Symulatory

Status
Zamknięty.
Ostatnio kumpel pożyczył mi gierkę Airfix Dogfighter. Nie jest to juz nowa gra, ale gra się w nią świetnie. Codzi w niej o to, że lata się po domu samolotami (modelami do składania) aliantów albo wojsk osi. W żadnej innej grze chyba nie ma takiej mozliwości. Ale nie o tym chciałem. Mam takie pytanie: czy znacie i możecie mi polecić jakieś fajne symulatory lotu? Dobrze, jezeli możnaby było sobie troche postrzelać do innych samolotów.

darth_bq

New Member
Moim skromnym zdaniem najlepsze symulatory lotu są Microsofta od Flight Simulator 2000 zaczynając, kończąc na dalszych numerach
smile.gif
. Chyba najbardziej realistyczny. Słyszałem, że piloci-amatorzy mogą uczyc się teorii na podstawie instrukcji do tej gry
biggrin.gif
. Osobiście posiadam Flight Simulator 2000 ( musialem dokupic specjalny joystick, żeby sobie pograc). Tam raczej sobie nie postrzelasz ale frajda ogromna. Jeśli chcesz sobie postrzelac itp. zagraj w F-16 Multirole Falcon. Pozdro
biggrin.gif

halek

Member
Jeśli szukasz dobrego symularora w pełnym tego słowa znaczeniu i którym możesz postrzelać to polecam IŁ 2 Sturmovik (czy jakoś się tak pisze
tongue.gif
). Sam w grę nie grałem, bo gatunku tego nie trawię, ale słyszałem że jako symulator gra jest świetna. Ostrzegam że gra jest bardziej zaawansowana niż Airfix Dogfighter
tongue.gif
Wydaje mi się że do tej części są też dodatki ale mogę się mylić... Jak coś jeszczed znajdę to zedytuję posta.
wink.gif

Maniak89

Member
Według mnie całkiem fajnym symulatorem jest "F-22 Lightning 3". Latasz nowoczesnym samolotem i masz do wykonywania dużo misji. Podoba mi się to że w broniach jakie możesz mieć na pokładzie są bomby atomowe. Ale uważaj jeśli będziesz zbyt blisko wybuchu zdmuchnie cię jak piórko. Ogólnie gra bardzo mi się podobała i od kiedy kupiłem ją 2 lata temu do dziś ją mam na kompie!!!

QUOTE Moim skromnym zdaniem najlepsze symulatory lotu są Microsofta od Flight Simulator 2000 zaczynając, kończąc na dalszych numerach

Te symulatory są stworzone dla prawdziwych fanatyków lotów samolotami.Jeśli bardzo ci zależy na lataniu to gra jest dobra dla ciebie ale jeśli chodzi ci o strzelanie do wroga to nie jest to.
Microsft Flight Simulatory mają bardzo dużo różnych funkcji(podczas lotu)których do dziś nie pojąłem chociaż w połowie...

sir frugo

Member
Ja osobiście mam gierkę MIG-29 FULCRUM. Grafika może nie na te czasy, ale gra mi się podoba. Szczególnie ekscytujące są momenty kiedy leci się na wprost F16 i obaj otwieramy ogień. (Bull's Eye wygrywa). No i fajne są jeszcze rosyjskie głosy ostrzegania przeciwrakietowego
smile.gif

Dobra, chyba znalazłem najlepsze rozwiązanie. Znalazłem grę Microsoft Combat Flight Simulator to chyba w to zagram

doctor

Wariat
Weteran
ja chcialbym wtracic swoje pare groszy
tongue.gif

gralem w Airfixa i stwierdzam ze gierka grywalnosci jest odlotowa swoje latka mam ale mimo wszystko gierka mnie wkrecila
smile.gif
i to nawet ostro bo przeszedlem cala
smile.gif
ostatnia misja dla aliantow jest potwornie trudna
smile.gif

jesli chcesz czyms polatac to polecam HeliHeroes (przynaudza ale latac sie lata)
i Commanche 4 (moze nie latasz samolotem ale helikopter to fajna sprawa) uwaga commanche wciaga
biggrin.gif

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom