Sygnatury

Status
Zamknięty.

Kraver Lynch

Weteran
Weteran
Redakcja
Dobra, problem tkwi w mojej byłej sygnie. Otóz wymiary samej sygny były w porządku, jedynie wystawała z niej postac. No i tu nasuwa się pytanie. Czy to bylo powodem usuniecia tego, bo z tego co wiem, to jeszcze parę osob ma podobne...

szczurek

Menda serowa
Weteran
CYTAT
- Sygnatura może zawierać maksymalnie jeden obrazek o maksymalnym rozmiarze 400x120 pikseli.

I teraz pytanie, zaczynamy akcje czyszczenie sygnatur czy sami to zrobicie ;p Regulamin jest jaki jest, ale zawsze można pójść na kompromis ;] Sam mam choinke w podpisie, no ale nie aż taką duża xD

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Trochę to głupie.. Bo większość z nas chce mieć w profilu swoją osobistą sygnaturę, a do tego dochodzą różne userbary (np. zakonu) itp. Czy nie lepiej byłoby zmienić trochę ten punkt regulaminu? Założę się, że 2/3 userów jest za tym..

Arminas

Wybraniec Adonix'a
Regulamin według mnie można by trochę zmienić... Sam robię większe sygny :(.
Teraz jest bardzo dużo dużych syg, z wystającymi ludami.

Albo jeśli już to na początku ostrzeżenie na PW

switek17

Member
Czyli mamy mówić co o tym sądzimy?
No ja jestem w porządku jeśli o to chodzi, więc mi wszystko jedno, nie chcę innych userów wkopywać. No ale.. czasami wkurzają co dłuższe choinki.

daria

Szejn
Weteran
Ja rozumiem, że niektórym może to przeszkadzać, ale... Takie "większe sygnaturki z wystającymi renderami" są bardzo ładne... Ponad połowa userów łamie ten pkt regulaminu, nawet nasi admini... Wg mnie ten pkt regulaminu powinien być stanowczo zmieniony, albo jak czyścicie sygnaturki - to każdemu sprawiedliwie, bo nawet nasza administracja ma za duże obrazki - jak każdy to każdy lub zmienienie pktu regulaminu...
A w ogóle po co jest to ograniczenie?? Czy to jakoś spowalnia forum - bo sie nie znam ;p

Dark Shadows

Active Member
Znowu problem z sygnami? Ehh, niech każdy ma jakś sygne sobie chce ludziee. Oczywiście sygna na pół strony odpada, ale czy będzie nieco większa to komu to przeszkadza?

Pozdro.

Crisis

Strażnik Magów Wody
VIP
Redakcja
Ja oczywiście jestem przeciw takiemu czyszczeniu. :p Wiecie pewnie dlaczego. ^_^ Moim zdaniem należy ten punkt regulaminu zmienić żeby brzmiał jakoś tak:

- Sygnatura może zawierać maksymalnie dwa obrazki, takie żeby nie rozjeżdżało się przez nie forum. :p

Coś takiego wiecie o co mi chodzi pewnie. ;f Sygnatury, przez które forum się rozjeżdża należy likwidować, resztę zostawiać. Od takie jest moje zdanie. :]

Pozdrawiam, Crisis.

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Zdanie krysi popieram i uważam że ci którzy mają więcej niż 3 userbary powinni mieć je animowane, a nie choinkę, długą. Sam wiem że sygnę mam nie regulaminową ale jest krótka i chyba nie rozjeżdża wam strony si? I takie można zostawić dopóki mają sens.

Kraver Lynch

Weteran
Weteran
Redakcja
No dobra, więc pytanie z mojej strony. Czy moja stara sygna rozjeżdżała stronę, albo czy komus przeszkadzała. To ważne, bo nie wiem czy ją ponownie załadowac.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Mnie to tylko przeszkadzało, że tam była nie Polska flaga xD.
Moim zdaniem trzeba zmienić ten punkt regulaminu tak, by nie było to ściśle określone, że musi mieć max wymiary takie i taki. Powinien to oceniać moderator, czy sygnaturka jest za dużo. To byłoby najlepsze, bo wtedy polowa forum nie łamała by tego punktu.

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Dokładnie. Mi twoja sygnatura - Kraverze, nie przeszkadzała w ogóle. Co prawda była dość dużych rozmarów, ale nie poszerzała forum. Z wysokości też mi nie przeszkadzało. Sam takowe lubię mieć ;p. Ja tam popieram jednak Crisisa. Dwa obrazki max. Nie jakieś olbrzymie tylko np. swoja własna sygna i jakiś userbar. Przynajmniej mi by tyle wystarczyło. Chociaż Rangiz też dobrze rozumuje. Mod czy ktoś inny z administracji pilnował by tego. I całkiem miło by było ;p. Taka moja opinia. Pozdrawiam.

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
Ograniczenie szerokości, powinno być takie zeby się mieściło w stronie. Wysokość, ograniczył bym do 200 px(w przypadkach takich jak np u kravera, że coś wystaje - 300px). a ilość do 2 obrazków.
To rozsądny wybór.

Xingu

Member
Nie można tego na sztywno określić, a też zależy od tego z jakiego kompa ktoś korzysta.

Jak by ktoś miał rozdzielczość 800 na 600 (zdarza się jeszcze) i co drugi user miałby syge na 500px wysoką to by gościa krew zalała bo by pół życia skrolował... tak samo jak by mu ktoś strzelił syge na 1000px szeroką to by tak rozjechało forum że to nie do odczytania...

A dla mnie żałośnie wygląda takie coś jak ktoś sobie napisze posta na jedną linijkę a sygę ma 50 razy większą :/

Rozmiar na szerokość można dać na sztywno żeby nikomu forum nie rozjechało... co do wysokości To można dać limit maksymalnej wysokości czy ktoś da sobie 400px userbarów czy jeden obrazek jego sprawa, ale żeby nie wydłużało forum w nieskończoność

Proponuję przyjąć że linijka tekstu ma x px, ze linijka nagłówkowego tekstu ma y px wysokości etc. Obrać ile px na szerokość ile na wysokość może mieć syga. Zapisać to, dać parę dni na dostosowanie się i wtedy czyścić (co za dużo obrazków to nie zdrowo, jak ktoś ma wolnego neta to czyta sobie wiadomość nagle mu się wgra zdjęcie i go gdzieś wywala) No a jak ktoś ma dużą sygę to jak pomniejszy o 20-50px to mu się chyba nic nie stanie.

Pozdro :D

szczurek

Menda serowa
Weteran
Kraver, Twoją sygnaturka wydaje się taka duża tym co używają IE, ponieważ ma tam jakby swoje własne tło.
Osobiscie jade na rozdziałce 1280x1024 dlatego mi nic nie przeszkadza ;p Ale nie chodzi o moje dobro tylko dobro userów.
Wszystkie decyzje konsultujemy z yeedem, dlatego czekam na niego i nic nie obiecuje :*

Pandrodor

Member
CYTAT(Kraver Lynch @ 05-05-2008, 19:26) index.php?act=findpost&pid=180730
No dobra, więc pytanie z mojej strony. Czy moja stara sygna rozjeżdżała stronę, albo czy komus przeszkadzała. To ważne, bo nie wiem czy ją ponownie załadowac.

Ja mam liska + 1024x1280, ale twoja sygna lekko zwiększa ramkę posta. le to o jakieś kilka pikseli, nie przeszkadza to w niczym.

A co do sygnatur, to jakiś porządek powinien być, bez sygnatur można wytrzymać.
A jeśli nie, to już na pewno trzeba zmodyfikować regulamin...rozumiem, że nie należy go twardo przestrzegać i ma być tylko wzorem dla wszystkich, ale jeśli punkt z podanymi konkretnymi wytycznymi jest łamany nawet przez administrację nie świadczy to dobrze o forum.
Ja mam gdzieś co mam w sygnie :p
Pozdro

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Dobra..przepis nie zostanie zmieniony...
ale jak wszyscy wiemy od dawna jest to kwestią indywidualną administracji..
jeśli się to nie spodoba komus z osób mogących szczyścić sygnę i takowa zostanie usunieta
to nie ma, że boli i trzeb ją zmniejszyć do zadowalajacych rozmiarów...jeśli nikt się nie czepia to cieszcie się

Więc ten punkt regulaminu jest raczej punktem umownym..a wszytsko zalezy od konkretnych osób
więc skoro komus usunieto sygnę to znaczy, że cos było nie tak....i macie ją zmniejszyc ewentualnie poprawić
tyle

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom