Tak temat już był pamiętam nawet kiedy, ale wtedy się nie wypowiedziałem, więc napiszę teraz. Moje typy :
Heroes III + dodatki - Oczywiście nie jest to strategia czasu rzeczywistego tylko strategai turowa (chyba każdy to wie). Mam do tej gry wielki sentyment. Była to moja pierwsza gra na kompa i chyba żadnej grze nie poświęciłem tyle czasu co właśnie jej. Ma ona niepowtarzalny klimat i grywalność. Nawet sporo map własnych zrobiłem i kilka było grywalnych.
Twierdza 1 - Również wspaniała gra która przede wszystkim zachwyciła mnie swoim klimatem, fabułą i grywalnością. W dwójkę jeszcze nie grałem ale czytałem recenzje i podobno jest niezbyt udana. Pamiętam ile nameczyłem się żeby zabić Wieprza, dla mnie była to chyba najtrudniejsza misja. Z Wilkiem poszło mi dużo łatwiej, nie wspominając o szczurze.
SpellForce - Wspaniałe połączenie cRPG i RTS. Bardzo mi się ta gra podobała, grałem w nią chyba rok temu w wakacje. Teraz mam z dodatakami z extra klasyki, więc niedługo wrócę do tej wspaniałej gry. Wspaniała grafika, muzyka, niezła fabuła i wielka grywalność to moim zdaniem wielki atuty tej gry.
Jak ktoś nie grał w żadną z powyższych gier to bardzo polecam,