moj pomysl :p

Kacperex

KacŚpioszek
Doctor wiem, że zakup karty muzycznej rozwiąże problem.
Tylko po co wydawać 70 dych na coś, co już się ma tylko zintegrowane? xD
Muszę poczekać, aż wypuszcza jakieś stery związane z 5.1
Cóż uroki Visty.

doctor

Wariat
Weteran
idz do Komputronika w swoim miescie to ci dadza Creative Soundblastera 5.1 za 2 dychy (takze nie ma tragedi), tak kupil moj znajomy, na stronce sa aby opisane lepsze modele a zwykle ktore tez daja rade, nie sa tam uwzglednione

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom