Porażka, porażka i jeszcze raz wieeelka porażka !
Czekałem ponad rok, oglądałem nowe screeny i się bardzo niecerpliwiłem. A po co ? Ano po to by prejść fanułę dodatku w 3 dni !
Co to Cd-Projekt tyle robiło ? Źle dobrane głosy lektorów, moim zdaniem nowy głos Vatrasa jest po prostu fatalny ! Przecież do najważniejszych postaci w grze mogli dobrać tych samych lektorów co w dwójce ! Schodów normalnie wyglądających się już chyba niedoczekamy, no ale to szczegół. Kolejnym olbrzymim minusem tej gry jest to, że jak tylko czasami coś się zwiedza, stanie pod ścianą i obróci, to widać pustą tylko przestrzeń, kolega mi mówił, że raz w nią wpadł. Następną moim zdaniem pomyłką jest idiotyczny pomysł za 5 siły wołać w późniejszym, czasie 25 pkt nauki ! Tak do 170-180 skilla zeby kosztowało góra 15, a powyżej ew. 20, bo to jak dla mnie lekka przesada już. To wszystko to jednak nic, szczegóły z którymi da się grać, jednak nie moge przeboleć jednej rzeczy. Dla czego, dla czego kurde ta gra tzn. przejście nowej fabuły zajmuje 2, góra 3 dni (mi zajęło 3dni
)? Mogli by ją chociaż dać jakoś na końcu, nie wiem może po dworze Irdorath, kontunuacja gry, tak jak większość dodatków. Plusy, które dostrzegłem :
- momi zdaniem b.dobry pomysł z tymi kamiennymi tabliczkami
- wiele nowych broni
- nowe zaklęcia
- i to co podobało mi sie najbardziej, a mianowicie b.dużo jak na gothicka różnych pierścieni oraz pasów. Do tego mogliby w końcu dorzucić tarczę, której w trójce NIE MOŻE po prostu zabraknąć oraz jakieś inne amulety, naszyjniki itp. co tylko się da
Aaaaaa jeszcze jeden minus
jaki? Fabuła - owszem jest niezła całkiem, nie jest zła, ale w porównaniu z Gothickiem 2 jest MOIM ZDANIEM gorsza troszeczkę ( no a trzeba się przeciesz piąć w górę, a nie spadac w dół
), a zresztą i g2 i g2:nk może ewnetualnie czyścić buty gothickowi jedynce. Ten klimat, fabuła, ehhh... miło powspominać
Na koniec chciałbym jeszcze dodać, że taka zła moja opinia na temat nk, jest opinią tylko moją i macie prawa się nie zgadzać, takie wasze prawo, lecz ja zdania na pewno na bank na 100 procent %%%% nie zmienię.No cóż ostatecznie gra zła nie jest, ale pastwię się tak bardzo nad nią ze względu iż baardzo długo na nią oczekiwaliśmy, a jest tak niedopracowana i tak krótka.
Edit :
Nie mam gdzie tego naspisać to napiszę tutaj. Otóż straszny się syf na tym forum zrobił, nie wiem co robią moderatorzy ! W dziale Ogólne ludzie piszą Problemy, a na dodatek jednemu problemowi sa poświęcone nie raz 3 nawet tematy, trudno w ogóle znaleźć w tym śmietniku. Moderatorzy powinni udzielać ostrzeżeń, a tematy takie zamykać niestety.