Starsze Gry - Co Polecacie ?

Status
Zamknięty.

Dzyl

El Principe
Ostatnio dużo grywam w starsze gry i bardzo mi się podobają.Nie znam zbyt wiele starszych gier które są naprawdę dobre i godne uwagi więc proszę was abyście mi polecili jakieś starsze gry w które warto zagrać.Chodzi mi o gry typu Half-Life,Need for Speed Hot Pursuit 2,Aliens vs. Predator, Colin mcrea rally 2 itp.Według mnie te gry z dawnych lat są bardziej wciągające niż te najnowsze które można przejść w kilka godzin.Co z tego że mają gorszą grafikę lecz można w nie grać bardzo długo i mają taki swój urok.Więc proszę abyście polecili kilka gier z dawnych lat w które warto zagrać ;]

daria

Szejn
Weteran
No pozwolę sobie kilka gierek wymienić...
Na początek może polecę Dungeon Siege... Ostatnio grałam, bardzo wciągająca giera. Trochę za dużo sieczki w tych lochach i katakumbach, ale ogólnie gra to stary, dobry cRPG. Klimat niezwykły, jak to bywa w starych grach.
Diablo... Kto w Diablo nie grał. Nic chyba pisać nie muszę, bo każdy kocha tą grę.

No i jeszcze serię Heroesów. Szczególnie HoM&M 3. Gierka z 1999 i każdy też ją chyba zna. To hit, klasyk i wszystko co najlepsze.

Pozdrawiam.

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
Diablo 1
Fallout 1 & 2
Morrowind
Planscape: Torment
Icewind Dale 1
Baldur's Gate 1

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
CYTAT
Diablo... Kto w Diablo nie grał. Nic chyba pisać nie muszę, bo każdy kocha tą grę.

Nie grałem i nie mam zamiaru, bo widziałem jak gra w to kuzyn i jakości mi się nie spodobało.

Strzelanki oszadzone w czasie IIWŚ:
Medal of Honor Allied Assault (także dodatki do niego - Spearhead i Breakthrough)
Call od Duty (doddatek - United Offensive)

Strategie (dam se palca uciąć, że w nie nie grasz, ale napiszę...)
- Stronghold 1 i Stronghold:Crusader
- Cała seria Command & Conquer. Mi najbardziej do gustu przypadła część pt. Generals
- The Settlers III - jedna z moich pierwszych strategi. Bardzo klimatyczna gierka.
- War Craft III - to dopiero jest siekiera ;)

Może nie są to staruszki, ale swoje lata mają ;).

wisnia

Member
Na pewno Fable, bardzo wciągająca gra. Call of Duty 1 UO&2. A ze strategii to mogę polecić Rise of Nations też fajna gra, lub jeśli wolisz zręcznościówki to Prince of Persia piaski czasu.

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
CYTAT
Na pewno Fable, bardzo wciągająca gra

Co z tego? Przecież Fable nie jest starą grą... To samo tyczy się Prince of Piersi: Piaski czasu.

Ode mnie:
Diablo II:LoD
Heroes III
Warcraft II i III
Fallout 1 i 2
Baldur's Gate II i Tron Bhaala
The elder scrolls III: Morrowind
Counter Strike 1.6
Unreal Tournament

To gry, przy których po prostu nie można się nudzić. Stare, ale jare.

Dzyl

El Principe
Rangiz, to już zacznij ucinać bo w strongholda 1 i crusader grałem ;P w crusadera czasem jeszcze gram.Według mnie są to najlepsze gry strategiczne, nie wliczając age of empires 2.
Dzięki, podaliście dużo gier i zapewne śiągne sobie kilka z nich ;)

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
CYTAT
zapewne śiągne sobie kilka z nich

Złodziej! :)
Lepiej zainwestuj trochę kasy i sobie kup. Taki np. BGII - przecudna gra, jedna z najlepszych w jakie kiedykolwiek grałem a kosztuje marne 20 złocisze. Z resztą, praktycznie każda gra, którą wymieniłem kosztuje nie więcej niż te 20 (wyjątkiem jest WIII, z tego co wiem chodzi po 50zł).
Starocie to tanie gry, których kupna żałować nie można, więc zamiast ukraść lepiej jest po prostu przejść się do sklepu czy zamówić w necie ową grę.

Dzyl

El Principe
Nie mogę iść i kupić bo w moim mieście nie ma żadnego sklepu w którym można kupić gry.A szybciej mi się gra ściągnie niż mi przyślą gdy zamówię w necie.Co do inwestowania kasy to zainwestowałem na torrentach 7zł i mogę pobierać ile chcę gier xD

xenex

Member
CYTAT
Taki np. BGII - przecudna gra, jedna z najlepszych w jakie kiedykolwiek grałem a kosztuje marne 20 złocisze.

Rzecz gustu, lubię RPG, lubię system D&D ale Baldur w ogóle nie mój gust. Jest to gra tylko i wyłącznie dla fanów papierowych RPGów.

Tak samo polecanie Morrowinda, jeżeli grę sprzed 6-7 lat uważacie za starą to ukłon w waszą stronę. On prosił o gry stare, z lat 90 a nie podajecie mu klasyki ostatnich 5 lat, tak samo Warcraft III ...

CYTAT
Dungeon Keeper 2

Na pewno jedna z najlepszych gier jaka kiedykolwiek powstała.
Poza tym zobacz sobie tytuł Metal Gear Solid 1, jeżeli lubisz skradanki z dobrą akcją to Snake (bohater MGS) też polubisz. Red Alerta 2 na pewno trzeba zobaczyć, najlepsza część.

Ja pojadę po ostrości i powiem GTA 2 :)

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
CYTAT
Rzecz gustu, lubię RPG, lubię system D&D ale Baldur w ogóle nie mój gust. Jest to gra tylko i wyłącznie dla fanów papierowych RPGów.

Chciał starsze gry to podaję. On już sam sobie wyselekcjonuje te typy gier, które mu się podobają. A co do Morrowinda - 7 lat to nie jest mało. Zobacz, jak przez ten czas gry się zmieniły. Tak samo mógłbyś powiedzieć, że Baldur's Gate II nie jest starą grą bo ma dopiero 9 lat, przecież ta gra nie powstała w latach '90... No bez przesady...

xenex

Member
CYTAT
A co do Morrowinda - 7 lat to nie jest mało. Zobacz, jak przez ten czas gry się zmieniły.

Wiesz mamy XXI wiek, wszystko idzie do przodu, wszystko się zmienia. A chyba mi nie wmówisz, że Morrowind ma obecnie słabą grafikę, przez co tytuł ten można spokojnie odpalić bez ostrożności na swoje oczy. Technika idzie do przodu, więc dwa lata różnicy między Morrowindem a Baldurem to na prawdę kawał czasu i twierdzę, że uważanie Morrowinda za starą grę to bzdura kompletna, bo nie postarzała się tak bardzo względem grafiki jak i samej rozgrywki.

CYTAT
nie powstała w latach '90

BG 2 powstał 22 września 2000 więc jest to sam początek XXI wieku, Morrowind powstał dwa lata później (jak już pisałem wyżej).

Poza tym porównywanie Morrowinda i BG 2 to śmiech, te gry nie mają ze sobą nic wspólnego poza faktem, że są to RPG.

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
CYTAT
Poza tym porównywanie Morrowinda i BG 2 to śmiech, te gry nie mają ze sobą nic wspólnego poza faktem, że są to RPG.

Ja nie porównuję gier - porównuję rok wydania.

CYTAT
Technika idzie do przodu, więc dwa lata różnicy między Morrowindem a Baldurem to na prawdę kawał czasu i twierdzę, że uważanie Morrowinda za starą grę to bzdura kompletna, bo nie postarzała się tak bardzo względem grafiki jak i samej rozgrywki.

Tak kręcisz, że sam się plączesz. Skoro według Ciebie dwa lata różnicy między Morrowindem a BG II to cholernie dużo, to 7 lat od premiery TES'a III to naprawdę wieele czasu, więc grę można uznać za starą. Ja natomiast uważam, że jest to gra ze "starą techniką" (mam nadzieję że wiesz, o co mi teraz chodzi), a sama gra jest średniego wieku.

CYTAT
A chyba mi nie wmówisz, że Morrowind ma obecnie słabą grafikę

A Ty mi nie wmówisz, że ma dobrą. Morrowind ma świetną wodę, poza tym grafika przeciętna jak na dzisiejsze standardy. Ale fakt, oczu Ci nie wypali, tak samo jak i Baldur.

Proponuję zakończyć tę dyskusję, ponieważ do niczego ona nie prowadzi, poza tym to temat o czym innym.

A teraz kolejne stare gry ode mnie (na śmierć o nich zapomniałem, jak mogłem?):

- Quake II
- Quake III: Arena
- Doom
- Doom II
- Half Life

Dzyl

El Principe
Arven, dobrze że mi przypomniałeś o quake bo właśnie niedawno miałem zacząć w niego grać ale na śmierć o nim zapomniałem.Dobrze że mi przypomniałeś.
A co do half- life to właśnie w niego gram przez neta :p Według mnie half life 1 jest lepszy od 2.Ma lepszy klimat i ciekawiej się gra.
O właśnie, Doom.Też dobra gra.Takich właśnie strzelanek szukałem.

Thran

Che Świniara
Ja polecę parę tytułów.

Command & Conquer Red Alert.
Warcraft III Reign of Chaos + The Frozen Throne.
Need for Speed Underground.
Star Wars Jedi Knight Jedi Outcast.

Dalej niepamiętam :p

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom