Sposób Na Orki W Gd

Status
Zamknięty.

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Nie znalazłem takowego temtu więc pisze. Znacie jakieś fajne sposoby na orki w Górniczej Dolinie? Ja znam dwa fajne:

Gdy chcemy zarobić dużó exp to podchodzimy do orków, i gdy zaczną nas gonić biegnemy na taran. Gdy już na nim stoimy bierzemy jakiś zwój lub kuszę ładujemy w nich. Oczywiśćie można też ku nim podchodzić i walic mieczem ale to zajmuje trochę czasu...

Drugi sposób :

Jeśli orkowie nas gonią wchodzimy do wody tak żeby bezi jeszcze stał, wyciągamy jakiś czar lub kusze i bijemy w orków. Oni sie boją wody więc można w nich ładowac ile sił...

A wy? Znacie jakieś fajne sposoby ?

Pozdro AS.

Cisu

Member
Jest jeszcze jeden (w zasadzie dwa) sposób na na rozwalenie orków w GD...ale można go zrobić praktycznie tylko jak jest się magiem. Mianowicie: uczymy się dwóch czarów (Deszcz Ognia i Fala Śmierci (bądź Śmiertelna Fala nie pamiętam już)), przygotowujemy sobie runę i biegamy dookoła zamku, ściągając za sobą jak największą rzeszę zielonoskórych. Kiedy uznajemy, że jest ich już baardzo wielu, zatrzymujemy się, tak żeby się do nas zbliżyli i używamy tych oto czarów (IMO lepsza Śmierelna Fala). Orkowie padają jak muchy, kilka tysięcy punktów expa wpada nam "do" postaci, GD jest już czyściejsza :). Proste, ekonomiczne i skuteczne :) Jedną śmiertelną falą zabiłem kiedys coś koło 30 orków na raz, więc to się z całą pewnością opłaca :).

sajmon89

New Member
Witam...

Proponuje pewien konkretny przykład. gdy wychodzimy z zamku w GD idziemy prosto, aż dojdziemy do rzeki. Kiedy już tam jesteśmy trzeba kierowac się w góre rzeki (płynąc najlepiej po jej prawej stronie przy urwisku żeby żaden ork nas nie wypatrzył). Dopłyniemy w ten sposób do podnóża wodospadu. Jeśli mamy go po prawej stronie przed nami jest skała. trzeba do niej podpłynąc aż 'bezimienny' stanie na nogach zamiast pływac. Wtedy wspinamy się na skałę (jest jedno miejsce gdzie można się wspiąc) i gdy juz jesteśmy na skale orkowie nas spostrzegą. I dobrze. Jeżeli jest tam szaman to wykańczamy go na dystans i (jeśli nie to ... ) czekamy aż orkowie powpadają do rzeki i albo sie idioci pozabijają albo będą w rzece a my ich kończymy bronią dystansową bądź czarami.

Ps. Jeśli zejdziemy ze skały możemy opróżnic skrzynie której pilnowali wcześniej orkowie. Jeśli się nie myle jest tam złoto, czarna perła i cośtam jeszcze... polecam.

pozdrawiam

Felek PL

New Member
Witam, jest też dobry sposób ale tylko magiem: bierzemy zwój przywołanie szkielety ( może być szkielet goblina ) i przywołujemy ich ile wlezie :p na zwykłe orki wystarcza spokojnie a i z elitą sobie radzą :D

Dark Alphadron

New Member
Ja też mam sposób, ale dość czasochłonny. A więc ściągnij sobie kilku orków na głowę i wiej jak najdalej od reszty. Jak przestaną cię gonić (co będzie słychać), to się odwróć - na pewno co najmniej jeden ork Cię nadal ściga. A jak nie - podejdź do nich, aż się JEDEN odwróci. Zatłucz go i leć do reszty. I tak w kółko. Ewentualnie wleź na taran i tłucz tłuściochów z łuku/kuszy

bezio

New Member
Osobiście to wole własne sposoby. Jednym z nich jest ten bug z taranem. Nie trzeba nawed wchodzić na taran! Wystarszy, że zatrzymamy się przed nim, a orkowie schowają broń i zaczną śpiewać ;) Wtedy można ich spokojnie zdjąć z łuku lub kuszy. Drugim sposobem są skały. W niektórych miejscach Górniczej Doliny np. tereny koło palisady natrafiamy na całkiem spore głazy. Wspinamy się na nie i zaszywamy przeciwnika grodem strzał. Natępnym sposobem jest walka 1 vs 1 z orkiem. Wybawiamy takiego jednego ze stada, poczekamy aż podejdzie, wyciągamy broń jednroęczną i [teraz uwaga] używamy tajnej kombinacji :D strzałek (lewej i prawej) na klawiaturze [huuura] :lol: naciskając je w odpowiednim momencie. Możemy zadźgać orka nawed sztyletem, a on będzie wtedy tylko stał i robił ohh,ahh aż pasek życia mu nie spadnie. Do ostatniego sposobu potrzebne jest wyczucie broni.

GoKU gm

Member
cóż ja znam kilka :
1) (tylko mag) uczymy się na odpowiednim poziomie przywołanie demona i wysyłamy go żeby wycinali orków i powiem wam
szczerze że to całkiem nieźle wychodzi ok 10 orków takich zwykłych zabije
2) (tylko magiem) to samo co wyżej tylko z armia ciemności szkielety mają tylko to do siebie że muszą się z orkami bawić
w szermierkę :p ale mimo to jak przywołamy ich dużo to będzie niezła zabawa
3) (tylko wojownikiem) poprostu można samemu wybijać mniejsze grupki orków sam zabijałem w taki sposób ok.10 osobowe
grupy orków i była fajna sieka :) .

Megarion

El Presidente
Paladyn może stanąć na murze i użyc swojej magii. Magiczna strzała nie powinna być za słaba, bodajże 3 strzały wystarczą ;) Tak wymordowałem sporo orków jakiś czas temu, ale chyba bez NK. Tak więc nie mam pojęcia, jak będzie siła rażenia magii paladyna w dodatku.

Schreder

Member
Napisze jeszcze raz bo mój post ktoś usunoł :angry:
Idziesz żeby cię goniło kilka orków i biegniesz z nimi aż do Lowców Smoków :p
Sposób długi ale jak odpowiedznio ilość orków zabierzesz to się opłaci.
Ps:Oczywiście exp i kasa z orków nasza :)
Jeżeli ktoś nie wie gdzie są łowcy smoków to trzeba iść w strone wyjścia z koloni górniczej.

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
>OFF TOP<
Jeżeli ktoś twojego posta usunał to znaczy że łamał regulamin (np. nic nie wnosił NOWEGO do tematu) i nie powinieneś go pisac ponownie... Ehh... Lepiej hcyba mieć usuniętego posta niż warna? A z licznika i tak ci go nie odjęło...
>OFF TOP<

Lord Bezimienny

Weteran
Weteran
Jeśli post został usunięty to znaczy, że miało go nie być! Proszę nie dyskutować nie na temat, bo to złamanie regulaminu za co dostaje się ostrzeżenia, to tak gwoili przypomnienia ;] .

Pozdrawiam

Zamykam. Syf się zrobił - GW

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom