Serwis O Gothic - Ulubiony

jw

• Total voters
    0

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Witam. Oto i mój nowy głupi temat xP. Ale co będe gadał ;]. Otóż - jaki jest wasz ulubiony serwis traktujący o grach z serii Gothic? Możecie wybierać wszystkie jakie znacie czyli : GK, GUP, GW, WoG, GS, TG, GNET i inne. Zastanawiałem się tylko czy w dobrym dziale go założyłem.. Jeśli zły - przepraszam.. Spróbuję się wypowiedzieć i ja..

[kolejność nie jest przypadkowa]

Gothic Khorinis - Moja ulubiona.. Obecnie nieczynna z przyczyn technicznych ale to się zmieni.Wszystko zaczęło się od fora.pl, później było YoYo.pl aż w końcu Gry - OnLine. Strona miała śliczną szatę graficzną na stronie, niestety skin na forum był już darmowy. Teraz jednak wszystko się zmieni.. Po hacku powracamy z nowym skinem i layem. Kiedyś, liczba userów na forum była wielka - ponad 1000. Najpierw przebijaliśmy się przez mniejsze stronki, aż w końcu trafiliśmy do czołówki. Wszystko było pięknie.. Strona miała klimat, jakiego nie miało żadne innne (no może znajdzie się kilka..).

Gothic Up - Na tej stronie pojawiłem się niedawno. Zaraz po hacku. Nie było tam ruchu.. Teraz jednak wszystko jest ok. Bardzo podoba mi się grafika.. Skin na forum oraz lay na portal jest świetny. Widać że wykonał go profesjonalista. Czy jest tu ten klimat? Raczej tak. Przynajmniej ja go odczuwam. Wielu wspaniałych ludzi. Gildie - system jest ok. Wszystko dobrze. Nawet kilka (kilkanaście?) ziomków z GK tu jest ;]. Moja ulubiona strona zaraz bo wyżej wymienionym Gk..

Gothic World - Nie chodzi mi tu o WoG który zmienił nazwę na takową. Chodzi mi o ten starszy. Strona pod względem grafiki zawsze była świetna. Lay piękny, ale teraz forum wygląda tak biało. Trudno. Jeśli chodzi o klimat to raczej nie.. Ja go nie odczuwam. Nie jest źle ale mogło być lepiej ; ).

Gothic Site - Ohoho.... Moja pierwsza strona o Gothic. Zaczynałem jako spamer i n00b. Wiadomo dość szybko dostałem bana. Zarejestrowałem drugie konto - było to samo. Na forum nie ma klimatu. Ludzie którzy mają ponad 500 postów już innaczej traktują nas - nowych. Bez szacunku. Tamtejsi modzi są (może nie wszyscy) dziwni. Wstawiają warna za post 3 linjikowy. Teraz zmienili skrypt. Forum jest ładne.. Na stronie wiele artów.. Ładna szata. Ostatnio jednak nie ma coś newsów. Ogólnie może być.. Czwarte miejsce.

Te których nie wymieniłem wyżej, są gdzieś niżej w moim rankingu ;]. Już nie chciało mi się pisać...

:D :D :D :D -doc. Z czego... :p - AS
Z tego że wiadomo jaki serwis wygra :p -doc.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
ta w głosowaniu obstawiam GK
trafiłem na jego 2 odsłonę całkiem przypadkowo
jednak gdy pobyłem tam poczułem to czego brakuje
na wielu forach o tej tematyce...KLIMAT!!!!
Było świetnie
wiara była ciekawa, toczyły się aktywne dyskusję
rozwijały się działy, przybywało do nas wielu userów
Miał stanąć na nogi ciekawy system produkcji szczurka
wdał się fajowski gildiowy klimat.
Gk to miejsce, które zawsze będę wspominał miło.
zwłaszcza, że z czasem zapracowałem postawą na zaufanie
i możliwość pracy w administracji za co dziękuje xaroxowi :)

