Stare, Ale Jare.

Status
Zamknięty.

Sudden Hoof

Weteran
Weteran
Najczęstszym błędem twórców dzisiejszych gier jest fakt, że rzadko patrzą oni wstecz, a tylko do przodu. W efekcie często otrzymujemy gry mierne, czasem bardziej... oczywiście zawsze trafią się wyjątki. Na siłę nie można wielu rzeczy zmienić, a pogoń za pieniędźmi odbiła się mocno również w świecie gier, który [nomen omen...] jest bardzo dochodowy...

Wymienię swoją listę "starych" gier, które wciąż w pewien sposób przykuwają moją uwagę ;]

- Diablo
- Settlers 1&2
- Dark Forces II: Jedi Knight
- Starcraft
- Warcraft II
- kilka starszych gier Blizzarda...

... teraz zaś czas na listę "nowszych" gier, które posiadają "lepsze" sequel'e, a jednak wciąż są... zresztą wiecie...
- Gothic 1&2
- C&C
- CoD
- Ghost Recon 1&2
- Shogun Total War

Mam jeszcze kilka swoich gier, w które pogrywałem jeszcze na Snes'ie i PS. Głównie gry ze stajni Squarne tzn. Chrono Trigger, a później kolejne części FF.

mogget

forumowy obibok
VIP
Diablo - klasy wiecznie żywe smile.gif
No, ale trochę już w nie gram jescze na długo przed tym jak miałem internet, wiec nie jest źle.
Gra ma grafikę słąbą, muzyka taka sobie, świat mały, ale ma to coś do czego chcce się wracać, GRYWALNOŚĆ smile.gif
Na batlu ciagle setki ludzi świetna zabawa.
Do tej gry ciągle wracam i wracać będę jeszcze długo....

ha miałem juz bana 2 razy konto mi shackowali i dalej gra w to a gra jest stara ze hoho ;]

na ale jendak tak to już jest obek przeszedłem w 4 dni i odinstalowałem bo gra stała się denna ~~

w G3 dopiero grac zaczynam ale jeszcze nie wiem jak soe to potoczy...

co do HOMM3 to jest kalsyka można w to grac nawet godzinami szczegolnie z kumplami przez sieć ^_^
tez GTA SA mi sie szybko znudziło ... nie ma to jak stare gry ;] nawet taki BG nyby grafa kiszka itp ale w tych grach chodzi i klimat którego nie ma w np: obku.

P.S. jest jenda stara gra ktora mi sie nie podobala a jest to Sacred.

no koncze tego posta bo troszke przydługawy jest ^^

Lares_

Paladyn Wody
Dziwie się że nikt nie wymienił Baldurs Gate ...
Dla mnie gra świetna, kosi wszystkie pierwsza i druga cześć tak samo.
Znalazłem na półce płytki, wrzuciłem i ooooh, ahhhh zachwyt....
Pierwszy dzień od Instala 3h , następny 8h, a potem 10h xD(grania)
Gram nadal.
Do gry powróciłem po długiej przerwie, ale tak doskonałego tytułu nic nie pobije.
Baldurs Gate 2: Cienie Amn !! Forver xP
Aha i ta sadysfakcja jak zabije się jakiegoś przeciwnika nad którym, męczyłeś się pół dnia xD

Na koniec.
Tak stare gry są 1000x lepsze od nowych, z prostej przyczyny.
W nowych grach nie ma nic nowego xD
Wszystko to powielanie klasyków.
I dorzucanie, nowinek technicznych.

mogget

forumowy obibok
VIP
Baldurs Gate 2: Cienie Amn

coś Ci sie pomyliło bo dodatek do drugiej części nawya się Baldur's Gate2:Throne of Baal
a dodatek do jedynki to Baldur's Gate:Shadow's of Amn :D ja nie wyminiałem bo mowiełem tylko o nowych grach :]

P.S. zawiodłem sie na G3 :( :( myślałem, że będzie lepsze to to ale tak nie jest :/

Laska

Active Member
coś Ci sie pomyliło bo dodatek do drugiej części nawya się Baldur's Gate2:Throne of Baal
a dodatek do jedynki to Baldur's Gate:Shadow's of Amn biggrin.gif ja nie wyminiałem bo mowiełem tylko o nowych grach :]

Poprawka: Dodatek do BG2 to rzeczywiście Throne of Baal, ale podstawowy BG2 ma tytuł Shadows of Amn...
Dodatek do BG1 to Tales of the Swordcoast... To tak celem wyjaśnienia :p

Baldurs to oczywiście klasyka, której pewnie nie trzeba nikomu przedstawiać. Grałem niestety tylko w 1 część bez dodatku, ale chciałbym to nadrobić. Nie wie ktoś, czy BG1 z dodatkiem jest w sprzedaży np. w ekstra klasyce??

Megarion

El Presidente
Poprawka: Dodatek do BG2 to rzeczywiście Throne of Baal, ale podstawowy BG2 ma tytuł Shadows of Amn...
Dodatek do BG1 to Tales of the Swordcoast... To tak celem wyjaśnienia

W ramach pospamowania i ostatecznego wyjaśnienia dla nieanglomówiących:

Wrota Baldura - dodatek to Opowieści z Wybrzeża Mieczy (Tales of the Swordcoast)
Wrota Baldura 2: Cienie Amnu - dodatek to Tron Baala.

Nie wie ktoś, czy BG1 z dodatkiem jest w sprzedaży np. w ekstra klasyce??

Nie ręczę, ale powinieneś rozejrzeć się za pakiem razem z drugą częścią. Możliwe, że jest taki dostępny za całkiem niewielkie pieniądze - albo był jakiś czas temu. W każdym razie przejrzyj dział Używki w gram.pl oraz ofertę związaną z BG na stronie cdprojektu.

Roni

Member
Nie wie ktoś, czy BG1 z dodatkiem jest w sprzedaży np. w ekstra klasyce??

Nie ręczę, ale powinieneś rozejrzeć się za pakiem razem z drugą częścią. Możliwe, że jest taki dostępny za całkiem niewielkie pieniądze - albo był jakiś czas temu. W każdym razie przejrzyj dział Używki w gram.pl oraz ofertę związaną z BG na stronie cdprojektu.

Na forum gram.pl było pytanie, czy zosatnie wydana saga BG i ktoś z cd projektu napisał, że jest takie coś planowane, ale to nic pewnego, bo sprawy są zagmatwane z prawniczego punktu widzenia. Nawet w panie jest jeszcze wydanie sag BG, ID i czegoś jeszcze w jednym pudełku, aole czy tak będzie to czas pokaże.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom