Najczęstszym błędem twórców dzisiejszych gier jest fakt, że rzadko patrzą oni wstecz, a tylko do przodu. W efekcie często otrzymujemy gry mierne, czasem bardziej... oczywiście zawsze trafią się wyjątki. Na siłę nie można wielu rzeczy zmienić, a pogoń za pieniędźmi odbiła się mocno również w świecie gier, który [nomen omen...] jest bardzo dochodowy...
Wymienię swoją listę "starych" gier, które wciąż w pewien sposób przykuwają moją uwagę ;]
- Diablo
- Settlers 1&2
- Dark Forces II: Jedi Knight
- Starcraft
- Warcraft II
- kilka starszych gier Blizzarda...
... teraz zaś czas na listę "nowszych" gier, które posiadają "lepsze" sequel'e, a jednak wciąż są... zresztą wiecie...
- Gothic 1&2
- C&C
- CoD
- Ghost Recon 1&2
- Shogun Total War
Mam jeszcze kilka swoich gier, w które pogrywałem jeszcze na Snes'ie i PS. Głównie gry ze stajni Squarne tzn. Chrono Trigger, a później kolejne części FF.
Wymienię swoją listę "starych" gier, które wciąż w pewien sposób przykuwają moją uwagę ;]
- Diablo
- Settlers 1&2
- Dark Forces II: Jedi Knight
- Starcraft
- Warcraft II
- kilka starszych gier Blizzarda...
... teraz zaś czas na listę "nowszych" gier, które posiadają "lepsze" sequel'e, a jednak wciąż są... zresztą wiecie...
- Gothic 1&2
- C&C
- CoD
- Ghost Recon 1&2
- Shogun Total War
Mam jeszcze kilka swoich gier, w które pogrywałem jeszcze na Snes'ie i PS. Głównie gry ze stajni Squarne tzn. Chrono Trigger, a później kolejne części FF.