PO czasie mogę dodać jednak Gup
zaczynam lubić to miejsce
i nie wpadam tu juz z przyzwyczajenia
tylkoz chęci i ciekawości
fajny lay fajny admin fajna wiara
tylko rozkręcić na nowo gildiie cacy:)

Dorzucam do lsty Gothic revolution
Małe forum zaledwie 85 osób
ale fajny kimat i Świetną FABUŁE :)
przyjemny lay i jest całkiem swojsko
czasami jest przyjemniej posiedzieć
w małym gronie.

shooX

Ciasteczkowy Potwór
Weteran
Jako, iż Gothic Up jest moją pierwszą stroną o Gothicu, na której naprawdę się zadomowiłem na dobre to właśnie głos idzie na ów serwis.

Jako, iż ostatnimi czasy powoli zostałem znudzony grami z serii Gothic to jednak dalej chęć przeglądania portali nie zanikła, w końcu ponad dwa lata to już coś.

Tak jak w przypadku AS, kolejność jest przypadkowa.

Gothic Up – wspaniała strona wraz z forum. Pamiętam jeszcze jak, owa strona stała na serwerze g4ce.pl wraz z forem phpbb. Wtedy było można poczuć prawdziwy klimat. Niestety z biegiem czasu przestałem traktować GUP jako forum o Gothicu, gdyż powoli owa seria mnie nudzi, lecz zawsze jestem skory do pomocy.

Gothic Khorinis – można powiedzieć, iż wyrwałem tą stronę z darmowego shitu, jakim jest yoyo.pl. Niestety nastał wielki kryzys oraz awarie serwera a co za tym idzie, aktualnie przerwaliśmy pracę nad stroną. Co by nie było, zawsze będę pamiętam o GK.

Gothic Site – najlepsza według mnie strona o Gothicu. Ona dla mnie jest oficjalnym serwisem o grach z serii Gothic w Polsce i tak na zawsze zostanie. Wspaniałe, rozbudowane forum z wieloma komponentami. Ponadto klimat, którego nie posiada, żadna strona o ów grze w Polsce.

Gothic World – Strona według mnie dobra. Od strony graficznej prezentuje się wybornie, niestety mała ilość działów o Gothic 3. Aktualnie z tego, co widzę, zbierają fundusze na zakup licencji Invision Power Board, więc zapowiada się ciekawie.

World of Gothic – z wiadomych przyczyn nie przepadam za tą stroną. Administracja zachowująca się jak dzieci, ponadto padało wiele wyzwisk w stronę Gothic Up i cLoNe_xx.

Gothic Net- Do tego serwisu żywię przyjacielski stosunek. Byłem moderatorem na, ów forum tegoż serwisu za czasów jak była to oficjalna strona o Gothicu w Polsce.

Tawerna Gothic – Moje stosunki z ów stroną są neutralne. Nie podoba mi się sposób administrowania tam, ale nie mi to oceniać. Nie wchodzę na tą stronę od dawien dawna i nie mam zamiaru. Skin mają ładny i przejrzysty oraz działy na bardzo wysokim poziomie merytorycznym.

Reasumując, głos na Gothic Up!

Pozdrawiam, xarox.

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
Dla mnie oczywistym jest ze zagłosuje na kochane gothic up. To tu się nauczyłem postować, to tu poznałem przyjaciół, to podczas pobytu tutaj nabrałem inteligencji i dojrzałem. Jestem z tym portalem głęboko związany. Jestem tu od dwóch i pół lat i nie wyobrażam sobie, żebym przestał tu zaglądać. Stało się to częścią mojego życia... Pamiętam stare czasy na g4ce i tą niebieską szatę. Aż się łezka w oku kreci. Skrypt wiadomo phpBB. Potem pierwsze problemy, zmiana skryptu i... Szaty :(. Dalej wiadomo, hackerzy i inne dzieci. Potem w wakacje, odbudowa portalu, który i tak padł, ale było warto Xar. No i teraz, tu jesteśmy... Mamy nowy skrypt i jest ok.

Poza tym forem pamiętam jeszcze stare Gothic Games, Gothic Gate, niedawno Gotihc Khorinis, ale to już nie istnieje. Na TG trochę siedziałem w starym roku jeszcze, ale szybko się znudziło. Nie będę się rozpisywać więcej o innych forach, bo nie na tym to polega. Dla mnie jest tylko Gup i tyle!

Dadex

Al di là delle nuvole
Weteran
Zbyt wiele stron o Gothicu nie zwiedziłem. Pamiętam okres, gdy powstawały strony o Gothicu jak grzyby po deszczu. Wszystkie „żyły” maksymalnie miesiąc. Opiszę może pokrótce tylko te z którymi miałem jakikolwiek kontakt, bo słyszałem o wszystkich wyżej wymienionych.

Gothic Up – Przede wszystkim za to co było. Było to moje pierwsze forum. To tutaj musiałem się wszystkiego nauczyć. Początki były trudne, najpierw wpadałem na stronę od czasu do czasu bo nie miałem Internetu, potem gdy już go miałem (wrzesień) przesiadywałem na stronce nie mając pojęcia czym jest forum. Później jak wiadomo zarejestrowałem się i zagrzałem tu na długo miejsce. Wtedy to panował klimat, wydaje mi się, że wszystko się posypało gdy odeszła stara ekipa moderatorów, ale to stare dzieje. Teraz to forum jest zaledwie cieniem tego dawnego, ale mam dalej do niego sentyment i dlatego wróciłem ostatnio do pisania i będę to nadal robił. O stronie nie piszę, bo liczy się dla mnie głównie forum, rzeczy zawarte na stronie dawno przestały mnie interesować.

Gothic Site – Mam podobne zdanie do xaroxa – najlepsza strona o serii Gothic. Najbardziej rozbudowana, jest tam masa informacji, artykułów, świetne forum z równie dobrym klimatem. Jednak rzadko tam przebywałem, zdecydowałem się na Gothic Up i ono pochłonęło mój czas. Na Gothic Site napisałem zaledwie jednego posta, chociaż zarejestrowałem się w 2004 roku.

Gothic Net – Miało szanse zaistnieć, miałem propozycję zostania tam modem, jednak odrzuciłem ją z powodu braku czasu. Z tego co pamiętam forum cechowały ostre spory w sumie o błahe rzeczy.

Głos oddaję na Gothic Up, inaczej by mnie tu już dawno nie było.

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Głos swój oddałem na Gothic Up.
Było to pierwsze forum o Gothicu na jakie wszedłem. Miało jeszcze ten niebieski skin. Mimo, że szukałem tylko odpowiedzi na durne pytanie, to jakoś mi się tu spodobało. Gdy posiedziałem jakiś czas i poczułem ten klimat, wciągnąłem się i do tej pory tu jestem. Mimo zwiedzania różnych innych for i próby udzielania się na nich, tutaj mnie coś trzyma, i tylko tutaj działam. Wiadomo kiedyś było inaczej. Nawet przestałem pisać na forum, ale nie pamiętam z jakiego powodu. Ale wróciłem znowu. Mimo tego, że nie ma już tutaj tego co było, piszę tutaj. Co do forum Gothic Site, muszę przyznać, że jest wielkie. Dużo ludzi, cały czas coś się dzieje, dość przyjemna atmosfera tam panuje. Mam tam nawet konto i chyba zacznę tam pisać od czasu do czasu. Ale nieważne co by się działo, Gothic Up jest tym jedynym ;]

Godfather

Maruda Di Tutti Capi
Weteran
Szczerze mówiąc mam konto chyba na większość wyżej wymienionych lecz nie uczęszczam tam wcale lub prawie wcale. Pierwszym forum na jakie sie zarejestrowałem było Gothic Up gdzieś w roku 2004 (nie miałem chyba nawet jednego posta), ale to było tak dawno że nawet nicka nie pamiętam więc mama nadzieje że mi to wybaczycie :). Potem w roku 2005 zarejestrowałem sie tu jako Godfather i zostałem do tej pory. Na inne czasem wpadam by przekonać sie o wyższości Gothic up. Najbardziej rozbawił mnie chyba temat zapychacz forum "jakiego komunikatora używacie" u nas za takie coś byłby pewnie warn :D.

Z wyrazami szacunku. Godfather

halek

Member
Proste że Gothic Up ;]. Na innych stronach byłem najwyżej chwilę, niektórych nie widziałem wcale. GUpa lubię najbardziej bo był pierwszą stroną o Gothicu na jaką trafiłem. Od kiedy wkręciłem się trochę w klimat forum nie odczuwam potrzeby przebywania na innych stronach o tej tematyce :p Do stron które mi się mimo wszystko podobały mogę zaliczyć jeszcze Gothic Khorinis - kilka postów nawet na forum napisałem ale później były hacki itp :p Gothic Site na pierwszy rzut oka też nie wydawał mi się zły ale jak zobaczyłem forum dałem sobie spokój. Zresztą ta strona już leży, zobaczcie z kiedy mają ostatniego newsa (poza tym o otwarciu nowego forum).

1. Gothic Up
2. Gothic Khorinis
3. Hmm
4.
5.
6.
7.
111. Gothic Site.

Jedi

Caporegime
VIP
Jeśli masz listę dziesięciu najlepszych to dziewięciu musisz skreślić, jest gup i nie ma reszty ;]
Gup to jedyne forumna którym mam wiecej niż 50 postów, tylko tutaj poczułem ten klimat ;]
Przetrwałem zastój, dwa hacki coś mnie tu trzyma ;]

Pozdro

evenement

Drugi Miecz Gwardii
To jasne że najlepszym portalem poświęconym serii Gothic jest Gothic UP. Odkąd tu zajrzałem czuje się jak w domu. Jest super klimat, dobrze zredagowana strona i owe forum ma to coś. Mam konta na innych serwisach tego typu ale pisałem tam zaledwie kilka postów.

switek17

Member
Gothic Khorinis
Nie wiem jak na nie trafiłem, chyba było to w czasie, jak GS miało konwersję. Forum to naprawdę mnie pochłonęło. Siedziałem tam wiele czasu, udziela?em się <- na tym w portalu gry-online. Wcześniej nigdy nie słyszałem o GK, a szkoda - bo najlepsze dni GK były chyba na fora.pl (nie wiem dokładnie, mnie tam nie było, ale czytając opinie innych tak wnioskuję). GK to jedyne forum, na jakim poczułem klimat.

Gothic Site
Mam sentyment do tego portalu - to pierwsza strona o serii Gothic, na której się udzielałem. Po wpisaniu w google hasła gothic, na pierwszym miejscu pojawiło się GS. Wtedy szukałem rozwiązania problemu w G1. Nie miałem jeszcze neta i przez dłuuugi czas siedziałem tam sporadycznie. Potem, gdy założyłem Neo, coraz częściej odwiedzałem GS. Nawet zgłosiłem się do Świętego Przymierza (klasztor Adanosa), jednak moją kandydaturę odrzucono :angry: Potem ta konwersja i już na GSa nie wróciłem. Wpadam tam tylko jeżeli mam problem z Gothic, a tak żeby popisać to wolę GK - tylko go nie ma narazie :(

Gothic UP
Tu jestem nowy. Utworzyłem konto, gdy padło GK i pytałem się ASa co się stało z GK. W sumie napisałem 1 posta, to jest mój 2 :p Na razie klimatu żadnego nie poczułem, ale posiedzę trochę i zobaczę jak będzie. Na jakimś forum Gothic muszę siedzieć. :D Może zapuszczę korzenie. Jest tu kawałek ekipy z GK, więc może nie będzie tak źle.

Więcej portali/for nie wymienię, gdyż są one mi obojętne. Mam konta na TG i Gothic Net, ale nie napisałem tam posta od dawien dawna.

Mój głos dałem dla GK.

1. GK
2. GUP
3. GS

Yeed wcale nie odda? g?osu na GK :) bo w sondzie jest tylko 1 - mój

daria

Szejn
Weteran
Ja obstawilam na to forum(Gothic up), dlatego ze jest to pierwsze moje pierwsze poznane forum o Gothicu i wogole ma fajny klimat, uzytkownicy sa bardzo mili i spoko!!Innych z powyzej wymienionych forum o Gothicu nie mialam okazji poznac za wyjatkiem Gothic Site(ale bylam na niej kilkanascie minut poniewaz nie przypadla mi do gustu wiec wrocilam na Gothic Up i chyba tu juz zostane (dopoki nie dostane bana hehe)!!!Te forum jest THE BEST!!!Dostalam sie tu przez przypadek(problem z gothicem) i juz sam wyglad mnie zadziwil i postanowilam zarejestrowac sie tu i zostac stalym userem!!Jestem z niego bardzo bardzo zadowolaona i chyba zadne forum wg mnie nie jest lepsze od tego....:D:D:D

szczurek

Menda serowa
Weteran
Na G.up się wychowałem, wiele tego co tu przeżyłem pomogło mi w kształtowaniu i tak już koślawego światopoglądu. Zawsze chętnie tu wracam i pewnie jeszce długo bede wracać.

Gothic Khorinis miało być raczej przygodą, potem okazało się że coś z tego może być i gdyby nie liczne problemy na jakie się natknęliśmy pewnie byłby to mój drugi dom.

Kiedyś przesiadywałem na Gothic Net, ale jak już się wkręciłem forum zamknęli. Może kiedys tam wpadne bo podobno znowu funkcjonuje, ale nie wiem czy zawitam na dłużej.

Matteox

Member
Dla mnie najlepszy jest Gothic Up...nie dla tego ze sie chcę podlizac bo jestem nowy...zpewnoscia wielu tak pomyslało <_<
Ale nic...na Gothic Up jest wszystko wchodze.patrze i wiem jak rozwiazac swoj problem zwiazany z Gothic'kiem ^_^

bredpl

Member
Ja głosuje na Gothic up ze wszystkich stron ta najbardziej mi się spodobała a na dodatek to była moja pierwsza strona na którą wszedłem o Gothicu. Lubię tu wchodzić i odpowiadać na pytania oraz sam je zadawać jak czegoś nie wiem. :)

Pozdrawiam ;)

xenex

Member
Gothic up to dla mnie dobre forum(tak samo strona), jestem już(Cały) miesiąc. Jest to moje chyba z 10 forum o gothicu na którym jestem. Obecnie przesiaduje na Gup dlatego że Gothic Khorinis(To już nie te stare Gk:( ) padł ciągle xrx próbował ale nie wychodziło(Trudno się mówi). Obecnie najlepsza strona o gothicu w polsce.

Gothic Khorinis, aż łezka się w oku kręci jak sobie przypomne te stare czasy. Podobno xrx próbuje nadal coś zdziałać ale czuje że to nie będzie już te stare piękne Gk. Pierwsze forum na jakim byłem(Oczywiście początek dość trudny).Tamte forum miało klimat. Oczywiście że głos padnie na GK.(Strona była bardzo dobrze zaopatrzona,ładny skin i wogóle).

Gothic Site, dobra strona , na forum nie przesiaduje. Mają dużo modów do pobierania i takich tam, ale forum dla mnie nie ma klimatu.

Do góry Bottom